Vizitatorii din Republica Moldova, încântaţi de Bistriţa

0
129
  1. Vizitatorii din Republica Moldova, încântaţi de Bistriţa

În municipiul nostru se găseşte, „în ospeţie”, un grup de fraţi de peste Prut, din Republica Moldova, pentru primul contact cu România, care este şi patria lor.
Vizitatorii au ajuns vineri, în cadrul programului „Cunoaște-ți Țara”, ca parte a activităţilor organizate de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, având ca obiectiv creșterea numărului unioniștilor de peste Prut, pentru ca, în 2018, să se poată face unirea Republicii Moldova cu România. Responsabilă la Bistriţa cu coordonarea activităţilor grupului de peste Prut este Antonina Marian Străjescu, bună cunoscătoare a blocajelor pe care le întâmpină unioniştii în lămurirea cetăţenilor cu reticienţe: ,,Acelora le-am spus: nu aveţi dreptul să vorbiţi până nu veniţi să vedeţi România şi bunele sentimente pentru fraţii de peste Prut”.

http://www.mesagerul.ro/2016/07/16/vizitatorii-din-republica-moldova-incantati-de-bistrita

 

  1. Lucrări ale artiştilor plastici din România şi Rep. Moldova, reunite la Bacău

În această săptămână a fost inaugurată prin trei vernisaje expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”, la Bacău. Aceasta cuprinde lucrări ale artiştilor de pe cele două maluri ale Prutului.

http://infoprut.ro/44716-lucrari-ale-artistilor-plastici-din-romania-si-rep-moldova-reunite-la-bacau.html

 

  1. Moldovenii pot vizita România GRATUIT. Află cum e posibil

De la Marea Neagră la Munții Carpați și Delta Dunării, zeci de destinații turistice îi așteaptă vara aceasta pe basarabenii care nu au mai văzut România. Cazarea, accesul la obiectivele turistice și o masă pe zi sunt oferite gratuit de organizatorii de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Înscrierile se fac pe siteul www.basarabia-ac asa.ro sau la numerele de telefon 079992242 – 079992298 – 079992292.

http://stirilocale.md/moldovenii-pot-vizita-romania-gratuit-afla-cum-e-posibil.html

 

  1. Simplificarea trecerii frontierei dintre România şi Rep. Moldova, discutată la Bruxelles

Simplificarea trecerii frontierei dintre România şi Republica Moldova, dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului și schimbul de informații au fost discutate la Bruxelles de către Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal, și Dorel Fronea, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România.

http://infoprut.ro/44718-simplificarea-trecerii-frontierei-dintre-romania-si-rep-moldova-discutata-la-bruxelles.html

 

  1. Universitatea „Cuza“ din Iași intră puternic pe piaţa învăţământului superior din Basarabia

Din poziţiile publice ale reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ superior şi din acţiunile întreprinse în ultima perioadă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi intră din ce în ce mai mult „pe piaţa“ tinerilor care vor să urmeze studii superioare din Republica Moldova. În acest sens, de luni, în următoarele două săptămâni, o delegaţie de la Universitatea „A.I. Cuza“ din Iaşi va fi prezentă în Republica Moldova, alături de Comisia mixtă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru a-şi prezenta oferta educaţională din acest an.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/universitatea-a-cuzaa-din-ia-i-intra-puternic-pe-piata-invatamantului-superior-din-basarabia–133572.html

 

  1. Cunoaste-ti Tara: Peste 1.000 de basarabeni – in vizita la Timisoara

Peste 1.000 de basarabeni vizitează Timișoara în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Organizatorii fac un apel la toți timișorenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

http://www.tion.ro/cunoaste-ti-tara-peste-1-000-de-basarabeni-in-vizita-la-timisoara/1664117

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ