Unirea, de la vorbe la fapte. PNL este aşteptat la dialog

0
135

 

 1. Unirea, de la vorbe la fapte. PNL este aşteptat la dialog

Unioniștii din Acțiunea 2012 așteaptă ca și ultimul partid care participă la alegerile din 11 decembrie și nu a dialogat cu ei încă, respectiv PNL, să o facă cât mai curând. 

Totodată, unioniștii cer partidelor politice respectarea promisiunilor făcute și asumarea unirii cu Republica Moldova ca proiect de țară, se arată într-un comunicat de presă al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Tinerii basarabeni care au desfășurat sit-in-ul din Piața Universității au plecat spre casă. Nu au făcut-o cu mâinile goale. 15 000 de titluri de carte românească au fost duse cu autocarele unioniștilor, din donațiile aduse la corturi.

http://infoprut.ro/45534-unirea-de-la-vorbe-la-fapte-pnl-este-asteptat-la-dialog.html

 

 1. Liderul unionistilor, despre protestul oprit de jandarmi: S-a aplicat o dubla masura, dar ne-am atins scopul

George Simion, liderul Platformei Actiunea 2012, considera ca jandarmii au aplicat „o dubla masura” in cazul marsul pentru Basarabia din weekend, in conditiile in care in Bucuresti au avut loc numeroase mitinguri neautorizate in ultimul timp.

Contactat de Ziare.com dupa conferinta de presa sustinuta luni de ministrul de Interne, George Simion a facut cateva precizari, in conditiile in care organizatorii marsului unionist au fost acuzati ca nu au respectat autorizatia primita si au premeditat innoptarea in Piata Universitatii.

Intrebat de ce a fost ales acest moment pentru organziarea marsului, in conditiile in care si in Romania, si in Republica Moldova sunt campanii electorale, George Simion a raspuns: „Nu are rasunet in Republica Moldova, din cate ne dam noi seama, asa ca nu ar trebui sa se agite lumea pe subiectul asta. Noi in fiecare an am organizat Marsul pentru Basarabia in luna octombrie, cand vin studentii in Bucuresti. Acum ne-am propus ca subiectul reunirii sa fie asumat de partidele din Romania”.

http://m.ziare.com/europa/liderul-unionistilor-despre-protestul-oprit-de-jandarmi-s-a-aplicat-o-dubla-masura-dar-ne-am-atins-scopul-1440951

 

 1. Tomac: România să negocieze cu UE și Rusia unirea cu Moldova, dar fără Transnistria

Unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, o zonă profund rusificată. Iată ce declară la RFI deputatul Eugen Tomac, care reprezintă Diaspora, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară.

http://www.flux24.ro/tomac-romania-sa-negocieze-cu-ue-si-rusia-unirea-cu-moldova-dar-fara-transnistria/

 

 1. Călătorie gratuită cu trenul pentru elevii și studenții din Republica Moldova,care studiază în România, pentru a merge la vot

Elevii și studenții din Republica Moldova care studiază în România, cu vârsta de peste 18 ani, ar putea beneficia de o călătorie gratuită pe calea ferată, dus – întors, către și dinspre localitățile cu secții de votare, cu tren regio și interregio, clasa a II – a, în perioada 29 – 30 octombrie 2016, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

http://www.agerpres.ro/social/2016/10/24/calatorie-gratuita-cu-trenul-pentru-elevii-si-studentii-din-republica-moldova-care-studiaza-in-romania-pentru-a-merge-la-vot-11-32-06

 

 1. Apel matinal: România, cel mai important donator european pentru R. Moldova

România este cel mai important donator european pentru Republica Moldova – alocam milioane de euro pentru diverse proiecte sociale (renovarea și dotarea grădinițelor, a unor obiecte culturale), donam microbuze școlare sau ambulanțe SMURD.

In 2014, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două tari a fost de peste 1,6 miliarde de dolari, România devenind primul și cel mai important partener comercial al Republicii Moldova.

http://www.romania-actualitati.ro/apel_matinal_romania_cel_mai_important_donator_european_pentru_r_moldova-95499

 

 1. Adevăratul „Proiect de ţară” al României este reîntregirea ţării

Este uluitor cum întreaga clasă politică din România nu înţelege că manifestările pregătite pentru 1 decembrie 2018 vor fi doar nişte spectacole banale dacă pînă atunci nu va fi lansat „Proiectul de ţară” numit „Reîntregirea României”! Altfel, în loc de sărbătoare, toate acţiunile se vor transforma într-o comemorare!

http://www.cotidianul.ro/adevaratul-proiect-de-tara-al-romaniei-este-reintregirea-tarii-290016/

 

 1. Analist FUMN: Politicienii de „main stream” evită cu dibăcie tema Unirii de peste două decenii

Petrişor Peiu, expertul în economie al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN) şi unul dintre cei mai respectaţi economişti din România, a publicat un articol de opinie despre marşul pentru Unire desfăşurat sâmbătă, 23 octombrie, la Bucureşti. 

In conditiile in care sentimentul unionist este semnificativ pentru majoritatea romanilor (cam doua treimi dintre noi suntem unionisti declarati, indica sondajele cele mai recente), politicienii de „main stream” evita cu dibacie aceasta tema de peste doua decenii.

http://infoprut.ro/45538-analist-fumn-politicienii-de-main-stream-evita-cu-dibacie-tema-unirii-de-peste-doua-decenii.html

 

 1. Știrile dimineții: Unioniștii care au mărșăluit la București au promis că vor reveni în stradă

George Simion a anunţat că mişcarea unionistă din România va continua să aibă întâlniri cu liderii politici pentru a introduce tema unirii pe agenda principală a viitoarei guvernări. Totodată, acesta a precizat că următoarea acțiune unionistă va avea loc pe 1 decembrie la Bruxelles, în faţa Parlamentului European. De asemenea, după marșul de sâmbătă, Partidul România Unită (PRU) a anunţat că îşi va completa statutul în sensul menţionării ca obiectiv al formaţiunii a obiectivului „reîntregirea teritoriului naţional”. Iar fostul președinte al României Traian Băsescu a propus, duminică, înfiinţarea Ministerului Reunificării, precizând că susţine în totalitate unirea.

http://moldnova.eu/ro/stirile-diminetii-unionistii-care-au-marsaluit-la-bucuresti-au-promis-ca-vor-reveni-in-strada-8198.html/

 

 1. Vasile Dîncu: Suntem datori să facem pentru Republica Moldova tot ce se poate

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat luni, în judeţul Satu Mare, că e de datoria României să sprijine Republica Moldova, pentru a se regăsi împreună într-o Uniune Europeană extinsă, menţionând totodată că nu consideră că acest lucru se face în stradă, sau în campanie electorală, informează agerpres.ro.

http://www.stiripesurse.ro/vasile-dincu-suntem-datori-sa-facem-pentru-republica-moldova-tot-ce-se-poate_1159660.html

 

 1. În Republica Moldova vor avea loc o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române marcate la 25 octombrie!

Ambasada României în Republica Moldova organizează săptămâna aceasta o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române marcate la 25 octombrie. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău, astazi, 24 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, r. Strășeni, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostașilor români. De asemenea, marți, 25 octombrie, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la Cimitirul Eroilor din Chişinău (b-dul Decebal nr. 17, sector Botanica). La manifestări vor participa Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, col. Dumitru Neacșu, reprezentanți ai Ministerului  Apărării al Republicii Moldova și ai autorităților locale.

https://www.radionoroc.md/stiri/main/2532?page=2

 

 1. Regele Mihai I al României, gest simbolic pentru Chișinău

Regele Mihai I al României a semnat pe prima pagină în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chişinău.

Primarul Dorin Chirtoacă a calificat acest gest „drept un reper în sensul înscrierii proiectelor și a activității noastre în linia de modernizare și dezvoltare a țării„.

Regele Mihai a semnat cu data de 25 octombrie 2016, care este și ziua de naștere a Majestății Sale.

http://infoprut.ro/45542-regele-mihai-i-al-romaniei-gest-simbolic-pentru-chisinau.html

 

 1. Discuţie utilă cu Ambasadorul României despre colaborarea cu CC de la Bucureşti

În calitatea mea de Preşedinte al Curţii de Conturi a Republicii Moldova, am avut o întrevedere importantă şi utilă cu Excelenţa sa, Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României la Chişinău.

Tema de bază a discuţiei noastre a ţinut de implementarea Acordului de cooperare dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a României, semnat la data de 28 iunie 2006.

http://untila.md/important/discutie-utila-cu-ambasadorul-romaniei-despre-colaborarea-cu-cc-de-la-bucuresti/

 

 1. APEL: LĂSAŢI BASARABENII SĂ DEVINĂ… ROMÂNI! – Jurnalul de Calarasi

De ani de zile, România impune nişte taxe uriaşe pentru buzunarele moldovenilor în vederea obţinerii cetăţeniei române! *Şi deşi mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova ar dori cetăţenia română- NU ŞI-O POT PERMITE!

http://www.soridapress.ro/apel-lasati-basarabenii-sa-devina-romani/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ