UNIRE /// Ungheniul se ÎNFRĂȚEȘTE cu un județ din România

0
99
  1. Marea Hartă Unionistă. Proiect important de mobilizare

”Ne propunem ca până la 1 decembrie 2018 să identificăm majoritatea unioniștilor din toată lumea și să le oferim locul bine meritat pe Hartă”, precizează portalul Tinerii Moldovei.

Astfel, cu ”un simplu click, vizitatorii site-ului tinerii.md vor putea accesa informația de natură unionistă cu privire la zona geografică ce îi interesează. Fie că vorbim de o țară din Europa, un județ din România sau un sat din Republica Moldova; utilizatorii vor putea vedea în timp real datele privind numărul și organizarea unioniștilor din acea locație, precum și istoricul Mișcării pentru Unire din regiune. Totodată, persoanele interesate vor putea adera la celula unionistă locală.

https://www.dcnews.ro/marea-harta-unionista-proiect-important-de-mobilizare_557606.html?

 

  1. UNIRE /// Ungheniul se ÎNFRĂȚEȘTE cu un județ din România

Un județ din România, situat la aproximativ 700 kilometri distanță, aflat aproape de granița cu Serbia, intenționează să colaboreze frățește cu raionul Ungheni. Este vorba de județul Gorj, unde, în perioada 24-27 august, a mers o delegație din Ungheni. Aici a avut parte de o primire caldă și discuții productive. Unghenenii au inaintat o scrisoare de intențiede înfrățire a celor două regiuni, informează expresul.md.

https://www.timpul.md/articol/ungheniul-se-infraete-cu-un-jude-din-romania-118621.html

 

  1. Dodon, reacție pe subiectul controversat al noii Legi a Educației din Ucraina

„Îmi exprim îngrijorarea pentru soarta comunității deosebit de largi de români și moldoveni care locuiesc pe teritoriul Ucrainei”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. 

http://infoprut.ro/48193-dodon-reactie-pe-subiectul-controversat-al-noii-legi-a-educatiei-din-ucraina.html

 

  1. Câteva mii de elevi din Republica Moldova încep studiile în România

Vacanţa mare s-a încheiat in Romania. De astăzi, începe noul an şcolar, iar clopoţelul a sunat pentru 2,3 milioane de copii. Printre ei sunt şi elevi din Republica Moldova, care au beneficiat de burse oferite de Guvernul român. Victor Ţarălungă din satul Bahmut, raionul Călăraşi, este unul dintre norocoşi.

http://tvrmoldova.md/social/video-cateva-mii-de-elevi-din-republica-moldova-incep-studiile-in-romania/

 

  1. Românii din Ucraina solicită ajutor Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale

Comunitatea românească din Ucraina s-a adresat într-o scrisoare deschisă Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale, Lamberto Zannier, solicitându-i ajutorul în problema îngrădirii dreptului minorității românești de a studia în limba maternă. Scrisoarea a fost înmânată misiunii OSCE în regiunea Cernăuți – informează BucPress.

http://bucpress.eu/politica/romanii-din-ucraina-solicita-ajutor-4865

 

  1. Orașul Fălești va fi asigurat cu apă potabilă din PRUT

69 de localități din raionul Fălești și 5 localități din raionul Ungheni și Glodeni vor fi conectate la apeduct în urma implimentării proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, implementat de ADR Nord.

http://www.timpul.md/articol/oraul-faeti-va-fi-asigurat-cu-apa-potabila-din-prut-118716.html

 

  1. Cealaltă Basarabie // „Sărbătoriți limba română în fiecare zi, în suflet”

Grecii știu că eu sunt moldoveancă, dar cred că limba maternă a moldovenilor este rusa. Le spun că limba mea e româna și mă întreabă: „De ce româna, și nu moldoveneasca?”. „Dar de ce greaca, și nu cipriota? Așa cum în Cipru se vorbește greaca, așa și în Moldova se vorbește româna”, le explic.

http://www.jc.md/cealalta-basarabie-sarbatoriti-limba-romana-in-fiecare-zi-in-suflet/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ