Unirea Inteligentă // „Frate, ne întâlnim Acasă!” || Construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, va fi lansată luna aceasta

0
118
  1. Unirea Inteligentă // „Frate, ne întâlnim Acasă!”

„Ca stat mic independent ce suntem, nu avem nici o şansă de supravieţuire, decât unirea cu România”, consideră femeia, „poate s-or opri de furat, s-ar mai dezrădăcina corupţia şi la Chişinău”, oftează ea.

http://www.jc.md/2018-unirea-inteligenta-frate-ne-intalnim-acasa/

 

  1. Eveniment în Sudul Basarabiei: Festivalul romanilor din Ucraina, la Ismail

Pe 19 și 20 iunie 2016 va avea loc prima ediție a „Festivalului folcloric al românilor din Ucraina”. În program vor evolua ansambluri folclorice românești reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina în locuite de români și interpreți de muzică populară românească din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanilor din Afara Tarii, in parteneriat cu Asociatia National-Culturala a Romanilor din Regiunea Odesa „Basarabia”, transmite corespondentul Romanian Global News din Sudul Basarabiei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/22020-eveniment-in-sudul-basarabiei-festivalul-romanilor-din-ucraina-la-ismail.html

 

  1. Polițistul Marian Godină le-a oferit tinerilor din MAI al Rep. Moldova un îndrumar de integritate

Celebrul polițist din România Marian Godină a trecut Prutul. Acesta a participat la un stagiu de pregătire privind etica și integritatea organizațională, destinat angajaților din subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova, aflați la început de carieră.

Marian Godină le-a vorbit tinerilor angajați despre imaginea și credibilitatea individuală, dar și despre cea instituțională, se arată într-un comunicat al MAI de la Chișinău. De asemenea, în cadrul stagiului au fost puse în discuție și alte tematici, precum comunicarea etică, stereotipurile și prejudecățile privind corupția, valorile personale și cele profesionale, cariera unui polițist de succes, etc.

http://infoprut.ro/44335-politistul-marian-godina-le-a-oferit-tinerilor-din-mai-al-rep-moldova-un-indrumar-de-integritate.html

 

  1. România și Moldova, două Mari Medalii de Aur la Concursul Internațional de Vinuri București 2016

România și Moldova au obținut singurele două Mari Medalii de Aur acordate în acest an la Concursul Internațional de Vinuri București 2016 (IWCB), una pentru vinul Tămâioasă Românească 1975, produs de Stațiunea Pietroasele, iar cealaltă pentru vinul Chardonnay 2013 Botrytis produs de Château Vartely din Republica Moldova, au anunțat organizatorii.

http://www.agerpres.ro/economie/2016/06/10/romania-si-moldova-doua-mari-medalii-de-aur-la-concursul-international-de-vinuri-bucuresti-2016-17-29-00

 

  1. SUA și România au semnat un Acord cu privire la Republica Moldova

Statale Unite ale Americii și România își unesc forțele în susținerea dezvoltării economice a Republicii Moldova. Astăzi Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, și ambasadorul american în Republica Moldova, James Pettit, au semnat un nou acord de cooperare în vederea susținerii sectorului agricol moldovenesc.

Memorandum de înțelegere între Guvernul României și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională va facilita implementarea unui proiect de asistență în domeniul viticulturii în Republica Moldova, spun părțile semnatare.

http://independent.md/sua-si-romania-au-semnat-un-acord-cu-privire-la-republica-moldova/#.V1seGuS51a4

 

  1. Construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, va fi lansată luna aceasta

Studiul de fezabilitate pentru construcţia secţiunii de autostradă Târgu Frumos – Iaşi – Ungheni va fi lansat luna aceasta împreună cu proiectul pentru drumul expres Ploieşti- Paşcani, a anunţat astăzi, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Secţiunea face parte din autostrada Târgu Mureş-Iaşi -Ungheni de 310 kilometri.

Acestea sunt cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră care se derulează cu finanţare europeană care vor asigura conexiunea Moldovei cu Europa, a explicat ministrul transporturilor.

http://www.timpul.md/articol/constructia-autostrazii-targu-mures-iasi-ungheni-va-fi-lansata-luna-aceasta-93920.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ