Uniți sub tricolor la Prut

0
159
  1. Tricolor uriaș pe cele două maluri ale Prutului

Un drapel tricolor cu o lungime record de 100 de metri a legat de Revelion cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918, arată Platforma unionistă „Acțiunea 2012”, care a transmis imagini de la eveniment. Oameni din România și Republica Moldova au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

https://www.cotidianul.ro/tricolor-imens-desfasurat-peste-prut-video/

 

  1. Comuna Fălciu, capitala unioniștilor din România și Republica Moldova

Dacă majoritatea tinerilor au ales să meargă în cluburi pentru a sărbători trecerea dintre ani, unioniștii din Ploiești, București, Cluj-Napoca, Bârlad, Vaslui, Iași, Chișinău și Bălți au preferat comuna vasluiană, ca să lupte pentru mărețul ideal național: unirea Basarabiei cu Patria Mamă. Aceștia au afișat mai multe mesaje, au interpretat cântece patriotice, iar apoi au desfășurat un tricolor mare, de peste 100 de metri, peste apa care desparte cele două teritorii românești. Ziua s-a încheiat cu o petrecere în căminul cultural, în care au cântat mai mulți artiști din România și Republica Moldova.

http://www.vremeanoua.ro/comuna-falciu-capitala-unioni%C8%99tilor-din-romania-%C8%99i-republica-moldova

 

  1. Uniți sub tricolor la Prut

Manifestație inedită în ultima zi din anul 2017: un drapel tricolor cu o lungime de 100 de metri a fost desfășurat de aproximativ 1.200 de unioniști peste Prut.

http://infoprut.ro/48977-foto-uniti-sub-tricolor-la-prut.html

 

  1. 200 de mii de oameni au intrat în Republica Moldova în ultima săptămână

În perioada 25 – 31 decembrie 2017, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 343 146 traversări, dintre care un număr de 192 007 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

La trecerea dintre ani a fost înregistrat un flux de 31 884 de traversări persoane. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: Aeroportul Internaţional Chişinău – 6 307 traversări persoane, Otaci – 6 033 traversări persoane, Leuşeni – 3 566 traversări persoane, Sculeni – 2 768 traversări persoane, Criva – 1 494 traversări persoane, Cahul – 1 151 traversări persoane şi punctul de trecere a frontierei  Giurgiuleşti-Galaţi – 1 778 traversări persoane.

http://tvrmoldova.md/actualitate/200-de-mii-de-oameni-au-intrat-in-republica-moldova-in-ultima-saptamana/

 

  1. Liderul PUN Anatol Şalaru dezvăluie obiectivele pentru 2018

Fondatorul Partidului Unităţii Naţionale (PUN), fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, consideră că 2018 va fi pentru R. Moldova un an al deciziilor strategice şi al opţiunii geopolitice.

„Pentru toţi românii, indiferent unde trăiesc, 2018 este anul Centenarului Unirii, anul în care ne amintim şi serbăm cu toţi împlinirea Românie Mari”, a scris Şalaru pe pagina sa de Facebook.

http://tvrmoldova.md/politic/salaru/

 

  1. Declarația BOMBĂ a unui politician: Dodon ar putea fi suspendat din funcție până în 2020. Ceban va asigura interimatul

Curtea Constituțională ar putea să-l suspende pe Igor Dodon din funcția de președinte al R. Moldova până în luna octombrie 2020, când expiră mandatul de șef al statului. Interimatul funcției ar urma să fie asigurat în această perioadă de către socialistul Ion Ceban, scrie puterea.info

http://www.timpul.md/articol/declaraia-bomba-a-unui-politician-dodon-ar-putea-fi-suspendat-din-funcie-pana-in-2020–ceban-va-asigura-interimatul-125689.html

 

  1. Deputat român: România putea să facă mai multe ca la Chişinău să avem un preşedinte proromân

Deputatul Partidului Naţional Liberal (PNL) din România Costel Alexe susţine că Bucureştiul putea face mai multe pentru ca alegerile prezidenţiale de la Chişinău să fi fost câştigate de către un preşedinte proromân şi proeuropean.
http://adevarul.ro/moldova/politica/deputat-roman-romania-putea-faca-mai-multe-chisinau-presedinte-proroman-1_5a4a171bd7af743f8def5367/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ