Uniunea Europeană: echipament de milioane pentru spitalele şi şcolile din Moldova

0
66

Uniunea Europeană a furnizat echipament medical în sumă de 116.000 Euro instituţiilor medicale şi şcolare din Republica Moldova.Pe parcursul acestui an, Proiectul Promovarea Sănătăţii şi Profilaxia Maladiilor, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Consorţiul EPOS Health Consultants şi CII Group, a furnizat echipament tehnic pentru unele instituţii medicale şi şcolare din Republica Moldova. Preţul total al echipamentului furnizat a constituit 116 000 Euro.

Recent, Proiectul Promovarea Sănătăţii şi Profilaxia Maladiilor a finisat livrarea echipamentului pentru 12 centre medicale din raionul Cahul. În luna iulie, în oraşul Cahul, Proiectul a deschis şi dotat cu echipament un club pentru persoane de vârstă înaintată, „Clubul Seniorilor”.

O altă activitate a Proiectului a fost de a furniza Centrului Raional de Medicină Preventivă din Cahul echipament pentru evaluarea calităţii apei potabile. Astfel, 5 şcoli din raionul Cahul au fost aprovizionate de către Proiect cu aparataj audio-video, iar uneia din ele i-a fost furnizat şi mobilier. În viitorul apropiat, aceste şcoli vor fi aprovizionate cu echipament sportiv pentru orele de educaţie fizică.

Proiectul Promovarea Sănătăţii şi Profilaxia Maladiilor implementează în raionul Orhei programul de acţiuni „Profilaxia cancerului mamar şi cervical” şi în vederea desfăşurării activităţilor programului a fost furnizat aparataj medical pentru depistarea cancerului mamar şi cervical.

Proiectul Promovarea Sănătăţii şi Profilaxia Maladiilor implementează 4 programe de acţiuni în raionul Cahul: Inima Sănătoasă, Sănătatea Mintală, Şcoli Sănătoase, Apa Potabilă şi Nutriţia. În raionul Orhei Proiectul implementează un program de acţiuni: Profilaxia Cancerului Mamar şi Cervical.


http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=19754&cat=Cotidian%20National&rub=Politica&num=36

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ