UNIREA R. Moldova cu România prinde CONTUR. Vezi câți oameni OPTEAZĂ deschis pentru acest deziderat

0
92
  1. UNIREA R. Moldova cu România prinde CONTUR. Vezi câți oameni OPTEAZĂ deschis pentru acest deziderat

Peste 50 000 de semnături au fost colectate de către membrii Asociației Obștești Onoare, Demnitate și Patrie (ODIP) în timpul campaniei de informare la corturi, desfășurată în luna iunie în Chișinău. Membrii ODIP au anunțat totodată astăzi, într-o conferință de presă, lansarea celei mai mari campanii de informare în localitățile R. Moldova.

„Zilnic, pe ploaie torențială sau caniculă, voluntarii ODIP au activat la cinci corturi amplasate în Chișinău, au informat oamenii cu privire la avantajele Unirii R. Moldova cu România, iar doritorii au avut ocazia să semneze pentru Unire. Astfel, într-o singură lună am colectat peste 50 000 de semnături pentru Unire doar în Chișinău”, a precizat Corina Bezer, vicepreședinte ODIP.

http://ziarulnational.md/unirea-r-moldova-cu-romania-prinde-contur-vezi-cati-oameni-opteaza-deschis-pentru-asta/

 

  1. BREXIT-ul și politicienii din Republica Moldova

A treia tabără este reprezentată de către acei care consideră că rezultatele Brexitului dovedesc încă o dată că unica șansă a Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană e unirea cu România. Adepții acestei idei afirmă tranșant că Republica Moldova ar trebui să renunțe la eforturile unilaterale privind aderarea la UE și să se concentreze exclusiv pe eforturile ce țin de unirea cu România.

http://www.timpul.md/articol/brexit-ul-i-politicienii-din-republica-moldova-94677.html

 

  1. Timpul Local: Ștefan-Vodă, Criuleni, Dubăsari, Orhei,

Ștefan-Vodă

O delegație a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită în oraşul Ştefan-Vodă la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic „Ştefan Vodă”, ca urmare a protocolului de cooperare şi înfrăţire între judeţul Dâmboviţa din România şi raionul Ştefan-Vodă din Republica Moldova. Valoarea totală a programului de finanţare a obiectivului de investiţii este de 1.733.281 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 888.525 lei.

http://www.timpul.md/articol/timpul-local-tefan-voda-criuleni-dubasari-orhei–94671.html

 

  1. Pe 6 iulie, în memoria victimelor deportărilor staliniste, vor fi coborâte în bernă drapelele de stat în toate localitățile Republicii Moldova

Pe data de 6 iulie, la ora 10, va fi cinstită memoria celor care au trecut prin calvarul deportărilor prin păstrarea unui moment de reculegere şi se vor organiza depuneri de flori la monumentele ridicate în memoria victimelor stalinismului, potrivit unui comunicat de presă al Președinției.

Acest decret a fost emis cu scopul de a păstra în conștiința public a paginilor tragic din istoria Republicii Moldova, ce țin de represiunile și exterminările în masă ale oamenilor în perioada deportărilor.

http://libertv.md/social/pe-6-iulie-%C3%AEn-memoria-victimelor-deport%C4%83rilor-staliniste-vor-fi-cobor%C3%A2te-%C3%AEn-bern%C4%83-drapelele

 

  1. Tinerii Moldovei în HoraQuest, cu grijă și față de familiile vulnerabile

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei a făcut vineri o donație unei familii social-vulnerabile din raionul Ștefan Vodă. E vorba de familia Anei Bragarenco, o bunică pensionară, care îngrijește singură 3 nepoți: Sergiu de 7 ani, Maria de 10 și Pavel de 13 ani.

http://infoprut.ro/44557-tinerii-moldovei-in-horaquest-cu-grija-si-fata-de-familiile-vulnerabile.html

 

  1. Unirea Republicii Moldova cu România, discutată astăzi în Parlament: Șefii PG, SIS și MAI vor fi audiați

Update: Aceștia nu vor mai fi audiați astăzi în Parlament. Decizia a fost luată cu votul a 44 de deputați din cei 82 prezenți în sală.

Campania de informare cu privire la unire a fost lansată de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP).

Asociaţia califică iniţiativa PSRM de a audia SIS, MAI şi PG cu privire la ultimele evenimente unioniste drept o intimidare la adresa unioniştilor.

http://independent.md/unirea-republicii-moldova-cu-romania-discuta-astazi-parlament-sefii-pg-sis-si-mai-vor-fi-audiati/#.V3bLUqK503Q

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ