Valentin Todercan ales preşedinte la Teleradio Moldova

0
50

Valentin Todercan a fost ales preşedinte al companiei de stat Teleradio Moldova, iar Adela Răileanu a fost desemnată directoare a Televiziunii publice.

Consiliul de observatori al Teleradio Moldova, care are atribuţiunea de a alege conducerea instituţiilor audiovizuale publice, nu a reuşit alegerea unui conducător pentru radioul public.

Noul preşedinte al TRM, Valentin Todercan a declarat că doreşte realizarea unor noi emisiuni de ştiri mai interesante, iar Adela Răileanu a spus că prima urgenţă o reprezintă pentru televiziunea publică stabilirea unor reguli privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 3 iunie.

Veaceslav Ioniţă, unul dintre membru al Consiliului de Observatori, a declarat ulterior pentru presă că „îi este ruşine de ceea ce s-a întâmplat”, deoarece, după discuţiile purtate între membrii consiliului, votul ar fi trebuit să fie altul.

Unul dintre candidaţii la funcţiile de conducere în TRM, Oleg Brega, a declarat că va contesta în justiţie modul în care s-a desfăşurat concursul de numire a conducerii TRM.

Protestele lui Oleg Brega determinaseră deja amânarea alegerii iniţiale, programată pentru 28 martie.

Pentru funcţia de preşedinte al Teleradio Moldova au concurat 11 persoane, pentru cea de director al televiziunii cinci peroane, iar pentru funcţia de director al postului naţional de radio au fost patru candidaţi.

Posturile publice de televiziune şi radio au o importanţă covârşitoare în campania electorală, deoarece sunt singurele care au practic acoperire naţională, atât în limba română, cât şi în limba rusă.

 


Ce efect vor avea schimbările la vârf la Teleradio Moldova?

Opinii la rom.dept@bbc.co.uk

sursa: http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/04/070410_moldova_trm_conducere.shtml

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ