Unirea Republicii Moldova cu România este unica soluţie izbăvitoare a moldovenilor

0
150
  1. Valeriu Munteanu: Unirea Republicii Moldova cu România este unica soluţie izbăvitoare a moldovenilor

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu e de părere că unica soluţie ce ar putea schimba spre bine situaţia cetăţenilor Republicii Moldova este Unirea cu România. În caz contrar, potrivit liberalului, lucrurile nu se vor schimba fundamental.
http://adevarul.ro/moldova/politica/valeriu-munteanu-unirea-republicii-moldova-romania-unica-solutie-izbavitoare-moldovenilor-1_5a27ce165ab6550cb8e94676/index.html

 

  1. Oficialităţi din Republica Moldova îi vor aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I al României

Casa Regală a României a făcut public programul funeraliilor Regelui Mihai I al României. Înmormântarea Majestăţii sale Defuncte va avea loc pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş, lângă Regina Ana, cea care i-a stat alături peste 70 de ani. Potrivit programului, oficialităţile din Republica Moldova sunt aşteptate pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş din Sinaia pe 13 decembrie, între orele 14:00 şi 15:00.

http://infoprut.ro/48849-oficialitati-din-republica-moldova-ii-vor-aduce-ultim-omagiu-regelui-mihai-al-romaniei.html

 

  1. A 11-a secție de la Institutul Mamei și Copilului, renovată pe banii României

Astăzi, la Institutul Mamei și Copilului a avut loc inaugurarea Secției de Cardiologie, renovată şi dotată cu echipamente medicale performante, datorită sprijinului financiar al Guvernului României. La eveniment au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Chișinău, Daniel Ioniță și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

https://deschide.md/ro/stiri/social/22594/A-11-a-sec%C8%9Bie-de-la-Institutul-Mamei-%C8%99i-Copilului-renovat%C4%83-pe-banii-Rom%C3%A2niei.htm

 

  1. „Mărţişorul” a fost inclus în patrimoniul UNESCO

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip și-a exprimat astăzi satisfacția și mândria în legătură cu includerea „Mărţişorului” în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

https://www.moldpres.md/news/2017/12/06/17009496

 

  1. Creştere semnificativă a numărului solicitanţilor de cetăţenie română prin Consulatul României de la Bălţi

Numărul persoanelor din Republica Moldova care solicită să devină cetăţeni români şi al celor care obţin cetăţenia şi depun jurământul de credinţă faţă de România a crescut semnificativ, a declarat, pentru Agerpres, consulul general al României la Bălţi, Mihai Baciu. Potrivit acestuia, numărul solicitărilor la Consulatul României la Bălţi, care deserveşte municipiul Bălţi şi un număr de 17 raioane, a înregistrat o creştere importantă după eliminarea taxelor consulare, conform Agerpres.

https://www.stiripesurse.ro/crestere-semnificativa-a-numarului-solicitantilor-de-cetatenie-romana-prin-consulatul-romaniei-de-la-balti_1236110.html

 

  1. Sângele apă nu se face! România și Republica Moldova vor aprofunda colaborarea în domeniile educației, culturii și cercetării

Chiar în debutul discuției, Monica Babuc a adresat mulțumiri cordiale și și-a exprimat gratitudinea pentru tot sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova, îndeosebi în domeniile educației, culturii și cercetării. Dânsa a remarcat contribuția substanțială a statului român în promovarea și protejarea patrimoniului cultural, oferirea burselor de studii pentru tinerii basarabeni, precum și în reconstrucția grădinițelor și a altor edificii de utilitate publică, relevă serviciul de presă al ministerului.

http://ziarulnatiunii.md/sangele-apa-nu-se-face-romania-si-republica-moldova-vor-aprofunda-colaborarea-in-domeniile-educatiei-culturii-si-cercetarii/

 

  1. Covăsnenii colectează din nou cărți pentru Republica Moldova

De 1 Decembrie, orașul Covasna a dăruit peste 1320 de cărți orașului înfrățit Călărași din Republica Moldova.

Primăria orașului Covasna a lansat o nouă ediție a campaniei de colectare de cărți românești, destinate elevilor și tinerilor din orașul Călărași al Republicii Moldova. Strângerea cărților se va încheia pe 1 martie 2018.

https://covasnamedia.ro/cultura-actualitate/covasnenii-colecteaza-din-nou-carti-pentru-republica-moldova

 

  1. Înfrățirea Galați-Cahul, un proiect al PMP Galați în cinstea Centenarului Marii Uniri

Grupul de consilieri locali ai Partidului Mişcarea Populară Galați, format din Oana Claudia Iurescu şi Nicoleta Badiu, vine cu propunerea încheierii unui Acord de asociere şi colaborare între municipiul Galaţi şi municipiul Cahul, Republica Moldova, care în final să ducă la înfrățirea celor două orașe. Am stat de vorbă cu consilierul local Oana Claudia Iurescu pentru a afla mai multe detalii despre acest demers.

http://stiridegalati.ro/infratirea-galati-cahul-un-proiect-al-pmp-galati-in-cinstea-centenarului-marii-uniri/

 

  1. 13 pompieri şi salvatori din Republica Moldova au devenit paramedici SMURD

Republica Moldova are, de astăzi, încă 13 paramedici SMURD. Ei vin din rândurile pompierilor şi salvatorilor şi au trecut cu brio examenul de absolvire a unui curs de instruire. Ca să fie siguri că vor face faţă intervenţiilor reale, paramedicii vor lucra, o perioadă, împreună cu echipaje de la Iaşi.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-13-pompieri-si-salvatori-din-republica-moldova-au-devenit-paramedici-smurd/

 

  1. Vladimir Plahotniuc, învinuit de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care este învinuit de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost anunţat în urmărire internaţională. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei Basmannîi din Moscova, Iunona Ţariova. Mai multe detalii oferite de purtătoarea de cuvânt a instanţei din Moscova aflaţi la ştirile de la 17:00 de la Jurnal TV, transmite jurnal.md.

http://www.jc.md/vladimir-plahotniuc-invinuit-de-tentativa-de-omor-in-federatia-rusa-a-fost-dat-in-urmarire-internationala/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ