Unirea cu Republica Moldova este IMINENTĂ, este de părere un consultant politic

0
200
  1. Unirea cu Republica Moldova este IMINENTĂ, este de părere un consultant politic

Proiectul de unire al României cu Republica Moldova este mai aproape astăzi decât a fost în 1990, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă, care subliniază că acest lucru poate fi realizat, într-un mod pragmatic printr-o negociere cu Vlad Plahotniuc.

http://evz.ro/unirea-moldova-cozmin-gusa.html

 

  1. NATO, sprijin pentru Republica Moldova. Mesaj din România

„Întâlnirile noastre din acest sfârşit de săptămână au ilustrat încă o dată marea valoare pe care Adunarea noastră o adaugă discuţiilor legate de securitatea globală şi euroatlantică. Sesiunea de primăvară din Georgia şi aceasta din România ne-au permis să ne concentrăm, în primul rând, pe evoluţiile care au avut loc în această regiune importantă din punct de vedere strategic, acea a Mării Negre. La nord de ţărmurile României, în Ucraina, Rusia îşi continuă ocuparea ilegală a Crimeii şi continuă, de asemenea, sprijinul militanţilor armaţi din Donbas care violează acordurile de la Minsk. În Republica Moldova, Rusia susţine regiunea separatistă a Transnistriei şi blochează rezolvarea conflictului. Pe ţărmul celălalt al Mării Negre, încă ocupă o parte din teritoriul Georgiei. Aceste violări evidente ale dreptului internaţional ne preocupă pe toţi şi sunt de neacceptat. Sprijinirea Ucrainei, a Republicii Moldova şi Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe şi a NATO, de asemenea”, a declarat Paolo Alli, în Parlamentul României, potrivit Agerpres.

https://www.dcnews.ro/nato-sprijin-pentru-republica-moldova-mesaj-din-romania_561171.html

 

  1. Ștefan Bănică jr. va cânta la ceas aniversar în Chișinău

Îndrăgitul interpret Ştefan Bănică jr. va susține un spectacol în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul Chişinăului.

http://infoprut.ro/48407-stefan-banica-jr-va-canta-la-ceas-aniversar-chisinau.html

 

  1. Ascensiune in relatiile economice cu Republica Moldova

Chișinău, 8 octombrie 2017 – Miniștrii Economiei din România și Republica Moldova au analizat și au constatat că relațiile economice dintre cele două state sunt în ascensiune, grație unor relații eficiente de colaborare și implementării mai multor proiecte comune de dezvoltare în diferite domenii economice.

Ministrul român al Economiei, Gheorghe Șimon a efectuat ieri o vizită de lucru la Chișinău.

 

http://www.curierulnational.ro/Actualitate/2017-10-09/Ascensiune+in+relatiile+economice+cu+Republica+Moldova

 

 

 

  1. Președintele Klaus Iohannis cere NATO sporirea securității în sudul Alianței

Un atac împotriva unui aliat din NATO va fi un atac împotriva întregii Alianței Nord Atlantice, declară la București, secretarul general Jens Stoltenberg.

Aflat la București, la Adunarea Parlamentară a NATO, șeful Alianței a anunțat că toate cele 4 batalioane multinaționale din țările baltice și din Polonia sunt operaționale, așa că, în cazul unui atac, apărarea va fi pregătită.

https://www.europafm.ro/presedintele-klaus-iohannis-cere-nato-sporirea-securitatii-in-sudul-aliantei/

 

  1. Dodon va respinge legea cu privire la dubla cetățenie a angajaților SIS, dar permite socialiștilor să aibă și cetățenie română

Ministerul moldovean al justiției a elaborat un proiect de lege care permite angajaților angajaților SIS sau celor care vor să se angajeze în Serviciul de Informații și Securitate să dețină și cetățenia altui stat.

http://www.timpul.md/articol/dodon-va-respinge-legea-cu-privire-la-dubla-cetaenie-a-angajailor-sis-dar-permite-socialitilor-sa-aiba-i-cetaenie-romana-121517.html

 

  1. O nouă grădiniță- creșă renovată de Țara mamă în Basarabia

Grădiniţa-creşă din satul Budeşti, municipiul Chișinău, a fost inaugurată vineri după ce a fost renovată cu fonduri oferite de România pentru reabilitarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova, transmite Moldpres, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/economic–social/25981-2017-10-09-08-22-40.html

 

  1. Marcela Zămosteanu va urma un masterat în Politici Publice la Bucureşti

Şi-a dorit să fie medic, şi-a luat licenţa în jurnalism, iar recent a intrat la master în Ştiinţe Politice în România. Este traiectoria neobişnuită pe care şi-a croit-o Marcela Zămosteanu, o tânără din Republica Moldova, pentru calea ei spre succes.

http://tvrmoldova.md/student-in-romania/video-marcela-zamosteanu-va-urma-un-masterat-in-politici-publice-la-bucuresti/

 

  1. Felicitări noului Președinte ales al Uniunii Avocaților din Republica Moldova

În data de 9 octombrie 2017, UNBR a publicat un mesaj de felicitare adresat domnului avocat Ploșnița Emanoil, pentru dobândirea calității de Președinte ales al Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

https://www.universuljuridic.ro/unbr-felicitari-noului-presedinte-ales-al-uniunii-avocatilor-din-republica-moldova/

 

  1. (Foto) Edineţ simte româneşte! George Simion lansează cartea ”Blocaţi în labirint”

Mai mulţi primari şi oameni de cultură s-au întâlnit în localitatea Fântâna Albă din comuna Parcova. Aceştia i-au avut drept oaspeţi pe George Simion – preşedinte Acţiunea 2012 şi Vlad Bileţchi – preşedinte Unirea – ODIP. În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea cărţii ”Blocaţi în labirint”.

https://libertv.md/social/foto-edinet-simte-romaneste-george-simion-lanseaza-cartea-blocati-in-labirint

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ