Unirea se vrea și la Hâncești. Orașul s-ar putea alătura localităților semnatare

0
208
Unire
  1. Unirea se vrea și la Hâncești. Orașul s-ar putea alătura localităților semnatare

După ce mai multe localități din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de Unire cu România, iar lascurt timp PSRM a lansat o campanie de condamnare a lor, cei de la Hâncești au decis să facă un „mini-referendum” în acest sens.

http://hn24.net/sunteti-pro-sau-contra-unirii-municipiului-hincesti-cu-romania/

 

  1. Deja 20! Și comuna Cucoara din raionul Cahul vrea Unirea

Cea de-a 20-a localitate din Republica Moldova care a votat Declarația de unire cu România este comuna Cucoara din raionul Cahul. Documentul a fost semnat duminică de vicepreședintele raionului, Vlad Cășuneanu, de primarul de Cucoara și de majoritatea consilierilor locali.

http://infoprut.ro/49226-deja-20-si-comuna-cucoara-din-raionul-cahul-vrea-unirea.html

 

  1. CENTENAR 100. UNIREA Basarabiei cu România. Hotărârea „Sfatului Țării” și cele 11 puncte din 1918

Centenar 100 este un proiect pe care DC NEWS îl lansează în perspectiva momentului istoric pe care l-au trăit românii la sfârșitul anului 1918, aducând în conștiința națională evenimentele petrecute acum 100 de ani.

https://www.dcnews.ro/centenar-100-unirea-basarabiei-cu-romania-hotararea-sfatului-arii-i-cele-11-puncte-din-1918_579014.html

 

  1. Igor Dodon: Atât timp cât în Guvern sunt persoane care vor unirea cu România, conflictul transnistrean nu poate fi soluţionat

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că la Chişinău încă nu există o voinţă politică clară pe subiectul soluţionării problemei transnistrene. Şeful statului a subliniat că atât timp cât în Guvern sunt persoane care pledează pentru unirea cu România, conflictul din stânga Nistrului nu va putea fi reglementat.
http://adevarul.ro/moldova/politica/igor-dodon-atat-timp-guvern-persoane-vor-unirea-romania-conflictul-transnistrean-nu-solutionat-1_5a802278df52022f756b38fe/index.html

 

  1. Republica Moldova trimite trupe şi echipamente pentru exerciţii militare în România

Un contingent de militari ai armatei Republicii Moldova participă, începând de astăzi, 11 februarie, până pe 17 februarie, la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 18.1”, organizat la Centrul de Instruire Babadag din România, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chişinău.

http://radiochisinau.md/republica-moldova-trimite-trupe-si-echipamente-pentru-exercitii-militare-in-romania—63271.html

 

  1. Premii-surpriză la CUPA UNIRII. ÎNSCRIE-TE ȘI TU

Cupa Unirii la fotbal a ajuns la a șasea ediție. Adună-ți prietenii și unește-i într-o echipă. Înscrie-te la Cupa Unirii până pe 15 martie 2018. Trimite un e-mail cu numele și mebrii echipei la cupaunirii@actiunea2012.ro.

http://10tv.md/2018/02/11/premii-surpriza-la-cupa-unirii-inscrie-te-si-tu/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ