Unirea se apropie…

0
62

Castigarea mandatului de primar al Chisinaului de catre Dorin Chirtoaca a bucurat pe intreaga societatea romaneasca, pe toti romanii de pretutindeni. In sfarsit, timpul celor care au fost „spalati la creier” si au crezut in ideologia comunisto-ruseasca se pare ca trece… Istoricii antici spuneau ca un popor are nevoie de 40 de ani ca sa-si schimbe mentalitatea, insa traim in secolul XXI, in era tehnologiei informationale si se pare ca termenii de schimbare a mentalitatii se injumatatesc, datorita cresterii surselor de informatii, datorita cresterii surselor de mass-media si sursei principale de informare – INTERNETULUI (si puteau sa fie chiar si mai mici, daca Moldova as fi fost independenta din punct de vedere al resurselor energetice, sau daca as fi fost mai multe variante de alegere a acestor surse). Insa Rusia s-a folosit de independenta noastra de resursele ei energetice, ca sa ne distruga din punct de vedere economic, ca sa ramanem in sfera ei de influenta. Dar ca sa analizam cat de importanta este victoria lui Dorin, sa incepem cu „inceputul”…
Cu siguranta rusii stiau de distrugerea Uniunii Sovietice, din cauza asta KGB-ul din timp a pregatit variante „de rezerva”, pentru a tine sub controlul tarile din jurul sau. Asa au fost create Gagauzia, Transnistria, Osetia, Carabah s.a.m.d. (asta pentru a tine sub controlul tarile din spatiul CSI). Tehnologia a avansat, s-au modernizat armele – din cauza asta trebuia largit URSS-ul dupa al doilea razboi mondial (tarile din jurul Rusiei au reprezentat un bufer, o protectie pentru Rusia). Acest bufer, ca un avanpost, unde se puteau amplasa radarele, rachetele balistice si aviatia de raza mare de actiune reprezentau un lucru foarte important pentru geostrategia si SIGURANTA militara a Rusiei. Distrugerea URSS-ului era importanta pentru ei, pentru ca specialistii lor au inteles ca tipul comunist nu tine si nu dezvolta tara….dar rusii nu puteau sa renunte la SIGURANTA lor. Distrugerea URSS-ului trebuia de efectuat cu mentinerea pozitiilor strategice din buferul urss-ist.
Acuma, probabil va intrebati ce are asta cu votul acordat lui Chirtoaca?? Haideti sa analizam ce importanta are Moldova(Transnistria) pentru Rusia… Daca priviti harta Europei, o sa vedeti ca inamicul principal pentru vestul Rusiei (Rusia Europeana) reprezinta NATO. Ca o protectie care se tina NATO la distanta – au fost facute niste avanposturi in partea de vest a Rusiei, care asigurau SECURITATEA militara la Nord – Kaliningrad, la CENTRU – Transnistria (Moldova), la SUD – Crimeea (chiar daca apartine Ucrainei, rusii(kgb-ul) fac totul posibil sa desparta Crimeea de Ucraina, pentru ca aceasta peninsula a fost cadonata Ucrainei in timpul URSS-ului si apartinea rusilor) si rusii si acuma au controlul asupra portului important din punct de vedere militar – SEVASTOPOL. Cum am spus mai sus – Transnistria reprezinta CENTRU APARARII geostrategice (de ce aparare si nu avansare, pentru ca Rusia e slabita si pentru a face o avansare geostrategica spre Balcanii (denumiti centrul geostrategic important al lumii, cine il controleaza controleaza Europa si Asia) ii trebuie multe resurse si o economie mult mai puternica). Gurile Dunarii intotdeauna au prezentat un mare interes geostrategic pentru Rusia Imperialista, iar bazele in Romania si Bulgaria reprezinta o batalie pierduta pentru Rusia. Dar, in cazul in care Rusia este slabita, pentru ei este foarte important sa mentina pozitiile strategice in Kaliningrad (este o parte a Rusiei, acolo nu sunt probleme), IN TRANSNISTRIA – pentru ca au o sprijinire puternica a populatiei 30% rusi, 30% ucraineni (curartare etnica facuta de comunistii urss-isti rusi din timp, ca sa nu scape Moldova din zona de influenta), dar problematic ca face parte din Moldova si daca declara recunosterea independentei Transnistriei – isi creaza probleme in Cecenia si in alte republici autonome din cadrul Federatiei Ruse, si in SUD, in Crimeea, prin SEVASTOPOL, cica au pana in 2018 contract cu Ucraina pentru mentinerea navelor militare strategice in portul din SEVASTOPOL.
In toate problemele cu care s-a confruntat Moldova din 91 incoace – este de vina imperialismul Rusiei, oamenii care faceau si fac parte din serviciile secrete, adica KGB-ul. Mai intai prin Transnistria (factorul principal de NE-UNIRE intre RM si RO), dupa care „moarte economica” a tarii, plecarea masiva a intelectualilor si nu numai, si nu in ultimul rand crearea si finantarea fortelor politice de stanga (devotate kgb-ului) pentru a scoate legi sau blocarea lor in functie de nevoile KGB-ului. Ca sa blocheze Unirea intre Ro si RM, Iliescu a beneficiat de sprijinul KGB-ului pentru a ajunge la puterea in RO. PSD-ul din RO si din alte tari din fostul blocul tarilor care faceau parte din Pactul din Varsovia (Europa Centrala), au fost niste partide finantate de KGB-ul pentru a-si mentine influenta in zonele respective, tre sa recunosc o tactica foarte buna, pentru ca parlamentul este „capul” tarii, dac il controlezi – controlezi tara. Daca Romania partial a scapat de ciuma asta, prin alianta D.A. (care va asigur ca se va reface la urmatoarele alegeri parlamentare din Romania si va fi o forta anti-rusa si pro-Basarabia), la noi in Moldova pana nu de mult lucrurile nu erau deloc in roz…
Mai demult, am spus ca bazele NATO in Romania – va fi schimbul intre Romania si SUA in privinta ajutorului acordat Romaniei in ceea ce priveste Moldova si in primul rand rezolvarea conflictului militar din Transnistria (de fapt, e geostrategia SUA impotriva Rusiei, care implicit ne ajuta pe noi). Mai mult decat atat, „sperietoarea” NATO privind amplasarea radarelor in Polonia si Cehia, plus bazele din Romania si Bulgaria – au avut ca tinta DOAR PLECAREA RUSILOR DIN TRANSNISTRIA!!! De ce? Nu demult SUA a dat declaratia oficiala ca NATO nu semneaza tratatul privind fortele usoare in Europa (pe care l-a ratificat Rusia, Ucraina, Kazahstan si Belorus), daca Rusia nu scoate fortele sale din Transnistria cu tot cu armamentul ramas, plus introducerea fortelor internationale de mentinerea a pacii in Transnistria, in schimbul celor rusesti. Rusia e foarte interesata ca NATO sa semenze acest tratat, din cauza asta SUA a „fortat” nota privind radarele si bazele. Din moment ce comunistii nostrii se simt amenintati de „apropierea” fortelor NATO si celor europene (pentru ca prin refuzul parteneriatului cu NATO si nevotarea legii privind scoaterea contingentului rus din Transnistria – comunistii au aratat fatza lor adevrata de pro-rusi, anti-europeni si anti-romani).
Acuma a venit randul sa tragem concluziile ce inseamna victoria lui Dorin Chirtoaca in toata „geostrategia” asta…
Victoria lui Dorin inseamna ca rusii au pierdut o batalie importanta pentru centrul lor geostrategic PRIN PIERDEREA SUSTINERII POPULATIEI MAJORITARE DEMOCRATICE, chiar daca e inca mult de lucru si Moldova e inca dependenta de Rusia din mai multe puncte de vedere, dar victoria lui Dorin arata ca balanta mentalitatilor se inclina in favaoarea MENTALITATII PRO-ROMANESTI!!! Plus, arata ca Rusia nu a „reusit” sa cumpere pe toti politicienii din Rep. Moldova. In sfarsit, am depasit momentul critic in ceea ce priveste schimbarea mentalitatii poporului ROMAN din BASARABIA si nu numai a ROMANILOR ci si celor de ALTE natiuni, ceea ce este foarte important. In sfarsit MAJORITATEA DEMOCRATICA a inteles ca comunistii si toti pro-rusii ne duc spre o cale gresita si este ACUMA MOMENTUL PENTRU INTOARCEREA PE CALEA CEA DREAPTA CATRE STRAMOSII NOSTRII, ADICA SPRE ROMANIA SI VALORILE NOASTRE ROMANESTI! ESTE UN PAS FOARTE IMPORTANT PENTRU TOTI ROMANII DIN EUROPA!
Urmeaza o LOVITURA DECESIVA – alagerile parlamentare din 2009! UNIREA E APROAPE…Cu siguranta ne vom uni in EUROPA DEMOCRATA!!!

Cu stima,
Denis Curteanu.

NICIUN COMENTARIU

  1. personal nu cred ca rusii isi vor retrage prea curand trupele din Transnistria si pt asta NATO si SUA tre sa cedeze pe alte parti .
    Sa nu uitam ca Rusia e o mare putere si pt mine personal e un motiv de ingrijorare pt ca nici astazi nu stim exact ce armament exista in Transnistria(nu exista un inventar in 2007 ) .

  2. Da, noi nu stim cand rusii se vor retrage, dar probabil ei si americanii deja stiu..:) Daca s-a ajuns pana aici, acuma mai putin important este cand – important ca se vor retrage!

LĂSAȚI UN MESAJ