Unirea noastră din 2018 şi Ambasada Rusiei

0
120
  1. Unirea noastră din 2018 şi Ambasada Rusiei

Vom avea de trecut o piatră de hotar grea, în anul 2018, la împlinirea a 100 de ani de la realizarea unităţii naţionale a poporului român. Toate forţele conştiente ale neamului nostru trebuie să îşi dea mâna pentru a spune: avem 100 de ani de când am fost toţi împreună, vom mai fi iarăşi ce am fost.

Am avut, în ultima sută de ani, multe greutăţi, ce ne-au făcut să fim slabi, temporar. Puterea noastră va reveni, dacă vom şti să o clădim şi să fim constanţi pe măsura edificării construcţiei. Alegerile din R.Moldova de la sfârşitul anului 2018 trebuie să aducă o entitate unionistă care să coaguleze voturile segmentului din societate care ştie că Unirea e unica soluţie. Ce facem pentru a avea această entitate?

În faţa generaţiilor trecute, ne închinăm, acum, în prag de Paştele Blajinilor, iar pentru generaţiile viitoare avem datoria de a le lăsa şi lor o ţară unită.

http://www.timpul.md/articol/unirea-noastra-din-2018-si-ambasada-rusiei–108215.html

 

  1. Numărul localităților înfrățite din Republica Moldova și România s-a dublat în ultimul an

Numărul acordurilor de înfrăţire administrativă dintre localitățile din România și cele din Republica Moldova a crescut semnificativ în ultimul an, de la 109 la 260 de acorduri.

http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/national/item/49231-numarul-localitatilor-infratite-din-republica-moldova-si-romania-s-a-dublat-in-ultimul-an

 

  1. Oportunitate de stagii de practică în jurnalismul online şi TV

Postul de televiziune 10 TV în parteneriat cu Mişcarea Civică Tinerii Moldovei oferă tinerilor pasionați de mass-media stagii de practică în jurnalismul online şi TV, pe o durată de trei luni.

http://infoprut.ro/47091-oportunitate-de-stagii-de-practica-jurnalismul-online-si-tv.html

 

  1. Planul de implementare a proiectelor de interconexiune de energie și gaze dintre R.Moldova și România, pus în aplicare până la 15 mai

Planul comun de implementare a proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport de energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România, va fi elaborat și pus în aplicare până la 15 mai a.c., potrivit unei decizii luate de miniștrii economiei de la Chișinău și București, Octavian Calmîc și Mihai Tudose, în cadrul întrevederii de lucru, care a avut loc joi, 27 aprilie, în orașul Ploiești, din România.

http://radiochisinau.md/planul-de-implementare-a-proiectelor-de-interconexiune-de-energie-si-gaze-dintre-rmoldova-si-romania-pus-in-aplicare-pana-la-15-mai—49666.html

 

  1. Guvernul României susține în continuare dezvoltarea Republicii Moldova; „Sunt frații noștri, trebuie să ne ajutăm”

Vicepremierul român Grațiela Gavrilescu a declarat, joi, la Ploiești, că Guvernul României va susține în continuare dezvoltarea Republicii Moldova, punctând că și-ar dori să înceapă colaborări mai intense între firmele din cele două țări.

Gavrilescu a participat la deschiderea expoziției „Fabricat în Moldova”, alături de vicepremierul Republicii Moldova, Octavian Calmic, și de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea.

http://independent.md/iguvernul-romaniei-sustiune-continuare-dezvoltarea-republicii-moldova-sunt-fratii-nostri-trebuie-sa-ne-ajutam/#.WQOt3zclGM9

 

  1. MAE: Atenţionare de călătorie pentru Republica Moldova. Traficul de călători la punctul de trecere Cahul – Oancea, sistat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau tranzitează teritoriul Republicii Moldova că, urmare a lucrărilor de reparații la punctul de trecere Cahul – Oancea, în ziua de 29 aprilie 2017, interval orar 06:00 – 11:00, autoritățile locale vor sista traficul de călători.

http://www.romaniatv.net/mae-atentionare-de-calatorie-pentru-republica-moldova-traficul-de-calatori-la-punctul-de-trecere-cahul-oancea-sistat_353348.html

 

  1. Corina Fusu: Iniţiativa lui Igor Dodon de a introduce Istoria Moldovei în sistemul de învăţământ nu este motivată ştiinţific

Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, refuză să accepte, la propunerea preşedintelui ţării, înlocuirea Istoriei Românilor din instituţiile de învăţământ cu Istoria Moldovei. Într-un discurs de la tribuna Parlamentului, vineri, 28 aprilie, Fusu a declarat că respectivul demers al şefului statului nu este argumentat didactic şi ştiinţific.

http://adevarul.ro/moldova/politica/corina-fusu-initiativa-igor-dodon-introduce-istoria-moldovei-sistemul-invatamant-nu-motivata-stiintific-1_590329ac5ab6550cb89f9471/index.html

 

  1. Deputatul Constantin Codreanu: „Înfrăţirile administrative reprezintă o resursă importantă pentru dezvoltarea relaţiilor dintre noi şi comunităţile de români din afara graniţelor ţării”

Urmare a interpelării de către deputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, domnul Teodor Meleşcanu, ministru al Afacerilor Extern al României a prezentat situaţia actuală a unităţilor administrative de nivel I şi II din România înfrăţite cu unităţi administrative din statele în care există comunităţi româneşti, respectiv din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Albania, Grecia, Croaţia şi Republica Macedonia, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/24628-2017-04-28-10-51-44.html

 

  1. Tricolorul românesc și mândria moldovenească

Scriu aceste rânduri pe data de 27 aprilie 2017, în care marcăm 27 de ani din ziua de 27 aprilie 1990, în care steagul tricolor românesc, cu ale sale culori tradiționale, de la catarg albastru, galben, roșu, a devenit drapel de stat al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești.

Felicitări cu ocazia Zilei Tricolorului, cetățeni ai Republicii Moldova!

http://www.timpul.md/articol/tricolorul-romanesc-i-mandria-moldoveneasca-108478.html

 

  1. Cealaltă Basarabie // „În nici o ţară civilizată, nu vei vedea profesori cu sapa pe umăr”

Originară din Secăreni, Hânceşti, Liuba Sârbu a emigrat împreună cu familia în Canada în vara anului 2009. Istoric de profesie, la Montreal s-a angajat iniţial în calitate de educatoare la o grădiniţă, apoi – profesoară la o şcoală de dezvoltare timpurie după metoda Montessori. Între timp a publicat câteva cărţi de poezie şi a fondat revista literară destinată copiilor vorbitori de  română, „Pici voinici”, prin care şi-a propus să contribuie la menţinerea spiritualităţii şi identităţii româneşti în spaţiul de adopţie.

http://www.jc.md/cealalta-basarabie-in-nici-o-tara-civilizata-nu-vei-vedea-profesori-cu-sapa-pe-umar/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ