UNIREA ESTE TOT MAI APROAPE! Încă o localitate din RM a semnat DECLARAȚIA DE UNIRE CU ȚARA

0
121
  1. UNIREA ESTE TOT MAI APROAPE! Încă o localitate din RM a semnat DECLARAȚIA DE UNIRE CU ȚARA

Autoritățile locale din comuna Ratuș, raionul Telenești, au votat o Declarație de Unire cu România. Documentul a fost semnat de 11 din cei 13 consilieri și de secretarul Consiliului local.

Consiliul Local declarară „Unirea comunei Ratuș, raionul Telenești, cu România, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului român în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale”.

https://10tv.md/2018/05/03/unirea-este-tot-mai-aproape-inca-o-localitate-din-rm-a-semnat-declaratia-de-unire-cu-tara/

 

  1. Pod de teatru peste Prut: Actorii Teatrului „Satiricus” din Chişinău vizitează România

Încă un teatru care uimește publicul român. Actorii Teatrului „Satiricus” din Chișinău aduce teatrul moldovenesc la București, Giurgiu și Suceava. Teatrul moldovenesc va prezenta în perioada 6-18 mai, șapte spectacole care deja i-au impresionat pe moldoveni și iată că e timpul să-i uimească și pe români.

https://10tv.md/2018/05/03/pod-de-teatru-peste-prut-actorii-teatrului-satiricus-din-chisinau-viziteaza-romania/

 

  1. Tomac: Orice vot care nu este pentru Codreanu, este un vot risipit

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, îi îndeamnă pe chișinăueni să îl voteze pe Constantin Codreanu, „cel mai sigur”, în opinia sa, dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru funcţia de primar general al Chișinăului.

http://infoprut.ro/49929-tomac-orice-vot-care-nu-este-pentru-codreanu-este-un-vot-risipit.html

 

  1. Spaţiul mediatic comun, România – Republica Moldova, la Obiectiv Comun

De Ziua ​Mondială a Libertăţii Presei,​ discutăm despre spaţiul mediatic comun România – Republica Moldova şi extinderea presei de limbă română pe teritoriul Republicii Moldova,​ la emisiunea Obiectiv Comun de la TVR MOLDOVA.

http://tvrmoldova.md/recomandari/spatiul-mediatic-comun-romania-republica-moldova-la-obiectiv-comun/

 

  1. Competiţie de inginerie pentru tinerii din România şi Republica Moldova la Iaşi

Competiţia EBEC Challenge Romania & Republica Moldova, care reuneşte 10 echipe participante din 5 oraşe din România şi Republica Moldova, se desfăşoară în perioada 3-7 mai, la Iaşi.

http://tvrmoldova.md/actualitate/competitie-de-inginerie-pentru-tinerii-din-romania-si-republica-moldova-la-iasi/

 

  1. Elevi din Republica Moldova, România şi Cernăuţi participă la un concurs de şah la Iaşi

300 de copii din Republica Moldova, România şi de la Cernăuţi vor participa sâmbătă la competiţa „Şah în şcoală”, care va avea loc la Atriumul Palas Mall din Iaşi.

http://tvrmoldova.md/social/elevi-din-republica-moldova-romania-si-cernauti-participa-la-un-concurs-de-sah-la-iasi/

 

  1. Oficiali europeni: Republica Moldova trebuie să implementeze deplin reforme în sectoarele cheie  

În fiecare an, relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană devine tot mai complexă, spune premierul Pavel Filip după reuniunea Consiliului de Asociere de la Bruxelles. Concluzie confirmată şi de oficialii europeni, doar că aceştia au mai avut ceva de adăugat. Reformele încă nu au ajuns la justiţie, media şi energie, iar banii furaţi din bănci trebuie recuperaţi şi nu luaţi de la populaţie. Şeful executivului de la Chişinău a promis, la tribuna europeană, că toate aceste probleme vor fi rezolvate.

http://tvrmoldova.md/actualitate/oficiali-europeni-republica-moldova-trebuie-sa-implementeze-deplin-reforme-in-sectoarele-cheie/

 

  1. Ansamblul „Dor basarabean” al românilor din regiunea Odesa a reprezentat cu brio folclorul românesc la Kiev

De Ziua Internaţională a Dansului în capitala Ucrainei s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului-concurs folcloric internaţional de coregrafie şi dansuri ale lumii „Veselkova Terpsyhora”, eveniment de prestigiu şi referinţă în lumea dansului, organizat de Uniunea Naţională a Coregrafilor din Ucraina, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/reportaj/27599-2018-05-03-10-19-52.html

 

  1. Elevi implicaţi în acţiuni dedicate Anului centenar

Elevii şcolilor numărul 1 şi 2 din Bicaz se află în plină activitate de plantare de arbori, flori ornamentale şi de salubrizare a spaţiilor verzi şi chiar a unor trasee turistice din masivul Ceahlău. Astfel, ieri, în prima zi de şcoală de după minivacanţa de la sfîrşitul lunii aprilie şi începutul de mai, elevii a trei clase gimnaziale de la unităţile de învăţămînt din Mărceni şi Dodeni au plantat stejari şi paltini în Parcul Eroilor din faţa Casei de Cultură Bicaz, dedicînd acţiunea Centenarului Marii Uniri. În această primăvară, la nivelul învăţămîntului din oraşul de sub baraj s-a derulat un amplu program de activităţi pe tema salubrizării şi a refacerii spaţiilor verzi, fie la nivelul urbei, fie la nivelul zonei Bicaz. O parte dintre acestea au fost cuprinse în proiectul naţional Let s Get Green, iar o altă parte dedicate evenimentului istoric de la 1 Decembrie 1918, ambele însă avînd ca obiectiv principal educaţia civică. http://monitorulneamt.ro/elevi-implicati-in-actiuni-dedicate-anului-centenar/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ