Vezi aici ce pregăteşte mişcarea unionistă! AGERPRES a lansat un flux de știri pentru Republica Moldova

0
185
 1. Vezi aici ce pregăteşte mişcarea unionistă! EXPLICAŢIA COMPLETĂ

Şoc şi groază: unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului nu se opresc. Anunţul a fost făcut de către Acţiunea 2012. Ce va spune preşedintele Iohannis despre asta? Se pare că şi mafia PSD este implicată. Explicaţia completă în articolul care urmează! Acum că, în stil bulevardier, v-am atras atenţia, cum am făcut-o şi prin recentele anunţuri făcute de patru dintre vicepreşedinţi ai Acţiunii 2012, haideţi un pic să trecem peste România can-can-ului, interesată de intrigi, comploturi şi de cine s-a mai certat cu cine şi să vedem ROMÂNIA CAPABILĂ.

http://adevarul.ro/news/eveniment/vezi-pregateste-miscarea-unionista-explicaTia-completA-1_57355ad45ab6550cb8e419cd/index.html

 

 1. P R O I E C T 2016 – 2018 ÎNFRĂŢIRE PENTRU UNIRE – UN DEZIDERAT ENORM

Nimic nu este mai important acum decât RENÎNTREGIREA RE-UNIREA REPUBLICII MOLDOVA (BASARABIA) cu ROMÂNIA.

PARTENERIAT – CHEMARE

Pentru aceasta trebuie să spunem şi să ne propunem câteva lucruri: 1). Se poate! 2). Noi suntem cei care putem! 3). Noi suntem cei care vrem! 4). Noi suntem cei care se implică şi găsesc modalităţile cele mai eficiente de acţiune! 5), Noi o să reuşim!

http://www.cuvantul-liber.ro/news/90215/61/P-R-O-I-E-C-T-2016-2018-iNFRatIRE-PENTRU-UNIRE-UN-DEZIDERAT-ENORM

 

 1. Aleksandr Dughin vorbește despre DACI, unirea României cu Moldova și Imperiul Euroasiatic. Ce ni se coace?

Noi am rămas însă tot la intersecția marilor imperii: la est Federația Rusă, la vest Uniunea Europeană și imperialismul american. Fiecare dintre aceste forțe ar vrea să controleze România; de altfel, unii o și fac. Că de aia țara asta a fost jefuită de nu ne-a mai rămas nimic – pentru că România este o țară sub ocupație străină!

În acest context, Aleksandr Dughin, cel mai important și influent geopolitician rus contemporan și un apropiat de-al Putin, face afirmații bulversante în cartea sa Bazele Geopoliticii, publicată în anul 2011 și în România. Mai jos, vă pun la dispoziție fragmente din această carte în care vorbește despre DACI, unirea României cu Moldova sau Imperiul Euro Asiatic din care, zice el, și noi ar trebui să facem parte!

http://www.cunoastelumea.ro/aleksandr-dughin-vorbeste-despre-daci-unirea-romaniei-cu-moldova-si-imperiul-euroasiatic-ce-ni-se-coace/

 

 1. Facem Unirea inteligentă!

Am început anul trecut, continuăm mult mai puternic anul acesta. Basarabenii trebuie să vadă România, dar nu același basarabean unionist de 10 ori, ci aceia dintre noi care n-au mai fost până acum în Maramureș, Ardeal sau Banat…

http://www.timpul.md/articol/facem-unirea-inteligenta-92551.html

 

 1. Eveniment de anvergură la Iaşi: simpozion educaţional România- Republica Moldova

Prima ediţie a Simpozionului Internaţional „Strategii pentru Educaţie”, sub egida Ministerului Educaţiei din România şi a Ministerului Educaţiei din Republica Moldova, va avea loc pe 15 mai, la Iași.

Evenimentul se va desfăşura la Universitatea „Al. I. Cuza”.

http://www.timpul.md/articol/eveniment-de-anvergura-la-iasi-simpozion-educational-romania–republica-moldova-92590.html

 

 1. Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, la Iaşi şi Chişinău

Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc în perioada 17-20 mai, la Iaşi şi la Chişinău, transmite IPN.

Marele Premiu „Grigore Vieru”, Premiul pentru Critică literară şi Premiul pentru Traducere, va fi oferit de ICR Chişinău, unul dintre organizatorii festivalului.

În zilele de 17-18 mai, Festivalul se va desfăşura la Iaşi.

http://www.timpul.md/articol/festivalului-international-de-poezie-grigore-vieru-la-iasi-si-chisinau–92577.html

 

 1. Uniunea Europeană acordă 6,5 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură din Găgăuzia și Taraclia

Noi locuri de muncă, noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, servicii publice mai calitative şi mai accesibile, comunităţi locale mai puternice.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care se vor bucura locuitorii din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia odată cu implementarea proiectului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii” (SARD), lansat astăzi la Comrat.

Finanţat de UE, cu 6,5 milioane de euro, şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), proiectul SARD îşi propune ca în următorii trei ani să sporească încrederea şi să intensifice colaborarea între autorităţile naţionale şi cele regionale din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia. Asta pentru ca împreună să contribuie la dezvoltarea social-economică a regiunii şi a Republicii Moldova în general.

http://www.timpul.md/articol/uniunea-europeana-acorda-65-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-afacerilor-in-agricultura-din-gagauzia-i-taraclia-92576.html

 

 1. Kievul a rupt „înfrățirea” cu Moscova

Consilierii municipali ai capitalei ucrainene au trimis o scrisoare guvernului rus prin care anuleaza unilateral toate acordurile bilaterale privind „relațiile de înfrățire” între Kiev și capitala Rusiei, anunta pe pagina sa de Facebook adjunctul primarului din Kiev, Vladimir Prokopiv.

http://www.timpul.md/articol/kievul-a-rupt-infrairea-cu-moscova–92582.html

 

 1. Scut antirachetă: Ca răspuns, Moscova va lua ca țintă Polonia și România (politolog rus)

Federația Rusă va fi nevoită să inițieze contramăsuri la desfășurarea scutului american antirachetă în România și Polonia, iar populația acestor țări ‘nu va fi fericită să constate că s-a pomenit țintă’, a declarat politologul Kirill Koktîș.

http://www.timpul.md/articol/scut-antiracheta-ca-raspuns-moscova-va-lua-ca-inta-polonia-i-romania-%28politolog-rus%29–92585.html

 

 1. Guvernul de la Chișinău se bucură de încrederea parlamentarilor europeni

Republica Moldova se află într-un proces de redresare. De această părere sunt mai mulți deputați europeni.

Într-un interviu pentru Prime TV, co-preşedintele Comitetului de Cooperare parlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova, Andi Cristea și deputatul în Parlamentul European, Norica Nicolai au declarat că Guvernul și-a asumat o serie de reforme, care pot fi realizate datorită stabilității politice.

Oficialii europeni susțin că și-au schimbat atitudinea față de Guvernul de la Chișinău, datorită reformelor și acțiunilor întreprinse de autoritățile noastre, printre care și alegerea Guvernatorului Băncii Naționale.

http://www.publika.md/guvernul-de-la-chisinau-se-bucura-de-increderea-parlamentarilor-europeni_2622621.html

 

 1. AGERPRES a lansat un flux de știri pentru Republica Moldova

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat un flux special de știri pentru Republica Moldova, a anunțat vineri, la Chișinău, directorul general al agenției, Alexandru Giboi.

http://www.agerpres.ro/cultura/2016/05/13/agerpres-a-lansat-un-flux-de-stiri-pentru-republica-moldova-14-39-51

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ