Va fi creat un fond special pentru reintegrarea Republicii Moldova

0
49

voronin
Preşedintele Vladimir Voronin a declarat ieri, în debutul şedinţei Guvernului, că reprezentanţii Comisiei Europene au propus crearea unui fond special pentru susţinerea financiară a planului de măsuri pentru reintegrarea Republicii Moldova.

Vladimir Voronin a declarat că toate soluţiile pentru diferendul transnistrean trebuie să fie transparente şi că, în timpul apropiat, urmează a fi evaluat costul reintegrării ţării.

Referindu-se la rezultatele recentei vizite la Bruxelles, preşedintele a menţionat că oficialii Comisiei Europene au dat o înaltă apreciere succeselor înregistrate în ultimii ani de Republica Moldova. Astfel, miniştrii şi deputaţii care au contribuit la implementarea cu succes a Planului de acţiuni Uniunea Europeană–Republica Moldova vor primi distincţii şi medalii, inclusiv cei din opoziţie. „Persoanele care au contribuit la implementarea cu succes a Planului de acţiuni Uniunea Europeană–Republica Moldova vor fi decorate cu ordine, inclusiv reprezentanţii opoziţiei, care merită cu adevărat şi şi-au adus contribuţia”, a subliniat Vladimir Voronin.

El a menţionat că, în luna iulie a acestui an, o delegaţie a Comisiei Europene se va afla în vizită în Republica Moldova pentru a discuta despre conţinutul noului acord de colaborare între Moldova şi Uniunea Europeană.

Referindu-se la perspectivele de mai departe a ţării, Vladimir Voronin a apreciat că „mai departe ne aşteaptă probleme mai complicate”, deoarece legile care au fost elaborate şi adoptate conform standardelor europene urmează a fi implementate. Preşedintele a promis că, în perioada următoare, toate legile care vor fi elaborate în conformitate cu recomandările şi standardele Uniunii Europene vor fi adoptate fără amânare. Principalele direcţii de activitate vor fi asigurarea independenţei justiţiei, libertatea mass-media, respectarea drepturilor omului şi îmbunătăţirea climatului investiţional.

http://www.flux.md/articole/3337/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ