Unirea României cu Republica Moldova, un act profitabil

0
202
  1. Unirea României cu Republica Moldova, un act profitabil

Unirea României cu Republica Moldova reprezintă la nivel de costuri o investiție în creșterea economică a statului reîntregit. Cel puțin asta arată datele unei analize a Departamentului geoeconomic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), care a utilizat grila germană de evaluare a costurilor reunificării.

http://infoprut.ro/48564-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-un-act-profitabil.html

 

  1. Anatol Şalaru: Ieşirile carghioase ale lui Dodon la adresa României arată slugărnicia lui faţă de Moscova

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, consideră că „ieşirile carghioase ale lui Igor Dodon la adresa României şi a celor care îşi asumă românitatea nu fac decât să dovedescă slugărnicia acestuia faţă de Moscova”. Politicianul a făcut afirmaţia respectivă în contextul declaraţiilor şefului statului, precum că România nu ar dispune de suficienţi bani pentru a-şi asuma Unirea cu Republica Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/anatol-Salaru-iesirile-carghioase-dodon-adresa-romaniei-arata-slugarnicia-fata-moscova-1_59f990475ab6550cb8b16c1a/index.html

 

  1. Frontiera dintre Republica Moldova şi România va fi patrulată de echipe mixte

Inspectoratele generale ale Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerelor Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi al României vor desfăşura activităţi de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat.

http://jurnal.md/ro/social/2017/11/1/frontiera-dintre-republica-moldova-si-romania-va-fi-patrulata-de-echipe-mixte/

 

  1. Eugen Tomac: Rusia trebuie să înţeleagă că România nu a venit pe tancuri în Republica Moldova

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară din România, deputatul Eugen Tomac, afirmă că politicienii ruşi trebuie să înţeleagă că România nu a venit pe tancuri în Republica Moldova. Parlamentarul român a făcut declaraţia respectivă în contextul criticilor aduse de către Dmitrii Rogozin la adresa Curţii Constituţionale de la Chişinău, care a dat aviz pozitiv schimbării limbii de stat în Legea Supremă în limba română.
http://adevarul.ro/moldova/politica/eugen-tomac-rusia-trebuie-inteleaga-romania-nu-venit-tancuri-republica-moldova-1_59f9bcc25ab6550cb8b2cf4e/index.html

 

  1. Antiromânism feroce din partea lui Dodon

Venit la putere cu un discurs pro-rus, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins ideea unirii cu România, dar și decizia Curții Constituționale Moldovene, care a schimbat denumirea limbii moldovenești în limba română. Chiar dacă nu a existat vreun referendum sau consultare populară, controversatul șef de stat a anunțat că cetățenii moldoveni nu vor alipirea la România, iar țara noastră nu are oricum banii necesari pentru acest proiect.

http://www.telegrafonline.ro/antiromanism-feroce-din-partea-lui-dodon

 

  1. Dosarul Centenarului (I). Congresul Militarilor Moldoveni (20-27 octombrie 1917)

În aceste zile acum o sută de ani, orașul Chișinău era gazda unui important eveniment istoric, care avea să schimbe definitiv soarta Basarabiei și implicit a R. Moldova.

Prin deciziile sale istorice, Congresul Militarilor Moldoveni a prefigurat destinul Basarabiei, pavând drumul către constituirea Sfatului Țării, care va proclama autonomia Republicii Democratice Moldovenești în cadrul Rusiei la 2 decembrie 1917, apoi proclamarea independenței statului moldovenesc la începutul anului 1918, iar ulterior realizarea Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918.

http://www.timpul.md/articol/dosarul-centenarului-%28i%29–congresul-militarilor-moldoveni-%2820-27-octombrie-1917%29-122687.html

 

  1. Unioniștii anunță boicot la referendumul local din 19 noiembrie

Unioniștii de la Asociația „UNIREA – ODIP” îndeamnă chișinăuienii să nu participe la referendumul local din 19 noiembrie pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Tinerii spun că acest plebiscit este o unealtă politizată a PSRM, care se pregătesc de campania electorală din 2018.

https://libertv.md/actualitati/unionistii-anunta-boicot-la-referendumul-local-din-19-noiembrie

 

  1. Ministerul de Externe: “Gradul de implementare a Acordului de Asociere este de 73%”

Republica Moldova implementeaza cu succes prevederile acordului de asociere. Cel puţin asta spun autorităţile, potrivit cărora mai mult de 70 la sută din prevederile documentului au fost puse în aplicare. În timp ce reprezentanţii ministerului de Externe se laudă cu cifre, opoziţia parlamentară acuză guvernarea că legile funcţionează doar pe hârtie.

http://tvrmoldova.md/politic/video-ministerul-de-externe-gradul-de-implementare-a-acordului-de-asociere-este-de-73/

 

  1. Românii din Ucraina au discutat despre Legea Educaţiei cu experţii Comisiei de la Veneţia

Reprezentanţii minorităţilor naţionale din Ucraina au avut o întâlnire cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia a Consiliului Europei. Discuţiile au vizat situaţia creată de noua Lege a Educaţiei, adoptată la 5 septembrie de Rada Supremă a Ucrainei. Întâlnirea a avut loc astăzi la Kiev.

http://tvrmoldova.md/actualitate/romanii-din-ucraina-au-discutat-despre-legea-educatiei-cu-expertii-comisiei-de-la-venetia/

 

  1. Un bust al lui Ion Ungureanu va fi edificat în oraşul Căuşeni

Un monument în memoria maestrului Ion Ungureanu, actor şi regizor, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ministru al Culturii şi Cultelor în perioada 1990-1994, va fi edificat în oraşul Căuşeni. Decizia a fost luată de Guvern.

http://tvrmoldova.md/cultura/un-bust-al-lui-ion-ungureanu-va-fi-edificat-in-orasul-causeni/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ