În vizită la frații de peste Prut

0
141
  1. Șefa USAID: SUA și România susțin financiar cu milioane de dolari ONVV din Rep. Moldova

Misiunea USAID și Guvernul României susțin financiar în parteneriat activități de milioane de dolari în cadrul Oficiului Național al Viei și Vinuluin (ONVV) din Republica Modova. Despre acest lucru a vorbit șefa USAID de la Chișinău, Karen R. Hilliard, într-un interviu pentru Agora

http://infoprut.ro/48430-sefa-usaid-sua-si-romania-sustin-financiar-cu-milioane-de-dolari-onvv-din-rep-moldova.html

 

  1. TUPEU la nivel înalt. Un deputat din Parlamentul de la Chişinău solicită să-i fie puse întrebări doar în limba rusă. Care este motivul

Motivul invocat de către Elena Hrenova este că nu cunoaşte prea bine „limba de stat”, dar dă asigurări că depune eforturi în acest sens prin frecventarea unor cursuri.

http://www.timpul.md/articol/tupeu-la-nivel-inalt–un-deputat-din-parlamentul-de-la-chisinau-solicita-sa-i-fie-puse-intrebari-doar-in-limba-rusa–care-este-motivul-121735.html

 

  1. Băsescu, despre dacă Dodon sau Plahotniuc sunt inamicii României: „Măcar Dodon e sincer”

Republica Moldova reprezintă un coridor sanitar, atât pentru Rusia, cât și pentru Uniunea Europeană, crede Traian Băsescu, fostul președinte al României. „Rusia reacționează pentru a păstra acest coridor sanitar în jurul frontierelor sale. Același lucru îl face și Uniunea Europeană. Unii sunt cu tancuri, alții cu bani. Fiecare cu ce are”, a declarat Băsescu în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii de limbă rusă de la Chișinău.

http://moldnova.eu/ro/basescu-despre-daca-dodon-sau-plahotniuc-sunt-inamicii-romaniei-macar-dodon-e-sincer-23062.html/

 

  1. Iurie Leancă propune Unirea Rep. Moldova cu România

Iurie Leancă, președintele PPEM și vicepreședintele Parlamentului moldovean a declarat la un post de televiziune local că își asumă cauza Unirii cu România datorită beneficilor pe care le-ar aduce acest act.

„N-ar fi rău să facem Unirea [chiar și] astăzi. Orice om rațional își dă seama că, în cazul în care se face Unirea, Republica Moldova ajunge peste noapte membru al UE, al NATO, ceea ce înseamnă securitate. Că – într-o perioadă de 2, 3, 5 ani – pensiile și salariile se vor egala, locuri de muncă etc”, a zis Leancă, preluat de Deschide.md.

http://www.napocanews.ro/2017/10/iurie-leanca-propune-unirea-rep-moldova-cu-romania.html

 

  1. Oportunități economice oferite de Republica Moldova prezentate la București. Constantin Vieru, președintele CBCI Republica Moldova-România, face „Excelență în Business”

Pentru consolidarea relațiilor economice bilaterale și dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova și România,  la nici o lună de zile de la semnarea acordului, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România organizează la București, vineri, 13 octombrie 2017, „Excelență în Business”, un eveniment de promovare a oportunităților economice oferite de către Republica Moldova.

http://www.evzmd.md/economic/267-economie/65790-oportunita%C8%9Bi-economice-oferite-de-republica-moldova-prezentate-la-bucure%C8%99ti-constantin-vieru,-pre%C8%99edintele-cbci-republica-moldova-romania,-face-%E2%80%9Eexcelen%C8%9Ba-in-business%E2%80%9D.html

 

  1. În vizită la frații de peste Prut

În acest sfârșit de săptămână, o delegație din Șinca Nouă va pleca în Republica Moldova în localitatea Carahasani, localitate cu care Șinca Nouă s-a înfrăţit în 16 august 2016. Este prima vizită a făgărășenilor în Basarabia, după ce cei din Carahasani au fost la Șinca Nouă de două ori.

http://fagarasultau.ro/2017/10/12/vizita-la-fratii-de-peste-prut/

 

  1. Cum a ajuns Tăşuleasa Social pe zeci de pânze. Molidul rupt de vijelie, pe una dintre ele (FOTO)

Studenţii Academiei de Pictură “Stati Art” din Chișinău au reuşit astfel să imortalizeze Tăşuleasa Social şi locurile mirifice din jurul ei în picturi pe care le-au expus la Complexul Muzeal şi la Casa Argintarului, unde le puteţi admira şi chiar cumpăra.

„Eu particip pentru prima oară la această tabără. E senzaţional, foarte frumos. Am fost în mai multe zone din România, dar aici îmi place cel mai mult: oamenii, peisajul, atmosfera, munţii, gardurile, toate îmi plac. Locurile acestea sunt senzaţionale. România este foarte aproape de inima mea”, a spus altă fată.

https://www.timponline.ro/ajuns-tasuleasa-social-zeci-panze-molidul-rupt-vijelie-dintre-foto/

 

  1. DOCUMENT / APCE condamnă ferm noua Lege a Educației din Ucraina

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a dezbătut joi, 12 octombrie 2017, Raportul 14415 ”Noua Lege ucraineană a educației: un impediment major pentru învățământul în limbile materne ale minorităților naționale”.

http://infoprut.ro/48432-document-apce-condamna-ferm-noua-lege-a-educatiei-din-ucraina.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ