RSS Feed

UNIREA a-nceput la Bălți

13

februarie 21, 2012 by

La data de 3 martie 2012 se împlinesc 94 de ani de la votarea Moţiunii Adunării generale a Zemstvei din districtul Bălţi prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a Unirii Basarabiei cu România.

Cu această ocazie, noi, un grup de simpatizanţi din Bălţi ai Platformei civice Acţiunea 2012, intenţionăm să organizăm un marş prin care să marcăm acest eveniment.

Respectând prevederile legale, la data de 6 februarie am depus o declaraţie prealabilă prin care anunţam autorităţile publice locale despre acţunea noastră şi cerând conform legii să fie asigurată securitatea participanților la marș.

Abia la data de 17 februarie am primit o scrisoare prin care viceprimarul municipiului Bălţi, domnul Veaceslav Usatîi, ne înştiinţează că organizaţia nonguvernamentală din numele căreia dorim să organizăm marşul nu a fost găsită în registrul ONG-urilor, motiv pentru care marşul nu poate fi autorizat.

Menţionăm faptul că declaraţia a fost semnată din numele unui grup de iniţiativă, iar legea cu privire la întrunirile publice permite ca persoanele fizice să fie organizatori ai acţiunilor de acest gen.

Ținând cont de faptul că autoritățile publice locale încalcă articolul 6 al legii cu privire la întrunirele publice, cerem să se autosesizeze autoritățile centrale, presa și organizațiile din domeniul drepturilor omului.

În același timp, noi nu renunțăm, motiv pentru care astăzi, 20 februarie, am mai depus o declarație prealabilă pentru ca marșul să fie autorizat.

Pe această cale, fiind siguri că situația neplăcută creată de către administrația publică va fi soluționată în timp util, vă așteptăm la data de 3 martie cu steaguri tricolore la Bălți, de la ora 11.00, în fața restaurantului Nistru (strada Independenței nr. 52) pentru a porni prin centrul orașului, până la consulatul României.


13 comments »

 1. Iulian spune:

  Aplauze pentru curaj și inițiativă.

  Desigur, nu este normal ca autoritățile să pună piedici. Dar la noi în țară multe lucruri se întâmplă care ies din albia normalului, așa că nu mă miră…

 2. admin spune:

  Felicitări pentru inițiativă, sa fluturați cu mândrie tricolorul pe 3 martie pe străzile Bălțiului!

 3. Xerxes spune:

  De aici din italia, va sustin cu tot sufletul! Am distribuit mesajul, pe facebook.

 4. Pe 3 martie o sa flutur si eu steagul in oraselul meu. Mult succes va doresc si fie ca actiunea asta sa-si atinga scopul! Multa dragoste!

 5. Maximiliana spune:

  totul ne va reusi!!!!;)

 6. Bravo pentru iniţiativă! Vă susţinem şi din Cluj! Ţineţi-vă tari iar în cele din urmă vom reuşi să refacem unirea.. iar datorită vouă.. din nou Bălţiul va fi un leagăn al românismului…

 7. daniela spune:

  BRAVO iRINEI SI INTREGII ECHIPE!!!! NU RENUNTATI!!! CRAIOVA VA SUSTINE!!!!1

 8. Irina Guțu spune:

  vă mulțumim pentru susținere tuturor!

 9. Andrei spune:

  Succes in ceea ce vreti sa realizati,si sa nu va dati batuti,cu umpic de ambitie si cu un moral ridicat,ve-ti reusi ceea ce va propuneti !

 10. Nicu spune:

  Ungheniul va sustine !!!

 11. DACIA Torna spune:

  ACUM AVEM SI REZULTATELE GENETICE DE LA HAMBURG=SINTEM DACI—nu ne tragem din romani UNIEREA E FACUTA DE INAINTASII NOSTRII LA 1918=NOI DOAR TREBUIE SA VOTAM UN PRESEDINTE SAU REGE autohton sa schimbe formalitatile.Acum avem drept lege rezultatele genetice de la hamburg=SINTEM DACI –NU ne tragem din romani….strigam HAMBURG -HAMBURG SI GURA la clampanitori se inchide ca un drug….vedeti ca totul e facu….acum dragii nostrii daci basarabi ..treceti prutu unirea e facuta de inaintasi ..ce referendum ..ce petitii onlain pe singele strabunilor noi am jurat el nu se scoate la negociat…UNIREA E FACUTA ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+