Visul romanesc al moldovenilor ar putea fi realizat prin intermediul unei loterii de tipul celei americane – „Diversity Visa”

0
79

Presedintele Comisiei senatoriale de politica externa, liderul PSD Mircea Geoana, a propus, marti, la Bucuresti, acordarea cetateniei romanesti pentru locuitorii Republicii Moldova in baza unei „loterii a vizelor”, informeaza Agentia DECA-press.
Dupa cum a afirmat Geoana, acest sistem de loterie „selecteaza tipul de calificare profesionala, functie de nevoile pietei muncii din Romania”.
Vorbind ieri in Senatul Romaniei despre relatiile dintre Bucuresti si Chisinau, Mircea Geoana a declarat ca doar la un nivel populist se poate sustine ca se pot acorda, in termen scurt, un milion de cetatenii romane pentru moldoveni. Geoana a precizat ca in acordul Romania-Uniunea Europeana nu se prevede un numar de un milion de cetateni romani in plus fata de cele 22 de milioane.
DECA-press precizeaza ca, dintre tarile lumii, doar SUA ofera moldovenilor posibilitatea de a obtine cetatenie prin participarea la o loterie. Este vorba de „Diversity Visa”, program initiat de Guvernul american in 1990 pentru a oferi oamenilor din tari cu rata emigratiei in SUA scazuta sansa de a emigra in aceasta tara pentru a-si realiza visul american. In runda pentru anul trecut, 273 de cetateni ai R. Moldova au fost selectati prin aceasta loterie, avand posibilitate sa solicite viza de imigrare in SUA.

http://www.deca.md/?cat=info_europa&id=10

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ