Veaceslav Iordan: „Eu am demonstrat că eu sunt eu!”

0
47

Pe 7 iunie, la câteva zile după primul tur al alegerilor locale generale, candidatul comuniştilor la primăria capitalei, Veaceslav Iordan, a acordat un interviu BBC. Pe lângă faptul că vorbeşte prost româneşte, pe alocuri şi logica îi dă bătăi de cap. Poate de asta partidul care l-a susţinut i-a interzis să iasă la dezbaterile televizate în perioada campaniei electorale. Prezentăm în continuare nişte fragmente neredactate din interviul de la BBC ca să-l admiraţi în toată splendoarea pe cel care ieşise în turul doi al alegerilor şi era convins că o să câştige alegerile.

Gospodarul

„Eu nu sunt om politic. Eu sunt un gospodar care, cum s-a vorbit şi în companie, cu mâinile harnice care eu sunt pentru aceea a ridica nivelul de trai al municipiului Chişinău. Dar n-am venit să vorbim despre partidul care mă ’naintează, n-am venit să vorbim despre chestiunile cu integrarea în lumea europeană, de euro – primar. Eu am spus că la orice dezbatere ies dacă e vorba de gestionarea oraşului. Nu merge vorba de politică. Fiindcă astăzi oraşul este într-o situaţie tare grea, fiindcă aceste trei luni care am lucrat eu s-a făcut atâtea lucrări care nu s-a făcut în doi ani de zile în municipiu, îîî, nu s-a făcut doi ani nimic.

A majorat tarife, spre „binele” chişinăuenilor

Acum, ultima timp când am lucrat, îîî, am fost primar interimar, eu am găsit limbă comună cu toate opoziţiile sau cu toţi consilierii care sunt în consiliul municipal, fiindcă împreună noi am rezolvat acele întrebări care sunt în Chişinău. Împreună am ridicat tariful la energia termică, împreună am ridicat la alimentaţia fiecarei copil. Împreună cu consiliul. Multe lucruri s-a făcut bine.

Maşinile lui Iordan de tip „Kako”

Dacă este conlucrare cu conducerea de vârf, cu guvernul. Guvernul anul trecut 220 de milioane. S-o procurat 20 de autobuze, 20 de troleibuze, 20 de unităţi de salubrizare a oraşului – Kako (…).

I-a pus jos pe Braghiş şi Filat

Eu vreu să vă spun că eu am câştigat turu’ întâi, voi câştiga alegerile şi asta va fi rezultatul care va arăta toat ce mai departe de făcut. Procentele nu se ie-n procente. Haidi să vorbim pe rezultatul meu slab. Spuneţi, vă rog, Braghiş l-am pus jos? Filat, l-am pus jos? Cine-o ieşit prima dată, care eu de trei luni de zile sunt în faţa primăriei municipiului Chişinău? V-am demonstrat. Iordan cine a fost el? Zgardan o fost ministru, l-o cunoscut cineva. Iordan cine o fost? Un vicedirector la Căile Ferate. V-am dat demonstrat? Cei mai puternici care o fost primi-miniştri, unde-i el? Departe! Cei care mai bogaţi, mai care cu de parlamentar, unde-s ei? S-în coadă! Eu am demonstrat că eu sunt eu şi am ieşit la aşa procent. Dar într-al doilea tur vom demonstra cine este Iordan încă.”

No comment!

autor: R.L.

sursa:http://www.jurnal.md/article/3464/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ