Vâlcelele şi comuna Calfa din Basarabia, înfrăţite – Unirea tot mai aproape

0
174
  1. Vâlcelele şi comuna Calfa din Basarabia, înfrăţite

A fost o atmosferă cordială, delegația din R.Moldova a fost întâmpinată de toată conducerea satului, de la primar, deputatul din localitate, directoarea gimnaziului și preot la primărie la ora 12. După ce au fost primiți, ambii primari au mers în cabinetul primarului împreună echipele lor pentru a cunoaște mai bine realitățile din ambele localități. După discuții ambii primari au ieșit în fața primăriei unde au semnat acordul de înfrățire în fața localnicilor care erau prezenți. Ulterior vizita a continuat cu gimnaziul, biserica și la două ferme pentru a cunoaște forma de organizare comunală și ulterior să fie implementate în Calfa diverse proiecte.

 

http://www.argumentpress.ro/valcelele-si-comuna-calfa-din-basarabia-infratite-pe-drumul-integrarii-europene/

 

 

  1. Înființarea Centrului de Informare al României din Bălți, Republica Moldova

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, aflat în perioada 12-14 mai 2016 în vizită de lucru în Republica Moldova, a participat, la 13 mai 2016, la semnarea înțelegerii dintre Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea ‘Alecu Russo’ din Bălți, privind înființarea unui Centru de Informare al României.

 

http://www.amosnews.ro/infiintarea-centrului-de-informare-al-romaniei-din-balti-republica-moldova-2016-05-14

 

 

 

  1. Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului european

Clădirea Parlamentului a fost iluminată vineri seară, 13 mai, în culorile drapelului Uniunii Europene şi în cele ale drapelului Republicii Moldova. Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Europei, care este marcată la 9 mai. La Chişinău evenimentele dedicate Zilei Europei au fost programate pentru 13 şi 14 mai, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/cladirea-parlamentului-afost-iluminata-culorile-drapelului-european-1_5736b4085ab6550cb8ec2688/index.html

 

  1. Comandantul Forţelor Armate SUA în Europa, în vizită în Republica Moldova

General Locotenentul Ben Hodges, Comandantul Forţelor Armate SUA în Europa, va vizita Republica Moldova în perioada 14-15 mai. Scopul vizitei este de a se întâlni cu militarii moldoveni şi americani care participa la exerciţiul Dragoon Pioneer 2016. În cadrul vizitei sale, generalul se va mai întâlni cu ministrul Apărării, Anatol Şalaru, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/comandantul-fortelor-armatesua-europa-vizita-republica-moldova-1_5736b4c55ab6550cb8ec2965/index.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ