„Unirea pornește de la români. Nu va veni nimeni să ne dea Unirea pe tavă”

0
82
  1. Parlamentar al României: „Unirea pornește de la români. Nu va veni nimeni să ne dea Unirea pe tavă”

„Nu va veni nimeni să ne dea Unirea pe tavă, nu o să vină Germania să zică „faceți Unirea”, nu să vină Rusia să ne propună să facem Unirea, Unirea pornește de aici, de la români”. Declarația îi aparține deputatului liberal Daniel Gheorghe, prezent duminică la evenimentul constituirii Alianței pentru Centenar.

http://infoprut.ro/47986-parlamentar-al-romaniei.html

 

  1. Igor Boţan: „Manifestările la care participă dl Dodon încurajează separatismul”

Președintele Igor Dodon a participat sâmbătă, 19 august, la controversatele festivități de la Comrat de ziua „proclamării republicii Găgăuzia”. Actul din 1990 a fost declarat neconstituțional de guvernul de la Chișinău, care a conferit acestei regiuni un statut special autonom patru ani mai târziu. La Comrat, Igor Dodon i-a îndemnat pe locuitorii autonomiei Găgăuzia să rămână alături de el în lupta cu unioniștii, despre care a spus că ar vrea să lichideze statalitatea Republicii Moldova.Mesajele preşedintelui Igor Dodon tălmăcite de analistul politic Igor Boţan.

https://www.europalibera.org/a/28688728.html

 

  1. România va oferi Chişinăului, până la finele anului, un ajutor de un milion de euro

Bucureştiul va oferi Chişinăului, până la sfârşitul anului, un ajutor financiar în sumă de un milion de euro. Anunţul a fost făcut de primarul sectorului 1 din capitala României, Daniel Tudorache, la Conferința „Centenarul Unirii și Basarabia”. 

Oficialul a anunţat că decizia a fost aprobată deja în Consiliul local. Tudorache a îndemnat ca fiecare administrație județeană să se implice şi să pornească investiţii, să repare drumuri, şcoli şi să facă lucrări de canalizare în toate raionale Republicii Moldova. Conferința „Centenarul Unirii și Basarabia” a fost organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

http://www.publika.md/romania-va-oferi-chisinaului-pana-la-finele-anului-un-ajutor-de-un-milion-de-euro_2978156.html

 

  1. Titus Corlățean: Ceea ce altora nu le-a fost refuzat — și aici mă refer la exemplul unificării germane după căderea Zidului Berlinului — nu vedem de ce ar trebui să ne fie refuzat nouă, românilor

Senatorul Titus Corlățean a declarat în cadrul lansării Alianței pentru Centenar că „istoria ne-a arătat că ori de câte ori națiunea română a trăit și a parcurs vremuri complicate — și trăim și astăzi vremuri complicate — și potrivnice, s-a întâmplat de fiecare dată ceva la un anumit moment. Și Dumnezeu a avut întotdeauna grijă de această națiune română, care nu doar că a supraviețuit înconjurată de trei imperii, dar a avut resursele, energia și oamenii, la momentul oportun, cu viziune politică, care să aibă susținerea poporului pentru a face ca acest ideal al unității naționale să devină posibil” transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25554-2017-08-21-08-51-40.html

 

  1. Ziua Limbii Române, sărbătorită la Bălți și Cahul

Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, organizează în Republica Moldova, de Ziua Limbii Române, un amplu program cultural la Cahul și Bălți.

http://infoprut.ro/47980-ziua-limbii-romane-sarbatorita-la-balti-si-cahul.html

 

  1. Huawei a pus ochii pe 10 studenţi din România şi Republica Moldova

Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de echipamente pentru industria telecom, dar şi de smartphone-uri şi tablete,  prezent şi pe piaţa locală, a selectat 10 studenţi de la facultăţile tehnice din România (8) şi Republica Moldova (2) în cadrul unui program de educaţional desfăşurat la sediul central al companiei din China. Programul, numit Telecom Seeds for the Future, are loc anual.

http://www.zf.ro/business-hi-tech/huawei-a-pus-ochii-pe-10-studenti-din-romania-si-republica-moldova-16700008

 

  1. 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora au constituit Alianța pentru Centenar, la București

„Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

De menționat că, pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Țara, oferind un imbold în același sens și celorlalte regiuni.

http://oficial.md/politica/100-de-organizatii-civice-din-romania-republica-moldova-si-diaspora-au-constituit-alianta-pentru-centenar-la-bucuresti

 

  1. 100 de români basarabeni au vizitat Mănăstirea Dealu din Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 19 august 2017, un grup de 100 de români basarabeni a vizitat Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Ajunși în acest loc încărcat de istorie și spiritualitate românească, pelerinii au primit iconițe, în semn de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale.

http://ziarullumina.ro/100-de-romani-basarabeni-au-vizitat-manastirea-dealu-din-arhiepiscopia-targovistei-125469.html

 

  1. Dodon MINTE cu nerușinare – acesta se LAUDĂ cu „fortificarea” relațiilor cu Rusia. Cifre DUREROASE pentru Președinte

Președintele pro-rus Igor Dodon se face iarăși de râs. De această dată, acesta laudă „Eforturile depuse de Președintele Republicii Moldova” care ar fi „fortificat” relațiile economice cu F. Rusă – chiar dacă statisticile arată cu totul altceva.

http://www.timpul.md/articol/dodon-minte-cu-nerusinare—acesta-se-lauda-cu-fortificarea-relaiilor-cu-rusia–cifre-dureroase-pentru-preedinte-115589.html

 

  1. ”CUNOAȘTE-ȚI ȚARA”: VARA BASARABENILOR ÎN DÂMBOVIȚA

Grupurile de vizitatori au venit în România, prin intermediul proiectului ”Cunoaște-ți țara”, inițiat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu scopul promovării turistice, spirituale și culturale a țării noastre. În cadrul acestui proiect, doar în vara acestui an, 1000 de români basarabeni au vizitat obiectivele turistice și religioase din județul Dâmbovița.

https://dbrealitynews.ro/2017/08/20/cunoaste-ti-tara-vara-basarabenilor-dambovita/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ