Unirea TV, încă un pas spre ReUnire

0
103
  1. Unirea TV, încă un pas spre ReUnire

Un post de televiziune sută la sută românesc va fi lansat pe 31 august curent la Chişinău.

Postul „Unirea TV” va promova Unirea R. Moldova cu România şi îşi propune să combată propaganda rusească din media basarabeană.

„Ne lansăm pe 31 august, dar o singură condiţie trebuie îndeplinită: fiecare dintre cei care văd acest mesaj să intre şi să doneze ceva. Altfel, ne apucă şi 2018…”, a anunţat George Simion, preşedintele Mişcării unioniste „Acţiunea 2012”.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16625-unirea-tv-inca-un-pas-spre-reunire.html

 

  1. Liceul românesc din Tighina, printre instituțiile de învățământ fruntașe ale Rep. Moldova

Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Tighina ocupă locul al patrulea în clasamentul liceelor din Republica Moldova, după rata de promovare a bacalaureatului și după media obținută la examen.

http://infoprut.ro/44868-liceul-romanesc-din-tighina-printre-institutiile-de-invatamant-fruntase-ale-rep-moldova.html

 

  1. Unirea este inevitabilă!

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor( din R.Moldova), Iurie Chirinciuc, a scris recent pe blogul său despre necesitatea Unirii Republicii Moldova cu România, spunând că aceasta este inevitabilă.

În ultima perioadă, tot mai mult se vorbește în public despre Unirea Basarabiei cu România. Dar mai îmbucurător este faptul că numărul scepticilor în acest eveniment istoric, care este tot mai aproape de a deveni realitate – scade.

http://www.rumaniamilitary.ro/unirea-este-inevitabila

 

  1. Preşedinţi de raioane din Moldova au participat la Forumul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre posibilitatea schimburilor de personal între consiliile judeţene din România şi raioanele din Moldova, astfel încât funcţionarii basarabeni să lucreze efectiv în administraţia locală din România. În plus, vor continua eforturile pentru conectarea energetică a Moldovei cu România, astfel încât Chișinăul să scape de dependenţa energetică de Rusia.

http://independent.md/presedinti-de-raioane-din-moldova-au-participat-la-forumul-euroregiunii-siret-prut-nistru/#.V6D1oaK503Q

 

  1. „Hai, Moldova”: 24 septembrie 2016 ziua marei curățenii în Chișinău

Pe 24 septembrie 2016 în municipiul Chișinău va avea loc cea de-a treia campanie de curățenie “Hai, Moldova”. Acțiunea va cuprinde orașul Chișinău și suburbiile municipiului. Evenimentul va avea loc simultan în Republica Moldova și România.

http://independent.md/hai-moldova-24-septembrie-2016-ziua-marei-curatenii-chisinau/#.V6D1eKK503Q

 

  1. Olimpiada Internațională de Chimie: Medalii pentru lotul olimpic din Republica Moldova și România

Trei elevi din Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie, desfășurată la Tbilisi, Georgia, în perioada 23 iulie – 1 august scrie infoprut.ro preluat de Romanian Global News.

România a obținut trei medalii de aur și una de argint în același context. Tânărul Andrei Iliescu a câștigat aurul absolut.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/diverse-sport/22535-olimpiada-internaional-de-chimie-medalii-pentru-lotul-olimpic-din-republica-moldova-i-romania.html

 

  1. „Creatori de viitor”: Proiectele liceenilor excepționali din Moldova și România, lansate săptămâna trecută la Cluj

Între 23 și 29 iulie, Clujul a devenit pentru o săptămână capitala entuziasmului, a speranței și, mai ales, a viitorului. Organizat de Asociația 11even și susținut de Kaufland România, proiectul „Champions United”, parte din programul “Creatori de viitor”, a reunit în acest an 130 de liceeni cu performanțe deosebite, sosiți în orașul de pe Someș din 45 de orașe din România și Republica Moldova.

http://www.civic.md/evenimente/33765-creatori-de-viitor-proiectele-liceenilor-exceptionali-din-moldova-si-romania-lansate-saptamana-trecuta-la-cluj.html

 

  1. Unirea României cu Moldova a ajuns în Departamentul de Stat al SUA: ‘Este o premieră’

S-a aflat despre acest ţel înclusiv în Statele Unite. Liderii formaţiunii politice Dreapta, Ana Guţu şi Dorin Duşciac, de peste Prut, au efectuat recent o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia au avut o întrevedere la Departamentul de Stat cu LaJune Barnes, Moldova Desk Officer. Dialogul dintre aceştia a punctat şi tematica unirii României cu Republica Moldova.

http://republicanii.ro/politic/16986-unirea-romaniei-cu-moldova-a-ajuns-in-departamentul-de-stat-al-sua-este-o-premiera.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ