Unirea vazuta din Moldova si Romania, intr-o expozitie semnata de tineri din Sibiu si Republica Moldova

0
61
  1. Unirea vazuta din Moldova si Romania, intr-o expozitie semnata de tineri din Sibiu si Republica Moldova

40 de tineri din tara noastra si din Republica Moldova lucreaza in aceste zile la expozitia fotografica intitulata “Unirea vazuta din Moldova si Romania”, in cadrul proiectului “Un veac de tinerete”, organizat pana in data de 27 iulie de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret din Sibiu si Asociatia Obsteasca a Copiilor si Tineretului “Mostenitorii” din Balti, Republica Moldova.

https://sibiu100.ro/cultura/140523-unirea-vazuta-din-moldova-si-romania-intr-o-expozitie-semnata-de-tineri-din-sibiu-si-republica-moldova/

 

  1. Marșul Centenarului: Urmează etapa Curtea de Argeș – Câmpulung – Târgoviște

Cea de-a cincea etapă a Marșului Centenar începe marți. Flacăra Unirii va fi purtată pe traseul Curtea de Argeș – Câmpulung Muscel – Târgoviște. Unioniștii au parcurs pe jos, de la 1 iulie până în prezent peste 450 de km din cei 1300 din traseul propus Alba Iulia – Chișinău.

http://infoprut.ro/50406-marsul-centenarului-urmeaza-etapa-curtea-de-arges-campulung-targoviste.html

 

  1. Marșul Centenarului, Alba Iulia – Chișinău, a ajuns la Curtea de Argeș

Duminică, 22 iulie, unioniștii au ajuns la Curtea de Argeş. Așa cum au declarat, nu a fost deloc ușor, Valea Oltului dovedindu-se un traseu dificil, cu multe porțiuni de drum care nu ofereau condiții pentru circulație pietonală și care au făcut deplasarea extrem de riscantă. România văzută la pas, arată cu totul altfel față de cea văzută în poze și la televizor. Contactul direct cu românii din diferite zone, care i-au felicitat și i-au încurajat în demersul lor, a fost emoționant și a confirmat dorința tuturor de unire cu frații de peste Prut.

http://www.bitpress.ro/eveniment/marsul-centenarului-alba-iulia-chisinau-a-ajuns-la-curtea-de-arges-1249603

 

  1. Spectacole dedicate Centenarului Marii Uniri. Prima piesă, „D-ale Carnavalului”, va fi prezentată pe 19 septembrie

Cea de-a patra ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti este dedicată în acest an Centenarului Unirii. Toate spectacolele prezentate pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” de la Chişinău vor fi piese ale autorilor români.

http://tvrmoldova.md/centenar/spectacole-dedicate-centenarului-marii-uniri-prima-piesa-d-ale-carnavalului-va-fi-prezentata-pe-19-septembrie/

 

  1. Sărbătoarea Centenarului Unirii. O aeronavă Blue Air, personalizată cu portretul regelui Carol I

Blue Air va sărbători împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire într-un mod inedit. Începând de astăzi, mai multe aeronave Blue Air vor fi personalizate pe fuselaj cu fotografii ale unor personalităţi importante din istoria noastră modernă.

Cu sprijinul Casei Regale a României, Blue Air prezintă noul livery pe aeronava Boeing 737-800NG (YR-BMP), în semn de celebrare a Centenarului şi pentru a-i omagia pe cei care s-au dedicat înfăptuirii unităţii naţionale, relatează Infoprut.

http://tvrmoldova.md/centenar/sarbatoarea-centenarului-unirii-o-aeronava-blue-air-personalizata-cu-portretul-regelui-carol-i/

 

  1. Elevi din Căuşeni vizitează România în cadrul proiectului “Cheia spre ţară”

Un grup de elevi şi profesori din raionul Căuşeni vizitează România  în perioada 22-27 iulie, în cadrul unui proiect al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi”, susţinut de Guvernul de la Bucureşti prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite MOLDPRES.

Cei peste 45 de elevi și cadre didactice de la liceele „Mihai Eminescu” și „Alexei Mateevici” din Căușeni se află în România într-o excursie tematică, prilejuită de Centenarul Marii Uniri.

https://www.moldpres.md/news/2018/07/23/18006447

 

  1. Unionismul – a patra forță politică a Republicii Moldova

În Republica Moldova, trei direcţii politice principale se bat pentru acapararea puterii în interesul propriu și pentru a pune mâna pe resursele statului, dar există şi o a patra forţă, care poate schimba radical destinul românilor din Basarabia: Unionismul. Analistul politic de la București, Marius Lulea a venit cu o analiză a situației politice din Republica Moldova în pragul alegerilor parlamentare din acest an.

https://10tv.md/2018/07/23/video-unionismul-a-patra-forta-politica-a-republicii-moldova/

 

  1. Visul elevilor din satul Aluatu de a învăța în condiții decente este tot mai aproape de realitate

Lucrările de reparație a singurei școli românești din raionul Taraclia sunt în toi, după ce recent, Asociația „UNIREA – ODIP”  a lansat o amplă campanie de salvare a instituției. Pereții deteriorați și gata să se prăbușească au fost restaurați și vopsiți, mucegaiul de altă dată a fost înlăturat, iar sălile de clasă sunt aproape gata să-și deschidă ușile pentru școlari.

https://voceabasarabiei.md/ro/stiri/social/6359/Visul-elevilor-din-satul-Aluatu-de-a-%C3%AEnv%C4%83%C8%9Ba-%C3%AEn-condi%C8%9Bii-decente-este-tot-mai-aproape-de-realitate.htm

 

  1. Târgul de Fete de la Găina, celebrat în Anul Centenar al României

Prefectul Judeţului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu subprefectul județului, domnul Vasilică Damian și reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vasile Goldiș” Arad și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost prezenți, în Anul sărbătoririi Centenarului României, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, unde s-au bucurat, împreună cu locuitorii din patru județe, Arad, Hunedoara, Bihor și Alba, de cea mai populară sărbătoare a Munților Apuseni – Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

https://specialarad.ro/targul-de-fete-de-la-gaina-celebrat-in-anul-centenar-al-romaniei/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ