Unirea „trece” Prutul: Comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud, România prima localitate care a votat o Declarație de Unire cu Moldova

0
160
  1. Unirea „trece” Prutul: Comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud, România prima localitate care a votat o Declarație de Unire cu Moldova

Comuna Parva, o localitate din județul Bistrița-Năsăud, România este prima care a votat o Declarație de Unire. Astfel, și cei de peste Prut au aflat despre obiectivul comun a celor 34 de localități din Republica Moldova care deja au semnat documentul.

http://unimedia.info/stiri/unirea-trece-prutul-comuna-parva-din-judetul-bistrita-nasaud–romania-prima-localitate-care-a-votat-o-declaratie-de-unire-cu-moldova-148376.html

 

  1. Părintele Constantin Necula: „Basarabia rămâne mireasa Unirii”

Părintele profesor Constantin Necula consideră că identitatea românească se referă, în primul rând, la unitate, iar Anul Centenar reprezintă o bună ocazie pentru a înceta dezbinarea pe criterii politice a românilor.

http://infoprut.ro/49296-parintele-constantin-necula-basarabia-ramane-mireasa-unirii.html

 

  1. Mănăstirea Putna continuă seria videoclipurilor „Pe drumul Unirii românilor”. Episodul doi: Străjerul de pe Nistru

Mănăstirea Putna a publicat al doilea videoclip din seria „Pe drumul Unirii românilor” cu titlul „Soroca, străjerul de pe Nistru”. Primul videoclip s-a intitulat ”Pe drumul Unirii românilor – Serbarea de la Putna, 1871”.

https://www.activenews.ro/cultura/Manastirea-Putna-continua-seria-videoclipurilor-Pe-drumul-Unirii-romanilor-.-Episodul-doi-Strajerul-de-pe-Nistru-149367

 

  1. Specialiștii IT români de pretutindeni lansează o aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului

Romanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri  într-un mod cu totul deosebit. În data de 9 mai, de Ziua Europei, vor lansa CelebRo, o aplicaţie gratuită pentru mobil care prezintă “harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi sau cei care au rămas în anonimat până acum.

http://10tv.md/2018/02/19/specialistii-romani-de-pretutindeni-lanseaza-o-aplicatie-mobila-cinstea-centenarului/

 

  1. Republica Moldova a folosit doar o treime din ajutorul nerambursabil oferit de România

Republica Moldova nu a folosit decât 29 milioane de euro din finanțarea nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro pusă la dispoziție de România și pe care o mai poate solicita până în 2019. În 2017, autoritățile din țara vecină nu au solicitat nicio finanțare din banii pe care România îi pune la dispoziție, scriu cei de la Profit.ro.

http://tv8.md/2018/02/19/republica-moldova-a-folosit-doar-o-treime-din-ajutorul-nerambursabil-oferit-de-romania/

 

  1. Primăria Bucureşti va investi în renovarea Liceului „Mihai Eminescu” din Chişinău

Liceul „Mihai Eminescu” din Chişinău va scăpa de izul sovietic. Primăria Bucureşti va suporta majoritatea cheltuielilor pentru renovarea şi dotarea instituţiei de învăţământ. Acest lucru a fost convenit de primarii celor două capitale – Chişinau şi Bucureşti. La evenimentul de inaugurare va participa şi primarul Gabriela Firea.

http://tvrmoldova.md/actualitate/primaria-bucuresti-va-investi-in-renovarea-liceului-mihai-eminescu-din-chisinau/

 

  1. O sută de tineri basarabeni vor face stagii alături de parlamentari din Legislativul de la Bucureşti

A fost lansat Programul de stagii destinat tinerilor din Republica Moldova aflaţi la studii în România. Parlamentarii şi studenţii s-au întâlnit în sala de conferinţe a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

http://tvrmoldova.md/actualitate/o-suta-de-tineri-basarabeni-isi-vor-face-stagii-alaturi-de-parlamentari-din-legislativul-de-la-bucuresti/

 

  1. Ambasadorul României şi parlamentari de la Chişinău vor confecţiona mărţişoare pentru1 martie

Deputaţii, însoţiţi de copii şi nepoţi împreună cu Ambasadorul  României în ţara noastră vor participa miercuri la atelierul de creaţie pentru confecţionarea mărţişoarelor cu genericul ”Mărţişoare pentru fiecare”.

http://tvrmoldova.md/cultura/parlamentarii-si-ambasadorul-romaniei-vor-confectiona-martisoare-pentru1-martie/

 

  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

100 de tineri basarabeni aflaţi la studii în România vor face stagii de pregătire timp de trei luni de zile la Parlamentul de la Bucureşti. La evenimentul de luni al lansării proiectului de internship au fost prezenţi o bună parte dintre cei 100 de senatori şi deputaţi care vor primi stagiari.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/02/19/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–57987

 

  1. Centenar! Celebrăm România 100, la Centrul de Cultură şi Artă Timiş

Marți, 20 februarie, de la ora 14: 00, la Centrul de Cultură și Artă  Timiș va avea loc un dublu eveniment , la sediul din str. E. Ungureanu, nr.1, din Timișoara.

https://www.banatulazi.ro/centenar-celebram-romania-100-la-centrul-de-cultura-si-arta-timis/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ