Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău

0
132
  1. Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău

Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/iurie-leanca-unirea-romaniei-cu-moldova-o-tema-care-prinde-contur-la-chisinau-884919

 

  1. #60 EXTRAORDINAR! Țînțăreni, raionul Telenești a semnat declarația de UNIRE

Tot mai multe localități semnează declarația de Unire cu România. Momentan 60 de localități din întreaga republică au semnat documente ce atestă actul de unire. Astăzi, 26 februarie, încă o localitate a semnat, este vorba despre satul Țînțăreni, raionul Telenești.

http://10tv.md/2018/02/26/60-extraordinartintareni-raionul-telenesti-semnat-declaratia-de-unire/

 

  1. Încă o localitate din Rep. Moldova vrea cu România! Ciocîlteni din raionul Orhei a votat o Declarație de Reunire

Comuna Ciocîlteni din raionul Orhei a votat luni o Declarație de Unire cu România. Aceasta este a 58-a localitate din Republica Moldova care spune „DA” Reîntregirii.

http://infoprut.ro/49369-inca-o-localitate-din-rep-moldova-vrea-cu-romania-ciocilteni-din-raionul-orhei-votat-o-declaratie-de-reunire.html

 

  1. Viorica Dăncilă, vizită în Republica Moldova

Premierul Viorica Dăncilă va ajunge marți, 27 februarie în Republica Moldova, acolo unde va avea o întrevedere cu omologul său Pavel Filip.

https://www.dcnews.ro/viorica-dancila-vizita-in-republica-moldova_581576.html

 

  1. Acordul de Înfrățire dintre Ialoveni și Bacău – semnat. Pe 27 martie se anunță o nouă înfrățire

Președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, a anunțat despre semnarea unui nou Acord de Înfrățire dintre Ialoveni și Bacău din România, informează Oficial.

http://oficial.md/social/acordul-de-infratire-dintre-ialoveni-si-bacau-semnat-pe-27-martie-se-anunta-o-noua-infratire

 

  1. MpRP continuă Campania „Centenar prin înfrățiri”

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi, 26 februarie a.c., la Târgu Ocna, Județul Bacău, la reuniunea comună al Consiliului Director al Asociației Orașelor din România și a Delegaţiei Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova.

http://www.mprp.gov.ro/web/mprp-continua-campania-centenar-prin-infratiri/

 

  1. O placă memorială a fost dezvelită la Nisporeni. Vezi ce român a fost cinstit

Memoria generalului Constantin Dragu a fost cinstită la Nisporeni. O placă memorială a fost dezvelită la Casa Națională din oraș în cinstea celui care a fost ofițer de înaltă distincție intelectuală, dar și ctitorul locuinței unde au loc evenimentele culturale din oraș. Generalul Dragu are legături indisolubile cu pământul și populația provinciei dintre Prut și Nistru.

http://10tv.md/2018/02/26/video-o-placa-memoriala-fost-dezvelita-la-nisporeni-vezi-ce-roman-fost-cinstit/

 

  1. Ministrul Meleşcanu a prezidat reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a prezidat, luni, reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), a informat MAE, printr-un comunicat de presă.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27004/Ministrul-Mele%C5%9Fcanu-a-prezidat-reuniunea-Grupului-pentru-Ac%C5%A3iunea-European%C4%83-a-Republicii-Moldova.htm

 

  1. George Simion nu este pe placul Irinei Vlah. Isterie în UTA Găgăuzia

Găgăuzii, la chemarea bașcanului prorus Irina Vlah, au votat duminică o rezoluție prin care cer Ministerului Justiției de la Chișinău interzicerea partidelor unioniste în Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

http://infoprut.ro/49373-george-simion-nu-este-pe-placul-irinei-vlah-isterie-uta-gagauzia.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ