UNIREA FACE DIFERENȚA

1
161

radoaia-sangerei-unirea-basarabiei-cu-romania-27-martie-actiunea202 Pentru că unirea nu e doar un vis, ci o necesitate, pentru că lucrurile ce prind contur au la bază idei neînsemnate, pentru că oamenii mici pot face lucruri mari, tinerii din Sângerei, Rădoaia, au decis că trebuie să acționeze, uitând de pasivism în schimbul abnegației.

Astfel, cu ocazia împlinirii celor 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, mai mulți liceeni, o parte dintre ei fiind și membri ai Platformei Civice „Acțiunea 2012”, și-au manifestat dorința de a reaminti societății semnificația acestei dăți, adică cea de 27 martie.

Acțiunea în cauză, nu tocmai mare, dar importantă pentru cei ce-au pus suflet, a reunit circa 20 de tineri, amintindu-le participanților și de personalitățile ce-au votat Unirea, provenite din r. Sângerei, precum Vasile Gafencu, Pantelimon Halippa sau Anton Crihan.

De asemenea, cei prezenți au dat ,,mână cu mână”, intonând în același context imnul ,,Deșteaptă-te române” și menționând că cei 95 de ani de la unire nu pot fi șterși din subconștient, fiindcă un popor ce-și uită trecutului, nu mai are acces la ceea ce reprezintă viitor, libertate, manifest.

E important în a ne reaminti că ziua de 27 martie e cunoscută în istoria românilor și ca „Ziua Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă”, votându-se, astfel, la momentul 1918, Unirea Moldovei de Est cu România.

Și, da, provincia nu uită: unirea face diferența!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ