Unirea e tot mai aproape! A fost semnată încă o Declarație de Unire cu Țara

0
107
 1. „Un milion pentru Unire”. Aproximativ 100.000 de semnături adunate până acum pentru modificarea Constituției României pentru Unirea cu Basarabia

Un milion de semnături. Atât și-a propus să strângă în Anul Centenarului Alianța pentru Centenar, din care fac parte peste 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora, pentru a modifica Constituția României, în vederea unirii Basarabiei cu Țara-Mamă.

Aproximativ 100 de mii de semnături au fost colectate până acum, în doar câteva săptămâni, în România și diasporă pentru modificarea Constituției României, care să conțină o referire explicită la unirea cu Republica Moldova, informeaza Radio Chișinău.

https://www.activenews.ro/stiri/%E2%80%9EUn-milion-pentru-Unire-.-Aproximativ-100.000-de-semnaturi-adunate-pana-acum-pentru-modificarea-Constitutiei-Romaniei-pentru-Unirea-cu-Basarabia-150867

 

 1. Unirea e tot mai aproape! A fost semnată încă o Declarație de Unire cu Țara

Mișcarea Unionistă din satul Borogani, raionul Leova au adoptat Declarația de Unire cu Țara. Membrii unioniști au semnat unanim declarația îndemnând autoritățile locale și alte organizații  sau grupuri de unioniști să semneze pentru Unirea cu Țara-Mamă.

https://10tv.md/2018/05/14/25032/

 

 1. Ministrul român al Economiei: Guvernele noastre sunt ferm hotărâte să consolideze relațiile

Ministrul Economiei și Infrastructurii din R. Moldova, Chiril Gaburici și omologul său din România, Dănuț Andrușcă, au particpat astăzi la la Forumul „Excelență în Business”. Evenimentul este la a doua ediție și are scopul de a promova investițiile în Republica Moldova, precum și de a implica activ businessul în dezvoltarea colaborării reciproc avantajoase dpe ambele maluri ale Prutului.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30926/Ministrul-rom%C3%A2n-al-Economiei-Guvernele-noastre-sunt-ferm-hot%C4%83r%C3%A2te-s%C4%83-consolideze-rela%C8%9Biile.htm

 

 1. Tarifele la roaming între R. Moldova și România ar putea fi excluse

Evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în țara noastră. De asemenea, oficialii au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două țări, similar cu practica din cadrul UE.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/30932/Tarifele-la-roaming-%C3%AEntre-R-Moldova-%C8%99i-Rom%C3%A2nia-ar-putea-fi-excluse.htm

 

 1. Încă o înfrățire pe harta România-Republica Moldova

Comuna Axente Sever din județul Sibiu s-a înfrățit cu comuna Țaul din raionul Dondușeni.  La evenimentul semnării acordului au fost prezenți, pe lângă edilii celor două localități, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, deputații Constantin Șovăială și Nicolae Neagu, dar și alți invitați.

http://infoprut.ro/50002-inca-o-infratire-pe-harta-romania-republica-moldova.html

 

 1. Activitățile României în cadrul evenimentelor dedicate marcării Zilei Europei la Chișinău

Ambasada României în Republica Moldova a participat, în datele de 12 și 13 mai 2018, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. Și în acest an, standul României a reprezentat un important punct de atracție pentru vizitatori.

https://www.timpul.md/articol/activitaile-romaniei-in-cadrul-evenimentelor-dedicate-marcarii-zilei-europei-la-chiinau-130508.html

 

 1. Transgaz ar putea începe în iunie construcţia conductei până la Chişinău  

Cel mai mare proiect energetic din Republica Moldova prinde contur. Compania Transgaz din Romania ar putea începe lucrările de construcţie a conductei până la Chişinău în luna iunie. Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a dat asigurări că până la sfârşitul lui mai, autorizaţiile pentru lucrari vor fi eliberate. Pentru a discuta următorii paşi, la Chişinău a venit şi omologul său din România, Dănuţ Andruşcă.

http://tvrmoldova.md/economic/transgaz-ar-putea-incepe-in-iunie-constructia-conductei-pana-la-chisinau/

 

 1. 40 de artişti din judeţul Alba au sustinut concerte în satele din Anenii Noi

Două zile pline de românism, tradiţie strămoşească şi folclor. De asta au avut parte locuitorii din satele Hârbovăţ şi Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, care au fost gazdele unui festival de muzică şi dans popular. Oaspeţii au venit tocmai de la 800 de km distanţă, din judeţul Alba, România. Artiştii au fost răsplătiţi cu multe aplauze.

http://tvrmoldova.md/monden/40-de-artisti-din-judetul-alba-au-sustinut-concerte-in-satele-din-anenii-noi/

 

 1. Încă un pas spre o „Românie Mare”: Consiliul Mondial Român a semnat pentru UNIRE

Consiliul Mondial Român a semnat pentru ReUnire. Întrunit la București, membrii Consiliului au semnat pentru Reîntregirea Țării. Unirea este inevitabilă, iar granița de la Prut devine din ce în ce mai fragedă au declarat membrii Consiliului.

https://timpul.md/articol/inca-un-pas-spre-o-romanie-mare-consiliul-mondial-roman-a-semnat-pentru-unire-130503.html

 

 1. CCI Suceava organizează un forum de afaceri România-Ucraina-Republica Moldova

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava va organiza un forum de afaceri trilateral România-Ucraina-Republica Moldova. Preşedintele CCI Suceava, Nicolae Troaşe, a lansat o invitaţie oficială reprezentanţilor mediului de afaceri din judeţ pentru a fi prezenţi la acest forum, care va avea loc în data de 14 iunie 2018. Nicolae Troaşe a precizat că forumul este organizat de CCI Suceava, sub patronajul Camerelor de Comerţ şi Industrie ale României, Ucrainei şi Republicii Moldova şi cu sprijinul camerelor de comerţ şi industrie din zona transfrontalieră. El a explicat că forumul de afaceri trilateral va avea ca obiectiv principal crearea şi promovarea unui mediu economic dinamic şi performant în zona de graniţă a celor trei ţări, şi nu numai.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-05-15/CCI-Suceava-organizeaza-un-forum-de-afaceri-Romania-Ucraina-Republica-Moldova

 

 1. Funcționarii bihoreni, model pentru cei din Republica Moldova

Din delegația aflată în schimb de experiență în județul Bihor fac parte 28 de funcționari publici, care lucrează în administrația raioanelor Ungheni și Nisporeni din Republica Moldova. Aceștia au participat la o întâlnire cu omologii lor români, dar și cu șefi de instituții din educație, agricultură, construcții și finanțe, informează agenția Agerpres.

http://citynews.ro/eveniment/functionarii-bihoreni-model-pentru-cei-din-republica-moldova-1291081

 

 1. Concert „Flori de Centenar” cu interpreți de pe cele două maluri ale Prutului

În data de 21 mai 2018, orele 17:00, se va desfășura concertul „Flori de centenar”, organizat în cadrul parohiei ortodoxe „Sfântul Nicolae” din satul Târzii, com. Oltenești, jud. Vaslui.

https://www.activenews.ro/stiri-locale/Concert-%E2%80%9EFlori-de-Centenar-cu-interpreti-de-pe-cele-doua-maluri-ale-Prutului-150878

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ