Unirea a fost marcată în centrul Chişinăului

0
67

Unire
Prin cântece de unire, frăţie şi libertate, românii din R. Moldova au marcat, duminică, 23 martie,cea de 90-cea aniversare a Unirii Basarabiei cu România. Mitingul de aniversare a fost organizat de Mişcarea Unionistă în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), anunţă Info-Prim Neo. Potrivit organizatorilor, mitingul a avut drept scop atât celebrarea celor 90 ani de la Unire, cât şi evidenţierea necesităţii stringente de reeditare a actului istoric din 27 martie 1918.

In opinia persoanelor prezente în PMAN, singura şansă pentru ca R. Moldova să iasă din impasul politico-economic în care s-a trezit, ar fi unirea cu România.

“R. Moldova este liberă să-şi decidă soarta proprie în spaţiul de devenire naţională, iar această devenire naţională nu poate fi decât prin Unire”, a menţionat în cadrul discursului său preşedintele Mişcării Unionale, Ilie Bratu.

Astfel, membrii Mişcării Unioniste consideră că vina pentru impasul în care se află ţara este atât politica stalinistă promovată pe parcursul anilor, care a nimicit peste 1 mln de basarabeni, inclusiv toată intelectualitatea, cât şi politica neostalinistă de distrugere a identităţii naţionale promovată de conducerea ţării în ultimii 18 ani.

Conform declaraţiilor preşedintelui Mişcării Unioniste, conducerea ţării a demonstrat cu prisosinţă timp de 18 ani că nu este în stare să facă din Moldova un stat prosper, aducându-l la condiţia de cell mai sărac stat din Europa şi cu cele mai mari datorii. “Şi din acest considerent soluţia optimă pentru rezolvarea tuturor problemelor ar fi unirea cu Patria-Mamă”, a opinat Bratu.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=4439

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ