Unirea Principatelor marcată și la Botoșani de Filiala Platformei Civice ACȚIUNEA 2012

1
75

Voluntarii și simpatizanții Platformei Civice ACȚIUNEA 2012, filiala Botoșani, vor marca ziua de 24 ianuarie printr-un flash-mob în fața Muzeului Județean, pe Pietonalul Unirii.

Participanții se vor prinde într-o horă a unităţii joi, de la ora 17:30, afișând steaguri tricolore și bannere cu mesajul BASARABIA E ROMÂNIA.  Prin intermediul acestui flash-mob, ei vor reaminti semnificaţia Unirii din 1859 şi vor semnala necesitatea reîntregirii naţionale, prin unirea României cu Republica Moldova.

Activiștii se vor îndrepta apoi spre Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani unde, în fața bustului lui Al. I. Cuza, va avea loc o depunere de coroane. Întrucât nicio autoritate a statului nu a anunțat organizarea vreunei depuneri de coroane, invităm toate instituțiile doritoare să depună o coroană de flori în cinstea momentului Micii Uniri alături de membrii și simpatizanții Platformei Civice Acțiunea 2012.

Mica Unire va fi marcată și la Chișinău, zeci de membri și simpatizanți ai Platformei vor marca acest eveniment de la ora 17:30, în Piața Unirii Principatelor Române din Chișinău. Organizatorii au declarat că această acțiune are drept scop reamintirea necesității Unirii din 1859, punerea în valoare a adevărului istoric și, paralel, atragerea atenției organelor abilitate asupra necesității de a păstra și renova spațiul denumit „Piața Unirii Principatelor” din Chișinău.

De asemenea, unioniștii vor organiza și participa la manifestații similare dedicate zilei de 24 ianuarie, în orașe precum Pitești, Petroșani, Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sibiu, Mureș, Craiova, Balș, Iași și București.

1 COMENTARIU

  1. SINTEM UNITI INFAPT DE LA 1018==acum noinu trebuie sa schimbam formalitatile intrerupte de regimul sovietic care o cazut …trebuie votat un presedinte la alegerii care are in program a formalitatiloer .ca oricum actele unitii de la ALBA -IULIA sint Testament pentru noi …atentie la vot…va multumesc pt. publiare …victorie garantata pt.cel ce va adopta Teza …DACIA /DACI SA NE NUMIM UNITI CU BASARABI DACI SA FIM ====VZ.uluitoarele rezultate de la I institutul de Genetica HAMBURG…sintem dacii ..nu ne tragem din romanii…[vz.si asocierile cu autointitulatii romi]…va multumesc pt..ideieile dv…….sinteti nemaipomeniti ..unirea e gata …VICTORIE..CINE MAI POATE INVINGE STINTA……. IN FATA EI SI DUMNEZEU CEDEAZA…AMIN.

LĂSAȚI UN MESAJ