UNIREA, unica ieşire din labirint

0
110
  1. UNIREA, unica ieşire din labirint

Chemarea lui George Simion către cei dispuşi să pună umărul la Unirea României cu Moldova de peste Prut este limpede ca lacrima: „Ce am declanşat noi este ireversibil şi cu cât ne mişcăm mai mulţi, cu atât va veni mai repede.“ „Nu stă nimeni în interdicţiile lor abuzive, trăim în epoca mulţimilor deştepte şi a tehnologiei, iar dacă ei cred că organizarea unionistă stătea într-o persoană, se înşală amarnic.”

http://adevarul.ro/news/societate/unirea-unica-iesire-labirint-1_59973c5d5ab6550cb81d3cfe/index.html

 

  1. Rezoluția Universității de Vară Izvoru Mureșului: Drepturi pentru românii din vecinătate și Balcani pe principiul reciprocității

Participanții la cea de-a XV-a ediție a Universității de Vară Izvoru Mureșului au adoptat vineri, la încheiarea lucrărilor, o rezoluție prin intermediul căreia solicită respectarea drepturilor comunităților de români din vecinătate și Balcani pe principiul reciprocității, dar și „reformarea” Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

http://infoprut.ro/47972-rezolutia-universitatii-de-vara-izvoru-muresului-drepturi-pentru-romanii-din-vecinatate-si-balcani-pe-principiul-reciprocitatii.html

 

  1. În septembrie, începe a doua ediţie a Festivalului Internaţional EuroPoezia

În perioada 14-18 septembrie 2017 va avea loc a II-a ediţie a Festivalului Internaţional EuroPoezia. Dacă anul trecut au fost invitaţi poeţi din Franţa, aceasta va fi o ediţie Brăila (România) – Cahul (Republica Moldova).

În această periopadă, vor fi prezenţi poeţi din mai multe ţări europene, iar printre invitaţi se vor afla: Serge Basso de March, Francesco Buffoni, Laura Garavaglia, Dante Maffia, Roberto Mussapi, Claudio Pozzani, Stefano Strazzabosco, Francesco M.T.Tarantino din Italia, Teo Chiriac, Iulian Filip, Ion Hadârcă din Republica Moldova şi un invitat special din Croaţia, Dražen Katunarić. Nu vor lipsi nici invitaţii din România: Simion Bogdănescu, Constantin Gherghinoiu, Adrian Popescu, Christian Wilhelm Schenk, Cassian Maria Spiridon, Paul Sânpetru, Camelia Radulian, Nicolae Grigore Mărăşanu, Amelia Stănescu, Carmen Secere.

http://obiectivbr.ro/content/%C3%AEn-septembrie-%C3%AEncepe-doua-edi%C5%A3ie-festivalului-interna%C5%A3ional-europoezia

 

  1. Diaspora nu vrea acasă din cauza corupției

Zeci de basarabeni din diasporă și-au dat întâlnire astăzi, la Ziua ușilor deschise la Guvern. Conaționalii spun că și-ar dori să revină acasă, însă, îi împiedică corupția și birocrația din Republica Moldova. Așa că, deocamdată revin în vacanță și pentru a-i revedea pe cei dragi.

http://voceabasarabiei.md/ro/stiri/politica/459/Diaspora-nu-vrea-acas%C4%83-din-cauza-corup%C8%9Biei.htm

 

  1. Proiect de MAXIMĂ importanță! CULISELE UNIRII României cu Republica Moldova

Analistul politic Cosmin Gușă a oferit detalii despre proiectul unirii României cu Republica Moldova, idee și inițiativă care pare să prindă tot mai mult contur în culisele politicii.

http://evz.ro/unire-romania-moldova-proiect.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ