Uniți sub Tricolor

1
371
 1. Uniți sub Tricolor. Simbolul de stat, celebrat în toată republica

Sub culorile Tricolorului, Republica Moldova sărbătorește astăzi ziua Drapelului de Stat. Albastru semnifică cerul, roșu care semnifică sângele care l-au vărsat strămoșii noștrii în luptele din trecut și galben semnifică grâul și toate bogățiile românești. Despre istoria tricolorului în Republica Moldova, dar și ce știu moldovenii despre acest simbol de stat vedeți în cele ce urmează.

https://10tv.md/2018/04/27/video/

 

 1. Bucureștiul pune pe roate Chișinăul. Autobuzele donate de România, testate

Bucureștiul pune pe roate Chișinăul. Două autobuze românești au ajuns astăzi la Chișinău cu inscripția educație, cultură, sănătate. Mijloacele de transport au câte 100 de locuri, sunt dotate cu aer condiționat, dar și cu rampă specială pentru persoane cu deficiențe locomotorii. Autobuzele românești vor fi puse în circulație la începutul lunii mai.

https://10tv.md/2018/04/27/video-bucurestiul-pune-pe-roate-chisinaul-autobuzele-donate-de-romania-testate/

 

 1. Cișmele noi, din România, vor fi instalate în Capitală

„Apă-Canal Chișinău” planifică să extindă numărul cișmelelor în Capitală cu încă trei unități, care sunt din România, prețul fiind de 6.500 de lei.

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a redeschis astăzi, 27 aprilie, cișmele din Parcul „Valea Morilor”, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și scuarul Catedralei Mitropolitane, care nu au funcționat în timpul iernii.

http://radiochisinau.md/cismele-noi-din-romania-vor-fi-instalate-in-capitala—66900.html

 

 1. MRP, donație de rechizite școlare pentru elevii români din Ismail

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a pus la dispoziția Centrului de Informare al României din Ismail (CIRI), sudul Basarabiei, 50 de ghizodane, împreună cu rechizite școlare.

http://infoprut.ro/49902-mrp-donatie-de-rechizite-scolare-pentru-elevii-romani-din-ismail.htmlv

 

 1. Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăţilor în agricultură

Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăţilor în agricultură. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este prevăzut de acordul de cooperare bilaterală, semnat de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova şi agenţia similar din România.

http://tvrmoldova.md/economic/republica-moldova-intentioneaza-sa-preia-experienta-romaniei-in-acordarea-platilor-in-agricultura/

 

 1. Patru instituţii de învăţământ din Cantemir vor fi reabilitate termic cu susţinerea UE

Clădirile a două şcoli şi două grădiniţe din oraşul Cantemir vor fi reabilitate termic în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană pe dimensiunea iniţiativei EU4Energy. Lucrările vor fi lansate în acest an şi vor dura până în 2020, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/social/patru-institutii-de-invatamant-din-cantemir-vor-fi-reabilitate-termic-cu-sustinerea-ue/

 

 1. Centenarul Marii Uniri. O expoziţie de fotografie-document ”Regina soldat” este vernisată la Palatul Culturii din Iaşi

Expoziţia de fotografie-document ”Regina soldat”, proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, este vernisată la Palatul Culturii din Iaşi.

http://tvrmoldova.md/cultura/centenarul-marii-uniri-o-expozitie-de-fotografie-document-039-039-regina-soldat-039-039-este-vernisata-la-palatul-culturii-din-iasi/

 

 1. Alegeri locale Chişinău. Constantin Codreanu: Chişinăul are viitor doar prin unirea cu România

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, susţine că unica şansă pentru ca municipiul Chişinău să treacă peste problemele actuale este să ajungă în UE, iar singura poartă către UE este România.

http://adevarul.ro/moldova/politica/alegeri-locale-chisinau-constantin-codreanu-chisinaul-viitor-doar-unirea-romania-1_5ae2ccf6df52022f7549b312/index.html

 

 1. univ. dr. hab. Gheorghe Cojocaru, despre Unirea Basarabiei cu România, la UPM

Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș, prin Departamentul de Istorie și Științe Politice, a organizat conferința „Centenarul Unirii: Basarabia și Bucovina”. Evenimentul a avut loc joi, 26 aprilie, la ora 12.00, în Aula Magna a Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

http://www.zi-de-zi.ro/2018/04/27/prof-univ-dr-hab-gheorghe-cojocaru-despre-unirea-basarabiei-cu-romania-la-upm/

 

 1. Basarabenii, interesați de sistemul de învățământ vasluian

Cinci cadre didactice din Republica Moldova și inspectorul școlar pentru învățământul primar de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, prof. Petronela Năstase, au participat, miercuri, la un schimb de experiență organizat la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui,  în cadrul cercului pedagogic al învățătorilor.

https://obiectivvaslui.ro/2018/04/27/basarabenii-interesati-de-sistemul-de-invatamant-vasluian/

1 COMENTARIU

 1. Daca-ti iubesti Neamul si Tara semneaza si TU pentru UNIRE
  Asociația ARTA ZALMOXA dorește să strângă milioane de semnături pentru UNIREA Neamului nostru.
  Vă rugăm să distribuiți această declarație, să strângeți semnături de la cunoscuți și să ne trimiteți o fotografie a listei la e-mail artazalmoxa@gmail.com sau prin poștă la adresa asociației.
  Listele cu semnăturile vor fi centralizate și publicate pe http://www.sfatulbatranilor.ro , cât și pe Facebook.

  Click pe imagine pentru versiune mai mare.

  Nume: declaratie aprilie.jpg
  Afișări: 8
  Mărime: 95,3 KB
  ID: 13281

  http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/23502-Daca-ti-iubesti-Neamul-si-Tara-semneaza-si-TU-pentru-UNIRE

LĂSAȚI UN MESAJ