Unirea cu Republica Moldova va face România mai puternică

0
121
  1. Primarul sectorului 1 din București, alături de românii din Cernăuți

Primarul sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, aflat într-o vizită la Cernăuți, la invitația primarului Oleksii Kaspruk, a declarat că va găsi forma legală și sponsorii pentru înființarea unei grădinițe pentru copiii etnici români din Cernăuți.

http://infoprut.ro/48403-primarul-sectorului-1-din-bucuresti-alaturi-de-romanii-din-cernauti.html

 

  1. Rezoluția privind „Stabilitatea și securitatea în zona Mării Negre” a fost adoptată

Rezoluția privind „stabilitatea și securitatea în zona Mării Negre” a fost adoptată de Comisia pentru dimensiunea civilă a securității, cu unanimitate de voturi, duminică, la Adunarea Parlamentară (AP) a NATO, organizată la București.

http://www.romaniatv.net/rezolu-ia-privind-stabilitatea-i-securitatea-in-zona-marii-negre-a-fost-adoptata_380360.html

 

  1. Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova va face România mai puternică

Fostul lider de la Cotroneni Traian Băsescu consideră că o eventuală Unire a Republicii Moldova cu România va contribui la formarea unui stat român mai puternic. Băsescu afirmă că a vorbit cu mai mulţi lideri europeni, pe când era preşedinte de ţară, despre subiectul Unirii celor două maluri ale Prutului, iar rezultatul discuţiilor îl face să fie încrezut în realizarea acestui obiectiv.

http://adevarul.ro/moldova/politica/traian-basescu-unirea-republica-moldova-romania-mai-puternica-1_59da74505ab6550cb8f14303/index.html

 

  1. 10 ani de înfrățire și colaborare între orașul Călărași din Moldova și municipiul Călărași, România

Motiv de sărbătoare pentru toți călărășenii de pe ambele maluri ale Prutului, fiindcă astăzi se împlinește un deceniu de la semnarea protocolului de înfrățire, scrie provincial.md.

http://unimedia.info/stiri/10-ani-de-infratire-si-colaborare-intre-orasul-calarasi-din-moldova-si-municipiul-calarasi–romania-140631.html

 

  1. BNS: Exporturile moldovene spre UE le devansează în continuare pe cele spre CSI

Dinamica exporturilor din Republica Moldova spre piața Uniunii Europene a continuat să o devanseze pe cea a livrărilor de mărfuri moldovenești spre țările CSI, creșterile în opt luni fiind de 16.7 la sută și, respectiv, de 12.8 la sută, potrivit Biroului Național de Statistică (BNS). Statisticile oficiale arată că ponderea țărilor Uniunii Europene a ajuns la 64.1 la sută, în ianuarie-august 2017, față de 63.3 la sută în perioada similară a anului precedent, iar exporturile s-au ridicat la 915,8 milioane de dolari SUA, informeaza agenția Moldpres. Ponderea țărilor CSI în exporturile Moldovei a scăzut de la 21.3 la sută, în opt luni ale anului 2016, la 20.8 la sută în ianuarie-august 2017. Potrivit Biroului Național de Statistica Moldova exportă mai mult decit anul trecut în România, Germania, Rusia, Turcia, Bulgaria și Ucraina.

https://www.europalibera.org/a/28780579.html

 

  1. Participare internațională la Festivalul de dans „Fair-Play” Vaslui- 2017

În perioada 8-10 octombrie, Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, sub înaltul patronaj al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi şi al Ministerului Educaţiei Naţionale  a organizat în perioada  tradiţionalul Festival Internaţional de Ştafete, Parcursuri Aplicative şi Dans „Fair-Play”. Ajunsă la cea de-a  XVI-a ediție, competiția a reunit peste 1.500 de concurenţi preşcolari, elevi din clasele primare, gimnaziale şi liceu, din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria şi România.

http://www.ziaruldevaslui.ro/participare-internationala-la-festivalul-de-dans-fair-play-vaslui-2017/

 

  1. România, pe primul loc în topul ţărilor lumii unde Republica Moldova exportă cele mai multe mărfuri

Republica Moldova exportă mai mult în România decât în întreg spaţiul CSI, cu o populaţie de aproape 15 ori mai mare, scrie Radio Chişinău cu referire la datele Biroului Naţional de Statistică.

http://tvrmoldova.md/economic/romania-pe-primul-loc-in-topul-tarilor-lumii-unde-republica-moldova-exporta-cele-mai-multe-marfuri/

 

  1. Miniștrii Economiei RM și României: Există un potențial nevalorificat în dezvoltarea bilaterală

Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și România, inițierea și implementarea unor proiecte investiționale cu atragerea mediului de afaceri din ambele state, au fost discutate sâmbăta, 7 octombrie, de viceprim-ministrul, ministru al Economiei și Infrastructurii Octavian Calmîc, cu ministrul Economiei de la București, Gheorghe Șimion, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

https://deschide.md/ro/stiri/economic/19246/mini-trii-economiei-rmoldova-i-romaniei-exist-un-poten-ial-nevalorificat-n-dezvoltarea-rela-iilor-bilaterale.htm

 

  1. Moldova nu a convins NATO să ceară retragerea militarilor ruși din Transnistria

Membrii Adunării Parlamentare NATO au adoptat o rezoluție care va fi votată mâine în fața președintelui României în plen. Rezoluția se referă la securitatea în zona Mării Negre. Republica Moldova a încercat, fără succes, să introducă un amendament care ar fi prevăzut ca NATO să ceară Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria

http://independent.md/video-moldova-nu-convins-nato-sa-ceara-retragerea-militarilor-rusi-din-transnistria/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ