Unirea tuturor forțelor – pentru Unirea malurilor de Prut

0
108
  1. Un an de la tragicul accident din Haragîș, când au murit patru salvatori SMURD din România

Astăzi se împlinește exact un an de la tragicul accident din apropierea localității Haragîș, raionul Cantemir, când patru membri ai unui elicopter SMURD din România s-au prăbușit, decedând pe loc. Cu acest prilej, duminică, 4 iunie, pe locul prăbușirii va fi inaugurat un complex-memorial, dedicat echipajului aerian SMURD.

Complexul este constituit dintr-o pistă de decolare improvizată și o alee, care duce către placa comemorativă.

http://independent.md/un-de-la-tragicul-accident-din-haragis-cand-au-murit-patru-salvatori-smurd-din-romania/

 

  1. Igor Dodon pune la îndoială beneficiile aderării la UE

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a pus la îndoială vineri, într-un discurs rostit la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, beneficiile integrării europene, relatează News.ro.

Potrivit paginii sale de Facebook, liderul de la Chişinău a subliniat la Forum că ţara sa ar trebui să ia în calcul principiile suveranităţii economice. “Vom construi ţara noastră, viitorul nostru, pe baza intereselor noastre naţionale şi intereselor cetăţenilor noştri şi agenţilor noştri economici”, a scris Dodon.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/igor-dodon-pune-la-indoiala-beneficiile-aderarii-la-ue-736253

 

  1. Ana Gabor: R. Moldova între Bahar și Juju, cățel tărcat

Cetățeanul „capturat” aleargă să o vadă într-un mall pe frumoasa şatenă din serialul turcesc „Bahar: Viață furată”, dar n-a mers cu aceeași viteză (sau deloc) la protestul de după alegerea președintelui, deși pe Facebook a inițiat o întreagă retorică a „capturării”, prezentând tot felul de dovezi, că alegerile prezidențiale au fost fraudate.

http://infoprut.ro/47370-ana-gabor-r-moldova-intre-bahar-si-juju-catel-tarcat.html

 

  1. Reprezentantul Moldovei la OSCE a susţinut declaraţia UE privind „agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”

Republica Moldova, prin reprezentantul său permanent la OSCE, Victor Osipov, s-a aliniat la declaraţia Uniunii Europene privind „Continuarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi anexarea ilegală a Crimeii”. Declaraţia exprimă îngrijorările serioase ale comunităţii europene faţa de agravarea situaţiei de securitate în această zonă de conflict.

De asemenea, se reiterează condamnarea anexării ilegale a Crimeii şi a oraşului Sevastopol, precum şi faptul că Federaţia Rusă susţine acţiunile militare ale separatiştilor din Donbas, transmite IPN citând un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova în Austria.

http://adevarul.ro/moldova/politica/reprezentantul-moldovei-osce-sustinut-declaratia-ue-privind-agresiunea-rusiei-ucrainei-1_593144555ab6550cb8b30652/index.html

 

  1. Iurie Leancă, noul vicepreşedinte al Parlamentului

Deputatul Grupului Popular European Iurie Leancă a fost numit vineri, 2 iunie, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Candidatura lui Leancă a fost propusă de către speakerul Andrian Candu, care anterior menţiona că funcţia respectivă trebuie să fie ocupată de opoziţie.

http://adevarul.ro/moldova/politica/iurie-leanca-noul-vicepresedinte-parlamentului-1_59314c4a5ab6550cb8b32ea7/index.html

 

  1. „Tinker Tailor Soldier Spy”, expulzarea diplomaților și spionilor

Decizia guvernului de la Chișinău de a expulza din RM cinci diplomați ruși în temeiul unor informații puse la dispoziție de serviciul de informații si securitate, dar si declarațiile vehemente ale președintelui Igor Dodon care condamnat fermitatea guvernului, au a declanșat o furtuna mediatica de proporții atât la Chișinău, cât și la Moscova. Demnitari de la Kremlin au calificat gestul drept expresie a unei confruntări politice interne dintre guvernarea pro-europeană și președintele pro-rus Igor Dodon, deculpabilizându-i astfel pe diplomații. Un comentariu similar l-a avut președintele Dodon, acuzând guvernarea democrata de la Chișinău că recurge la „provocări” executând o presupusa comanda din exterior. Guvernul de la Chișinău nu s-a simțit obligat să justifice cu prea multe amănunte decizia, dar a sugerat prin voci interpuse ca șeful statului a intrat din nou pe o panta extrem de riscantă.

https://www.europalibera.org/a/28525348.html

 

  1. Ana Guțu: „ONG-urile unioniste sunt o pepinieră de viitori politicieni”

Președintele partidului unionist Dreapta, Ana Guțu consideră că, pentru a coagula forțele unioniste la etapa actuală e nevoie de unitate. Declarații în acest sens au fost făcute într-un interviu pentru Oficial.md.

„Partidul Unionist Dreapta mereu a pledat pentru unificarea entităților unioniste în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018, de aceea, după ce Anatol Șalaru a fost demis, și după ce a anunțat intenția creării unui partid unionist, am decis să-l contactez pentru a discuta detaliile unei posibile fuziuni a ambelor echipe”, a declarat Ana Guțu.

http://oficial.md/actual/ana-gutu-ong-urile-unioniste-sunt-o-pepiniera-de-viitori-politicieni

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ