Unirea de la 1918, elogiată la Chişinău; Studenţii au dansat Hora Unirii la Universitate // VIDEO

0
215

jurnalUnirea, sărbătorită la Chişinău printr-o serie de manifestări. Cu ocazia aniversării a 97-a de la Unirea Basarabiei cu România, zeci de unionişti printre care politicieni, artişti sau oameni simpli au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, dar şi la mormintele deputaţilor Sfatului Ţării din 1918. Cu toţii au elogiat Unirea şi au cântat melodii de suflet.

Zeci de oameni au venit în centrul capitalei, unde au cântat şi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, pe care îl consideră cel mai mare român. Pe unii evenimentul i-a emoţionat până la lacrimi.

Şi un grup de preoţi de la Mitropolia Basarabiei au venit cu flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, unde au citit şi o rugăciune. Nu au fost uitaţi nici cei care au înfăptuit actul Unirii de la 27 martie 1918, deputaţii din Sfatul Ţării. Zeci de români de pe ambele maluri ale Prutului au mers la cimitirul central unde le-au adus un omagiu.

Totodată, mai mulţi studenţi de la Universitatea de Stat din Moldova au ales să sărbătorească ziua de 27 martie 1918 printr-o horă a unirii, dansată în faţa universităţii. Tinerii au mers apoi la Ambasada României, unde au scandat lozinci şi au cântat melodii patriotice.

Spre seară, un alt grup de tineri au marcat ziua de 27 martie printr-un eveniment mai neobişnuit în Piaţa Mari Adunări Naţionale. Ei au format dintr-un lanţ uman harta României Mari.

http://jurnal.md/ro/politic/2015/3/27/unirea-de-la-1918-elogiata-la-chisinau-studentii-au-dansat-hora-unirii-la-universitate-video/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ