Vizitează gratuit România frumoasă

0
84
 1. Vizitează gratuit România frumoasă

În perioada 25-27 august ai ocazia unică să cunoști cele mai atractive obiective turistice din Maramureș.

GRATUIT se oferă:

 • 2 nopți de cazare în condiții de cămin
 • 1 masă pe zi
 • acces liber la vizitarea obiectivelor turistice

http://www.timpul.md/articol/viziteaza-gratuit-romania-frumoasa-96786.html

 

 1. România și Moldova vor colabora în domeniul interconectării de gaze naturale

Companiile Transgaz S.A. (România) și Vestmoldtransgaz (Republica Moldova) au semnat astăzi un acord de colaborare în domeniul interconectării de gaze naturale. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței grupului moldo-român de lucru în domeniul energiei pentru realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică dintre două state.

http://www.timpul.md/articol/romania-i-moldova-vor-colabora-in-domeniul-interconectarii-de-gaze-naturale-96823.html

 

 1. Scriitori ieşeni, invitaţi la sărbătoarea Zilei Independenţei la Chişinău, pe 27 august

Pe data de 27 august, în Republica Moldova se vor sărbători 25 de ani de la Independenţa Republicii Moldova. Cu această ocazie, va avea loc un eveniment care va aduce la un loc cinci mari nume ale literaturii contemporane româneşti: Dan Lungu, Radu Albulescu, Cornel George Popa, Nichita Danilov şi Ioan T. Morar.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/scriitori-romani-printre-care-si-ieseni-invitati-la-sarbatoarea-zilei-independentei-la-chisinau–136936.html

 

 1. Congresul Naţional al Istoricilor Români va avea loc în premieră la Universitatea Babeş-Bolyai

Evenimentul, prin care se marchează şi împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial pentru eliberarea Transilvaniei, este prima asemenea manifestare din ultimele decenii, după Congresul Mondial de Istorie de la Bucureşti, care a avut loc în anul 1980.

La eveniment vor participa 447 de istorici români atât din ţară, cât şi din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Italia, Austria, Germania, Franţa, Israel şi Canada.

http://www.informatia-zilei.ro/sm/congresul-national-al-istoricilor-romani-va-avea-loc-in-premiera-la-universitatea-babes-bolyai/

 

 1. Banii oferiți de Guvernul României au ajuns în Republica Moldova

Prima tranșă, în valoare de 60 de milioane de euro, din împrumutul rambursabil de 150 de milioane destinat Republicii Moldova, eliberată în această dimineață de Guvernul de la București, a ajuns pe conturile Ministerului Finanțelor de la Chișinău.

http://www.jc.md/banii-oferiti-de-guvernul-romaniei-au-ajuns-in-republica-moldova/

 

 1. Dacian Ciolos, vizita in Republica Moldova: Se va intalni si cu reprezentanti ai partidelor de opozitie din Chisinau

Premierul Dacian Ciolos va avea joi, 25 august, prima vizita oficiala in Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier, insotit de mai multi ministri, anunta Guvernul. Ciolos va avea intrevederi cu omologul din Republica Moldova, Pavel Filip, cu presedintele Nicolae Timofti si cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.  De asemenea, se va intalni cu reprezentanti ai societatii civile din Republica Moldova, cu autoritati locale reprezentate in Congresul Autoritatilor Locale din Moldova (CALM) si cu reprezentanti ai formatiunilor politice de opozitie parlamentare si neparlamentare de la Chisinau.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21244186-dacian-ciolos-vizita-republica-moldova-intalni-reprezentanti-formatiunilor-politice-opozitie-din-chisinau.htm

 

 1. Deputat moldovean: Independența este un pas spre Unire

Deputatul Lilian Carp este de părere că viitorul Republicii Moldova se va edifica în interiorul României Mari.

Acesta a declarat pentru Moldpres că independența Republicii Moldova față de URSS, obținută în urmă cu 25 de ani, a fost un pas. „Românii din Republica Moldova sunt favorizați față de românii care locuiesc pe teritoriul altor țări. Spre deosebire de cei din afara României, noi putem duce o politică direcționată spre unire. Astfel, viitorul nostru este într-o Românie mare, într-un stat puternic, alături de Europa. Independența față de URSS este doar un pas spre unire”, a declarat liberalul.

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/46365-deputat-moldovean-independen%C8%9Ba-este-un-pas-spre-unire.html

 

 1. Ziua Limbii Române va fi sărbătorită și la Vidin

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită  în Vidin (Bulgaria) pe 31 august printr-o serie de evenimente culturale organizate de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, Institutul Cultural Român şi Asociația Ave – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

http://infoprut.ro/45009-ziua-limbii-romane-va-fi-sarbatorita-si-la-vidin.html

 

 1. Proiectul “Demnitate prin Cultură” prezentat la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului 2016

În perioada 14-20 august august, Fundația Dignitas a participat la cea de a XIV-a ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, județul Harghita. Marti 16 august, în cadrul sesiunii dedicate rolului presei în păstrarea identității culturale a românilor din Republica Moldova și din diaspora, reprezentanții fundației au prezentat proiectul Demnitate prin Cultură – proiect cultural de colaborare între instituții de cultură și ONG-uri din România și asociații ale românilor din afara granițelor.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/22693-proiectul-demnitate-prin-cultur-prezentat-la-universitatea-de-var-de-la-izvoru-mureului-2016.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ