Unirea României cu Republica Moldova se întâmplă deja

0
153
  1. Ziaristul Doru Dendiu și liderul unionist Constantin Codreanu vor candida în alegerile parlamentare din România

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, care au şi cetăţenie română, jurnalistul Doru Dendiu şi liderul unionist Constantin Codreanu, s-au înscris în competiţia internă, anunţată la începutul lunii trecute de Partidul Mişcarea Populară din România, condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru a candida la alegerile parlamentare din România. Acestea sunt programate pentru 11 decembrie. Constantin Codreanu va candida pentru Camera Deputaţilor, iar Doru Dendiu la Senat, relatează IPN. Constantin Codreanu a spus, la o conferință de presă la Chișinău că va cere ca în guvernul României să existe o structură specializată pentru relaţia cu Republica Moldova, să existe un minister, pentru că românii din Republica Moldova nu sunt diasporă, iar la nivel de conducere în România nu se înţelege acest lucru.

http://www.europalibera.org/a/28031074.html

 

  1. Vor să reprezinte Republica Moldova în Parlamentul României

Cetăţeni ai Republicii Moldova, care au cetăţenie română, vor candida la alegerile parlamentare din România. Doi dintre aceştia, jurnalistul Doru Dendiu şi Constantin Codreanu s-au înscris în competiţia internă anunţată la începutul lunii trecute de Partidul Mişcarea Populară, condus de fostul-preşedinte al României, Traian Băsescu. 

http://infoprut.ro/45367-vor-sa-reprezinte-republica-moldova-in-parlamentul-romaniei.html

 

  1. Unire la nivel local între România şi Republica Moldova: satele Mereni și Bălțătești au semnat un acord de înfrățire

Încă un pas pentru apropierea Republicii Moldova de România. Satele Mereni din raionul Anenii Noi și Bălțătești din judetul Neamț sunt legate prin proiecte și acțiuni comune de dezvoltare. Primarii ambelor localități au semnat acorduri de înfrăţire și îşi propun colaborarea în proiecte de infrastructură, activităţi culturale şi sportive sau programe de perfecţionare.

http://stiri.tvr.ro/unire-la-nivel-local-intre-romania-si-republica-moldova-satele-mereni-i-bal-ate-ti-au-semnat-un-acord-de-infra-ire_79002.html

 

  1. Roadele înfrăţirii: Tineri din Rep. Moldova, studii gratuite în România

Cinci elevi din oraşul Nisporeni, Republica Moldova, vor avea ocazia să studieze în România, la Lugoj. 

Nisporeni şi Lugoj sunt oraşe înfrăţite.

Cei cinci tineri vor studia la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Europene “Drăgan” din Lugoj.

“Voi învăţa în Lugoj fiindcă am mai multe oportunităţi. Sunt entuziasmată de tot, îmi doresc să înceapă cursurile, să cunosc profesorii, colegii. Îmi place aici, oamenii sunt primitori şi sociabili. Cu această ocazie sunt sigură că mă voi simţi bine pe toată durata studiilor”, a declarat Doina Tabără, viitoare studentă la Facultatea de Drept, citată de Redeșteptarea.ro.

http://infoprut.ro/45365-roadele-infratirii-tineri-din-rep-moldova-studii-gratuite-in-romania.html

 

  1. Unirea României cu Republica Moldova se întâmplă deja

Am parcurs, iată, doar câteva exemple, sunt multe altele, pro­babil, care scapă privirii pu­bli­ce. Exemple care arată că apro­pierea dintre România și Re­pu­blica Moldova este mai mare astăzi ca ori­când în ultimele șapte decenii și că se pe­trece în zonele menite, poate, să influ­en­țeze cel mai bine mentalitățile, la nivel cul­tural și în plan umanitar. Sunt, pro­ba­bil, singurele modalități prin care se pot contrabalansa astăzi efectele propagandei rusești atât din epoca sovietică, cât și din zi­lele noastre. Dacă o unire cu forța, așa cum a făcut Rusia de atâtea ori, iese din discuție, o unire soft este tot ceea ce poa­te face statul român astăzi în numele unei reparații istorice. Dacă, la capătul acestor eforturi, va veni și unirea de facto, aceasta va fi, la momentul respectiv, doar în ur­ma deciziei cetățenilor moldoveni, în con­di­țiile unui context geopolitic favorabil. Cândva, implacabil, istoria va da, poate, și acest răspuns.

http://revista22.ro/70256807/unirea-romniei-cu-republica-moldova-se-ntmpl-deja.html

 

  1. Alteța Sa Regală, Principele Radu al României a vizitat orașele Cahul și Comrat

Alteța Sa Regală, Principele Radu al României a vizitat, la 3 octombrie 2016, oraşele Cahul şi Comrat. În vizita sa, Principele a fost însoțit de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu. La invitația Alteţei Sale Regale, din delegație a făcut parte președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca.

Principele Radu al României a vizitat pentru prima dată sudul Republicii Moldova, scopul vizitelor regionale ale membrilor Casei Regale fiind de a sprijini comunitățile locale în realizarea unor proiecte comune, dar și identificarea și valorificarea unor noi oportunități care ar facilita parcursul european al Republicii Moldova.

http://www.timpul.md/articol/altea-sa-regala-principele-radu-al-romaniei-a-vizitat-oraele-cahul-i-comrat-98636.html

 

  1. Fostul deținut politic al regimului de la Tiraspol, Ilie Ilașcu: „A venit timpul să fim uniți pentru a ne asuma deschis și de-a pururea reunirea Republicii Moldova cu România”

Fostul deținut politic al regimului terorist pro-moscovit de la Tiraspol, Ilie Ilașcu, a făcut un apel către cetățenii Republicii Moldova cărora le spune că unica salvare este reunirea R. Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

Cu toată puterea conștiinței mele cred și consider că unica salvare a noastră a tuturor este reîntregirea neamului românesc. A venit timpul să fim uniți pentru a ne asuma deschis și de-a pururea reunirea Republicii Moldova cu România – unica șansă de a ne trăi viața cu demnitate, într-o țară mare, cu justiție dreaptă, cu potențial economic și social în creștere.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/23061-fostul-deinut-politic-al-regimului-de-la-tiraspol-ilie-ilacu-a-venit-timpul-s-fim-unii-pentru-a-ne-asuma-deschis-i-de-a-pururea-reunirea-republicii-moldova-cu-romania.html

 

  1. Cetățenia Română și Articolul 5 din Constituție

Când vorbim despre cetățenia română pentru frații noștri de peste Prut, trebuie săavem în vedere cele două situații existente: una, a celor care au obținut cetățeniaprin naștere și sunt puși să o „redobândească” – fapt care vine în contradicție cuarticolul 5, alin. 2 din Constituția României; și a doua, a celor care efectivsolicită redobândirea cetățeniei române.

Dacă obiectivul de țară e UNIREA, iar procesul de unificare are la bază și acordareacetățeniei, atunci de ce nu se respectă art. 5, alin. 2 din Constituția României și de ce nu se simplifică procedura pentru redobândirea cetățeniei?

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/23053-cetenia-romani-articolul-5-din-constituie.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ