Unirea între frați nu are preț

0
159
 1. Pledoaria impresionantă a unui ucrainean din R. Moldova: Unirea între frați nu are preț

„Unirea între doi frați nu are preț”, a susținut ucraineanul Mihail Bagas în cadrul emisiunii „Știrea Zilei” cu Dorin Galben de la 10TV.

Întrebat care ar fi costul Unirii Republicii Moldova cu România și cine și-ar asuma aceste cheltuieli, activistul civic este de părere că unirea dintre cele două state românești este un act mai mult spiritual.

http://10tv.md/2017/11/01/video-pledoaria-impresionanta-unui-ucrainean-din-r-moldova-unirea-intre-frati-nu-pret/

 

 1. 1 din 2 cetățeni ai Republicii Moldova se declară în favoarea unirii cu România

Mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova cred că unirea cu România s-ar putea realiza, se arată într-un raport al studiului efectuat de Centrului Român de Studii și Strategii privind identitatea națională din Republica Moldova. Astfel, 52% dintre cetățenii de peste Prut se declară pentru reunirea celor două state, 32% împotrivă, iar 11% au răspuns că subiectul le este indiferent.

http://infoprut.ro/48574-1-din-2-cetateni-ai-republicii-moldova-se-declara-favoarea-unirii-cu-romania.html

 

 1. Sergiu Mocanu: Introducerea limbii române în Constituţie este un pas spre Unire, iar Rusia înţelege asta

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că modificarea articolului 13 din Constituţie, ce presupune înlocuirea limbii de stat din „limba moldovenească” în „limba română”, este un pas spre Unire. Politicianul afirmă că limba română trebuie consfinţită în Legea Supremă pentru că este un „pas spre civilizaţia românească”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/sergiu-mocanu-introducerea-limbii-romane-constitutie-pas-unire-rusia-intelege-asta-1_59fa5a115ab6550cb8b72b94/index.html

 

 1. Igor Dodon: În Transnistria există politicieni care au scopul „de a tensiona situaţia şi de a solicita ajutorul Moscovei, inclusiv financiar”

În Transnistria există politicieni și reprezentanţi ai cercurilor de afaceri care au o strategie „de a tensiona situaţia şi de a solicita ajutorul Moscovei, inclusiv financiar”.

În Transnistria există politicieni și reprezentanţi ai cercurilor de afaceri care au o strategie „de a tensiona situaţia şi de a solicita ajutorul Moscovei, inclusiv financiar”.

http://timpul.md/articol/igor-dodon-in-transnistria-exista-politicieni-care-au-scopul-de-a-tensiona-situatia-si-de-a-solicita-ajutorul-moscovei-inclusiv-financiar-122973.html

 

 1. La Chişinău va avea loc primul Forum Agricol Transfrontalier UFMR, organizat de mediul asociativ

La data de 10 noiembrie, toți cei interesați de domeniul agricol, fie că aceștia sunt studenți sau academicieni, antreprenori cu experiență sau entuziaști la început de drum, viitori specialiști sau deja oficialități, sunt invitați la primul Forum Agricol Transfrontalier UFMR – Uniunea Fermierilor din Republica Moldova și România, organizat de către mediul asociativ.

http://www.timpul.md/articol/la-chisinau-va-avea-loc-primul-forum-agricol-transfrontalier-ufmr-organizat-de-mediul-asociativ-123025.html

 

 1. Cooperare între România şi Moldova la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri a fost gazda unei întâlniri de cooperare bilaterală între membri ai Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă publică din Camera Deputaţilor şi omologi ai Parlamentului Republicii Moldova, informează Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Constantin Teodor Cernat, comandantul centrului, le-a prezentat invitaţilor principalele atribuţii şi misiuni ale jandarmilor, precum şi structura de învăţământ a centrului, axată pe o gamă largă de tipuri de stagii care îmbracă nevoile de pregătire ale personalului militar din Jandarmeria Română, dar şi din cadrul instituţiilor similare aparţinând altor state cu care instituţia are acorduri de colaborare şi cooperare, şi activităţile desfăşurate în această perioadă în unitate, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/cooperare-intre-romania-si-moldova-la-centrul-de-perfectionare-a-pregatirii-cadrelor-jandarmi-ochiuri_1228928.html

 

 1. „Festivalul Prieteniei la șah” se va desfășura zilele următoare la Hotel Moldova

Asociatia Judeteana de Sah Iasi va organiza „Festivalul Prieteniei la sah” de vineri, 3 noiembrie, pana duminica, 5 noiembrie, la Hotel Moldova.

Astfel la Cupa “Casa Lebada” adresata seniorilor sunt asteptati peste 50 de jucatori din Romania si Republica Moldova, 3 maestri internationali si 5 candidati de maestri, iar la Cupa ”Cabinet Kinetoterapie Persoiu Viorica” destinata juniorilor sub 12 ani se asteapta peste 80 de copii din toata tara, campioni nationali si copii de perspectiva in domeniul sahului.

http://ziaruldeiasi.ro/stiri/festivalul-prieteniei-la-sah-se-va-desfasura-zilele-urmatoare-la-hotel-moldova–174056.html

 

 1. Vama Sculeni va fi extinsă cu aproape 1,3 ha. Proiectul a fost aprobat de Guvern

Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 10 mln. euro, beneficiarii căruia sunt Agenția Națională de Administrare Fiscală din România – Lider de Proiect și Serviciul Vamal al Republicii Moldova – Partener.

https://www.publika.md/vama-sculeni-va-fi-extinsa-cu-aproape-13-ha-proiectul-a-fost-aprobat-de-guvern_2985473.html

 

 1. Liga I de fotbal din România se vede la TVR Moldova

Sâmbătă şi duminică, de la 20.45, sunt programate în direct şi exclusivitate în Republica Moldova primele două partide: Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti respectiv FCSB – Concordia Chiajna.

 

http://www.tvr.ro/liga-i-de-fotbal-din-romania-se-vede-la-tvr-moldova_20697.html#view

 

 

 1. S-a stins din viaţă tatăl Doinei Aldea-Teodorovici

Tatăl Doinei Aldea-Teodorovici, scriitorul şi publicistul Gheorghe Marin, s-a stins din viaţă la vârsta de 88 de ani. Anunţul a fost făcut de Cristofor Aldea-Teodorovici pe o reţea de socializare.

http://tvrmoldova.md/cultura/s-a-stins-din-viata-tatal-doinei-aldea-teodorovici/

 

 

 1. Grădiniţa din satul Zamciogi a fost renovată cu bani de la Guvernul României

Bucurie fără margini pentru încă 68 de copii din satul Zamciogi, raionul Străşeni. Grădiniţa în care învaţă aceştia a fost renovată cu sprijinul financiar al Guvernului de la Bucureşti. România a investit peste un million de lei pentru ca aceşti micuţi să studieze în condiţii europene.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-gradinita-din-satul-zamciogi-a-fost-renovata-cu-bani-de-la-guvernul-romaniei/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ