Unirea Principatelor, marcată în mai multe orașe românești

1
82

Voluntarii și simpatizanții Platformei Civice Acțiunea 2012 vor marca ziua de 24 ianuarie prin flash-mob-uri şi hore în mai multe orașe românești.

La Bucureşti participanții se vor prinde într-o horă a unităţii joi, de la ora 18:00, la Monumentul kilometrul 0 din faţa Bisericii Sf. Gheorghe Nou. Prin intermediul acestui flash-mob ei vor reaminti semnificaţia Unirii din 1859 şi vor semnala necesitatea reîntregirii naţionale, prin unirea României cu Republica Moldova.

Mica Unire va fi marcată și la Chișinău, zeci de membrii și simpatizanți ai Platformei vor marca acest eveniment de la ora 17:30, în Piața Unirii Principatelor Române din Chișinău. Organizatorii au declarat că această acțiune are drept scop reamintirea necesității Unirii din 1859, punerea-n valoare a adevărului istoric și, paralel, atragerea atenției organelor abilitate asupra necesității de a păstra și renova spațiul denumit „Piața Unirii Principatelor” din Chișinău.

La Balș, Asociaţiile ,,Salvaţi Identitatea Satului” şi ,,Renaştem Împreună”, membre ale Platformei Civice Acţiunea 2012, la fel au anunțat organizarea unui miting unionist pe traseul Casa Tineretului – zona Monument, care va începe cu orele 16:00 pe Platoul ,,Casei Tineretului” din Balş și se va finaliza cu depunerea unor coroane de flori la Monumentul Eroilor din Balş.

La Iași activiștii vor organiza o dezbatere la Liceul Vasile Alecsandri și vor fi prezenți la evenimentele din Piața Unirii cu mesajul “Basarabia e România”, la Urziceni va avea loc o dezbatere la Colegiul Național Grigore Moisil, hora uniri și participare la depunerea de coroane ca și la Galați unde unioniștii vor participa la depunerea coroanelor de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza și vor organiza Hora Unirii.

Activiștii vor afișa bannere cu mesajul “Basarabia e România” și vor organiza Hora Unirii și la Pitești(piața Vasile Milea, ora 18:00), Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sibiu, Mureș, Petroșani și Craiova.

De asemenea, unioniștii vor organiza și participa în mai multe orașe la manifestațiile dedicate zilei de 24 ianuarie.

1 COMENTARIU

  1. UNIREA E GATA ..ILUSTRII NOSTRII INAINTASII AU FACUT IMENSUL ACT LA 1918 =el o fost putin intrerupr de regimul sovietic====ACUM NOI TREBUIE DOAR SA -L LUAM ….sa votam la alegerii un presedinte sau un rege autohton ce are in program sa schimbe formalitatile…..TESTAMENTUL UNIRII exista la ALBA-IULIA……

LĂSAȚI UN MESAJ