Vă așteptăm în România, adică acasă!

0
172
Casa Memoriala "Alexandru Ioan Cuza"

 

  1. Vă așteptăm în România, adică acasă!

Așteptăm pe toți din R. Moldova trei zile să ne fie oaspeți în România și să-și cunoască țara, așa cum este ea de la Nistru până la Tisa. Veniți la Cluj, Galați, București sau Suceava și veți vedea România frumoasă! Veniți acasă, fraților!

România anului 2016 este schimbată cu mult în bine față de cea din anii ’90 – asta poate fi interpretată ca o simplă afirmație de propagandă, așa că cel mai bine e ca oamenii să vadă cu ochii lor care sunt realitățile actuale, cu bune și rele. Oricât ar minți televiziunile și politicienii, ca să ascunzi faptul că justiția funcționează în România și se face dreptate, că drumurile sunt mai bune și că veniturile primite de fiecare cetățean sunt totuși, de 3-4 ori mai mari, înseamnă ori că ești maestrul absolut al magiei ori că ești HOȚ și ții prizonier trei milioane de oameni într-un stat captiv încă de la crearea lui și a cărui singură șansă este Unirea cu România.

http://www.timpul.md/articol/va-ateptam-in-romania-adica-acasa—–95241.html

 

  1. Peste 250 de basarabeni primiți la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului “Cunoaște-ți Țara”

Peste 250 de basarabeni primiți la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului “Cunoaște-ți Țara”. Noi, primarii, am făcut deja Unirea – avem aceeași eșarfă tricoloră ca semn distinctiv al primarului!Am avut plăcerea de a fi alături de cei 270 de basarabeni, oficialități și cetățeni ai Republicii Moldova, care vizitează în aceste zile orașul nostru. Evenimentul de la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj face parte din programul “Cunoaște-ți Țara”, o serie de proiecte organizate de Platforma Unionistă “Acțiunea 2012″ cu obiectivul de a întări legăturile dintre românii de o parte și de alta a Prutului.

http://www.radiometafora.ro/2016/07/26/peste-250-de-basarabeni-primiti-la-cluj-napoca-in-cadrul-proiectului-cunoaste-ti-tara-publicat-de-raisa-cojocaru-din-straseni-r-moldova/

 

  1. Claudiu Pădurean: Cum descoperă tinerii basarabeni Transilvania

Unii dintre tinerii basarabeni doresc să revină la Cluj în calitate de studenți. Așa este Mihaela Bucătaru, din orașul Glodeni, care ar dori să urmeze un masterat în domeniul Jurnalismului sau al Studiilor de Securitate la Universitatea Babeș-Bolyai. „Clujul este un oraș universitar important și mă gândesc să vin aici la studii. Ori din această toamnă, ori anul viitor”, spune tânăra din Glodeni.

Clujul este unul dintre principalele centre universitare din România care atrage studenți basarabeni. Mulți dintre ei au absolvit cu succes doctorate, au obținut cetățenia română, iar acum se numără printre tinerele cadre universitare ale facultăților clujene.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/22471-claudiu-pdurean-cum-descoper-tinerii-basarabeni-transilvania.html

 

  1. Proiectele de interconexiune în sectorul energetic dintre Moldova și România, discutate la Chișinău

Coordonarea proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România au fost discutate astăzi la Chișinău în cadrul reuniunii Grupului comun de lucru în domeniul energiei din cadrul Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor s-au abordat subiecte ce țin de prelungirea gazoductului Iași – Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova până la Chișinău, iar în România până la Onești. Pe partea de energie electrică s-au discutat acțiunile viitoare privind realizarea primei interconexiuni asincrone, Isaccea – Vulcănești – Chișinău. În prezent este în curs de realizare studiul de fezabilitate al acestei interconexiuni de energie electrică, realizat de către un consorțiu condus de ISPE.

http://independent.md/proiectele-de-interconexiune-sectorul-energetic-dintre-moldova-si-romania-discutate-la-chisinau/#.V5fCOhKmqM8

 

  1. Ministru din Republica Moldova: Unirea cu România e inevitabilă!

Unirea Republicii Moldova cu România e inevitabilă. De această părere este liberalul Iurie Chirinciuc, ministrul al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

După cum relatează TRIBUNA, într-o postare pe blogul său el menţionează că este îmbucurător faptul „că numărul scepticilor în acest eveniment istoric, care este tot mai aproape de a deveni realitate – scade” şi precizează că „asta o arată și sondajele – 30% din populația Republicii Moldova a ajuns să-și dorească să revendice în mod deschis această cale de evoluție pentru teritoriul dintre Prut și Nistru şi asta în timp ce acum cîțiva ani, doar 2% din populație își dorea acest lucru”.

http://tribuna.md/2016/07/26/ministru-din-republica-moldova-unirea-cu-romania-e-inevitabila/

 

  1. Republica Moldova preia modelul de îngrijire paliativă din România

Hospice Casa Speranței a pus la punct și a testat în ultimele 39 de luni un întreg sistem prin care medicii de familie din România dobândesc abilități și cunoștințe de bază în îngrijire paliativă pentru a deveni linia întâi de sprijin pentru acei pacienți care la un moment dat primesc diagnosticul oncologic. Modelul de îngrijire paliativă de bază este deja în proces de a fi preluat și adaptat în Republica Moldova.

http://infoprut.ro/44799-republica-moldova-preia-modelul-de-ingrijire-paliativa-din-romania.html

 

  1. 130 de liceeni găzduiți de Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca în cadrul proiectului „Creatori de Viitor – Champions United”

130 de liceeni cu performanțe școlare din România și Republica Moldova, sunt găzduiți de Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca în cadrul proiectului Creatori de Viitor – Champions United”.

În perioada 23 – 29 iulie , Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este partener în unul dintre cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite, „Creatori de Viitor – Champions United”.

Proiectul, aflat la cea de-a treia ediție, reunește 130 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și voluntariat.

http://cluju.ro/130-de-liceeni-gazduiti-de-universitatea-tehnica-din-cluj-napoca-in-cadrul-proiectului-creatori-de-viitor-champions-united/

 

  1. Au început audiţiile pentru un nou sezon al show-ului X Factor. Carla’s Dreams, pentru prima oară în calitate de jurat

Pregătirile pentru un nou sezon al show-ului „X Factor” sunt în toi. Începând din toamnă, show-ul revine la antena 1 cu noi concurenţi dar şi cu un nou format. Caravana „X Factor” a străbătut ţara în lung şi în lat, trecând chiar graniţa în Republica Moldova, în căutarea următorului super star al României a sosit momentul marii întâlniri cu noua generaţie de juraţi.

http://www.romaniatv.net/au-inceput-auditiile-pentru-un-nou-sezon-al-show-ului-x-factor-carla-s-dream-pentru-prima-oara-in-calitate-de-jurat_305867.html

 

  1. Gheorghe Ghimpu – discurs la Marea Adunare Naţională din 27 august 1991

26 iulie este ziua în care s-a născut Stegarul Neamului din Basarabia, Gheorghe Ghimpu, deţinut politic în lagărele sovietice pentru românism, trădat fiind ruşilor de ministrul securităţii din România, un oarecare Stănescu…

Blajinul şi curajosul Gheorghe Ghimpu a intrat în istorie cu multe fapte vrednice – unele dintre acestea le puteţi afla AICI – dar majoritatea dintre noi îl au în memorie ca erou al zilei istorice de 27 aprilie 1990, când a urcat fericit şi triumfător pe clădirea Parlamentului, actuala Preşedinţie de la Chişinău, pentru a arbora un Tricolor imens, primul Tricolor românesc pe o instituţie de stat, or, anume în acea zi fusese adoptată legea cu privire la Drapelul de Stat al R. Moldova.

http://flacaratv.md/miscarea-1988-1991-gheorghe-ghimpu-discurs-la-marea-adunare-nationala-din-27-august-1991.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ