Unirea cu România în peste 800 de sate din Republica Moldova. | Ajutor umanitar pentru Moldova. Primele tone de păcură, oferite de România, au ajuns la Chişinău. | 450 de profesori din România trec Prutul pentru festivitatea de final de an școlar în 450 de licee din Rep. Moldova

0
340
  1. Unirea cu România în peste 800 de sate din Republica Moldova

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei demarează o amplă campanie de informare a populației din mediul rural privind beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. Startul campaniei va fi dat miercuri, 1 iunie, ora 8.00, de la „kilometrul zero”, din fața sediului central al ÎS „Poșta Moldovei”.

http://infoprut.ro/44210-unirea-cu-romania-in-peste-800-de-sate-din-republica-moldova.html

 

  1. Ajutor umanitar pentru Moldova. Primele tone de păcură, oferite de România, au ajuns la Chişinău

Primele 1.300 de tone de păcură, oferite de România sub formă de ajutor umanitar, au ajuns astăzi în Capitală. În total, în ţară urmează să fie transportate din statul vecin 16.000 de tone de combustibil, care vor suplimenta rezervele centralelor termelectrice.

http://www.publika.md/ajutor-umanitar-pentru-moldova-primele-tone-de-pacura-oferite-de-romania-au-ajuns-la-chisinau_2639801.html

 

  1. Un nou RAPORT despre sondajele privind unirea R. Moldova cu România

De data aceasta, publicul românesc apare mai informat cu privire la R. Moldova datorită expunerii informaționale acesteia de platforme online (ziare on-line, bloguri, site-uri pro-unioniste etc.), a redării parcursului european al statului vecin de către televiziunile din România. 51,7% dintre români considerau R. Moldova mai apropiată de România și UE decât de Rusia și Uniunea Eurasiatică (25,7%). În continuare, numărul celor care au ales să nu răspundă a fost destul de mare (22,6%), ceea ce nu înseamnă neapărat că a scăzut dezinteresul populației față de subiectul în cauză.

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/41313-un-nou-raport-despre-sondajele-privind-unirea-r-moldova-cu-romania.html

 

  1. 450 de profesori din România trec Prutul pentru festivitatea de final de an școlar în 450 de licee din Rep. Moldova

450 de cadre didactice din România vor participa la „Ultimul sunet”. La inițiativa Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație și Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în parteneriat cu Asociația Obștească „Radio DATINA” și Ministerul Educației de la Chișinău, profesorii din dreapta Prutului vor ajunge în 450 de licee din toate raioanele Republicii Moldova cu un mesaj de susținere și de apreciere din partea României, precum și cu daruri pentru fiecare colectiv de elevi.

Scopul proiectului vizează demararea unui proces de înfrățire la nivel educational, între liceele din România și cele din Republica Moldova, care ar impulsiona inclusiv relaționarea elevilor și părinților în sensul participării ulterioare la activități didactice școlare și extrașcolare comune.

http://infoprut.ro/44218-450-de-profesori-din-romania-trec-prutul-pentru-festivitatea-de-final-de-an-scolar-in-450-de-licee-din-rep-moldova.html

 

  1. Un milionar din Moldova vrea să deschidă 50 de magazine în România. Cine este acesta și ce afacere deține

 

Compania şi-a propus pentru acest an să-şi extindă activitatea din retail şi să creeze un lanţ format din 50 de puncte de vânzare proprii. În prezent, Prodlacta are puncte de lucru în locaţii închiriate din Bucureşti, Iaşi, Piteşti, Ploieşti şi Constanţa, potrivit rapor­tu­lui companiei.

http://unimedia.info/stiri/un-milionar-din-moldova-vrea-sa-deschida-50-de-magazine-in-romania–cine-este-acesta-si-ce-afacere-detine-115662.html

 

  1. Trupa „Voltaj” și prietenii din Moldova vor susține un recital pe Strada Pietonală din Chișinău

Alături de trupa Voltaj vor evolua și alți interpreții autohtoni, precum Cleopatra și Pavel Stratan, Nelly Ciobanu, Nicoleta Nucă, dar și Kapushon.

http://libertv.md/divertisment/trupa-%E2%80%9Evoltaj%E2%80%9D-%C8%99i-prietenii-din-moldova-vor-sus%C8%9Bine-un-recital-pe-strada-pietonal%C4%83-din

 

  1. Candidat pentru funcţia de Primar General al Bucureştiului a renunțat la distincția conferită de Nicolae Timofti

Iuliana Gorea Costin, candidat pentru funcţia de Primar General al orașului Bucureşti, a renunţat la Ordinul „Gloria Muncii” conferit de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Decretul de renunțare a ordinului a fost publicat în ultima ediţie a Monitorului Oficial al RM. Precizăm că distincţia i-a fost conferită pe 17 martie, anul 2014.

http://www.timpul.md/articol/candidat-pentru-functia-de-primar-general-al-bucurestiului-a-renunat-la-distincia-conferita-de-nicolae-timofti-93401.html

 

  1. Octavian Calmîc a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Marius Lazurca

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, cu ocazia încheierii mandatului de ambasador în țara noastră.

În cadrul dialogului, Octavian Calmîc și Marius Lazurca, au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și România, specificând că acestea pe parcursul ultimilor ani fiind într-un trend de creștere, drept exemplu fiind trecerea României pe prima poziție în schimburile noastre comerciale externe atât pe exporturi, cât și pe importuri.

http://www.interlic.md/2016-05-30/octavian-calmic-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-rom-niei-marius-lazurca-44089.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ