Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” îşi deschide o filială la Bălți

0
120

Absolvenţii liceelor din Republica Moldova vor putea urma, începând cu acest an, o facultate românească chiar la ei acasă. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, îşi deschide o extensie universitară la Universitatea „Alecu Russo”, din Bălţi, unde studenţii din Republica Moldova vor putea urma studii de fizică şi economie după aceleaşi planuri de învăţământ şi cu aceiaşi profesori ca și studenţii din Iaşi.

Înscrierile la filiala din Bălţi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” au început deja în această săptămână şi se desfăşoară până sâmbătă, 31 iulie, în următoarele locaţii:

Consulatul român din Chişinău: înscrierile se închid joi, 29 iullie, la ora 18.00;
Consulatul român din Bălţi: înscrierele se desfăşoară în perioada 30-31 iulie, în intervalul 9.00 – 18.00.

Deocamdată, se primesc dosare de admitere doar pentru specializarea de Fizică tehnologică, un program de studii care durează patru ani.

În total, la admiterea pentru Fizică tehnologică sunt disponibile 80 de locuri cu bursă şi subvenţionate complet de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România. Cei admişi la studii vor urma toate cursurile, seminarele şi laboratoarele în Bălţi, la sediul Universităţii „Alecu Russo”, materiile fiind predate atât de profesori din Iaşi, cât şi din Bălţi.

Deschiderea acestei filiale este rezultatul semnării unui protocol de colaborare între Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România și Ministerul Educației din Republica Moldova pentru anul de învățământ 2010 – 2011. Astfel, diplomele obţinute vor fi recunoscute în Republica Moldova, în România, cât şi în Uniunea Europeană. Totodată, în baza diplomelor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, absolvenţii de învăţământ superior din RM vor putea urma mai departe un program de master în România sau în alte ţări ale UE.

sursa: jurnal.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ