UNIREA SE POATE FACE ASTĂZI! Încă două localități din RM au semnat declarația de UNIRE

0
137
 1. UNIREA face puterea. Hărțile Basarabiei la Muzeul Satului din București

Ambasada Republicii Moldova a organizat la București vernisajul “Hărțile Basarabiei”. Vizitatorii Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” au putut observa cum a evoluat Basarabia în cinci secole de cartografie. La eveniment au participat Ambasadorul Mihai Gribincea și fostul premier al României, Adrian Năstase.

https://10tv.md/2018/03/14/foto-unirea-face-puterea-hartile-basarabiei-la-muzeul-satului-din-bucuresti/

 

 1. UNIREA SE POATE FACE ASTĂZI! Încă două localități din RM au semnat declarația de UNIRE

Cu o majoritate de 7 din cei 13 consilieri aleși, Consiliul Local din comuna Căzănești, raionul Telenești, a votat Declarația de Unire cu România. Astfel, comuna se aliniază celor 110 localități din Republica Moldova care au semnat deja pentru reîntregirea națională. Totodată, și Consiliul Sătenesc Vorniceni , Strășeni în baza voturilor și încrederii acordate de către locuitorii satului au semnat declarația de ReUnificare își afirmă dorința de a reveni în vechile hotare.

https://10tv.md/2018/03/14/doc-unirea-se-poate-face-astazi-inca-doua-localitati-din-rm-au-semnat-declaratia-de-unire/

 

 1. ULTIMA ORĂ! Buzăul se unește cu Republica Moldova! Primarul convoacă de îndată Consiliul Local

Decizie istorică a primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, în anul sărbătoririi Centenarului României Mari.

Liderul de la Palatul Comunal a convocat Consiliul Local Municipal în ședință de îndată, pentru a declara unirea Buzăului cu Republica Moldova. Constantin Toma a confirmat că în ședința CLM de mâine va fi citită o declarație politică de unire a municipiului Buzău cu Republica Moldova. În decizia sa, edilul s-a sprijinit pe faptul că peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat, luna aceasta unirea cu România.

https://10tv.md/2018/03/14/ultima-ora-buzaul-se-uneste-cu-republica-moldova-primarul-convoaca-de-indata-consiliul-local/

 

 1. Românii de pretutindeni sunt așteptați la Marea Adunare Centenară de la Chișinău

Cea mai amplă manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova încoace va avea loc duminică, 25 martie, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Astfel, liderii unioniști invită toți românii de pretutindeni la Chișinău pentru a cere autorităților de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

http://infoprut.ro/49538-romanii-de-pretutindeni-sunt-asteptati-la-marea-adunare-centenara-de-la-chisinau.html

 

 1. Moldovenii din Italia vor UNIREA. Iată ce oraș a semnat actul ISTORIC

Unire și dincolo de granițelor Republicii Moldova. Zilele trecute am fost martorii declarațiilor simbolice de unire semnate în peste 100 de localități din republică, de un partid, câteva instituții de învățământ, o parohie și un spital. Ieri moldovenii din Milano, Italia, s-au unit pentru a semna o declarație asemănătoare.

https://www.timpul.md/articol/doc—-moldovenii-din-italia-vor-unirea–iata-ce-ora-a-semnat-actul-istoric-128225.html

 

 1. Reprezentanţi ai mediului de afaceri din România şi Republica Moldova s-au întâlnit la Soroca

Mai multe poduri economice peste Prut. Antreprenorii din nordul Republici Moldova s-au întâlnit cu reprezentanţi ai mediul de afaceri din România, pentru a discuta despre perspectivele de dezvoltare a firmelor de pe ambele maluri ale Prutului.

http://tvrmoldova.md/economic/reprezentanti-ai-mediului-de-afaceri-din-romania-si-republica-moldova-s-au-intalnit-la-soroca/

 

 1. Primarii din Republica Moldova, care au semnat Declaraţii de Unire cu România, sunt aşteptaţi la Buzău

Buzăul va marca Centenarul Unirii cu un spectacol de muzică şi dansuri populare, programat pentru sâmbătă, 17 martie, unde sunt aşteptaţi şi primari din Republica Moldova care au semnat Declaraţii de Unire cu România, relatează Infoprut.

http://tvrmoldova.md/actualitate/primarii-din-republica-moldova-care-au-semnat-declaratii-de-unire-cu-romania-sunt-asteptati-la-buzau/

 

 1. PMP Iași lansează declarația de UNIRE a României cu Republica Moldova

Consilierii Locali ai PMP Iași au depus, la Consiliul Local al Municipiului Iași, miercuri, propunerea privind adoptarea declaraţiei de susţinere a unirii Republicii Moldova cu România şi înfiinţarea unui punct de semnare a declaraţiei de către cetăţenii Municipiului Iaşi.

https://b1.ro/stiri/politica/pmp-iasi-lanseaza-declaratia-de-unire-a-romaniei-cu-republica-moldova-215907.html

 

 1. Deputatul Constantin Codreanu: „Pe 25 martie, inima românismului va bate la Chișinău”

Deputatul Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică prin care a adresat o invitație de participare la „Marșul Reîntregirii” care se va desfășura la Chișinău duminică, 25 martie.

http://unimedia.info/stiri/foto-deputatul-constantin-codreanu-pe-25-martie–inima-romanismului-va-bate-la-chisinau-149758.html

 

 1. Alianţa pentru Centenar anunţă o Mare Adunare pentru 25 martie: Mai devreme sau mai târziu, ne vom regăsi în acelaşi stat

Alianţa pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizaţii unioniste, organizează duminică, 25 martie, o acţiune publică – Marea Adunare Centenar, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire.

http://adevarul.ro/moldova/politica/alianta-centenar-anunta-mare-adunare-25-martie-mai-devreme-mai-tarziu-vom-regasi-acelasi-stat-1_5aa933b7df52022f758cc2f4/index.html

 

 1. Aradul s-ar putea înfrăţi cu un sector al capitalei Moldovei

„Municipiul Arad și sectorul Rîşcani din municipiul Chişinău, Republica Moldova intenționează să se înfrățească” – a anunţat primarul Gheorghe Falcă în cadrul unei conferinţe de presă.

http://www.aradon.ro/aradul-s-ar-putea-infrati-cu-un-sector-al-capitalei-moldovei/2003198

 

 1. „România la Centenar”, în organizarea Administrației Prezidențiale

Președintele României,  Klaus Iohannis, va participa joi, 15 martie a.c., la dezbaterea „România la Centenar”, organizată de către Administrația Prezidențială și găzduită la Palatul Cotroceni.

https://www.dcnews.ro/romania-la-centenar-in-organizarea-administra-iei-preziden-iale_583972.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ