UNIREA FACE PUTEREA pe direcția Tighina-Sinaia

1
89

26 de elevi şi 4 cadre didactice din Râbniţa, Tighina şi comuna Căplani din Republica Moldova au avut ocazia în luna iulie să meargă într-o excursie organizată de Asociaţia Tighina. Cei 30 de excursionişti au parcurs o serie de atracţii turistice şi culturale din Bucureşti, Sinaia, Braşov şi Bran. Pe parcursul vizitelor întreprinse în mai multe obiective turistice, elevii şi profesorii au purtat tricouri cu logo-ul Platformei Civice ACŢIUNEA 2012 şi cu mesajul ,,UNIREA FACE PUTEREA”.

Doctorul Alexei Păluţă, membru fondator al Asociaţiei ,,Tighina”, a precizat că iniţiativa organizării unor excursii s-a materializat în fiecare vară, în ultimii şase ani, selecţia participanţilor la aceste acţiuni fiind realizată de colaboratori apropiați ai asociației precum Maria Roibu, directoarea Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” din Tighina sau Ion Iovcev, directorul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol.

Asociaţia Tighina este o organizaţie nonguvernamentală anticomunistă constituită în 2009 la București, ce are un scop umanitar și îşi propune să sprijine copiii cu potenţial intelectual ridicat, dar care au posibilităţi materiale reduse. Asociaţia este parte componentă a Platformei Civice ACŢIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

1 COMENTARIU

 1. ,, …asa vad eu libertatea Basarabiei dupa 20 de ani!”
  Autorul.

  T E Z E L E lui A U G U S T…

  Douazeci de ani de libertate,douazeci de ani de saracie
  Douzeci de ani de aspiratii,si tradare si fatarnicie.
  Douazeci de ani de cind poporul a permis clozetului poltic
  Sa-si focalizeze masa critica si sa se transforme in elita….

  Cand ne bucuram ca noi sintem stapinii tarii
  Masele fecale…interese isi canalizau pe intuneric
  Noi intr-un avint ieseam in Piata Marii Adunari Nationale
  Nestiind ce inseamna libertate pusa-n slujba maselor fecale…

  Cica un evreu ruga la Dumnezeu, mintea noastra stearpa, de pe urma.
  Daca Dumnezeu il asculta, devenea si evreimea turma.
  Oare pentru libertatea asta noi am tins- de-a alinia parada militara
  Spre tribuna, unde suplu raliate, dau onorul masele fecale..?!!!

  06 august 2011 Basarabia

  Iurie Osoianu

LĂSAȚI UN MESAJ