Vizitează România practic pe gratis. Proiectul Cunoaște-ți Țara!

0
215
  1. Vizitează România practic pe gratis. Proiectul Cunoaște-ți Țara!

Cu proiectul Cunoaște-ți Țara, vara aceasta ai posibilitatea să cunoști România practic pe gratis, deci pentru 3 ZILE DE NEUITAT perioada 1-3 august vino să vizităm   BUCUREȘTI-TÂRGOVIȘTE-SINAIA-BRAȘOV.  Proiectul cunoaște-ți țara e menit să familiarizeze Basarabenii de peste prut, că România la fel e o țară frumoasă ce merită de vizitat ca și multe alte țări. Brașov, Galați, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, București, Constanța, Târgu-Mureș, și multe altele le puteți vizita cu proiectul dat practic pe gratis.

https://basarabeanka.blogspot.ro/2016/07/viziteaza-romania-practic-pe-gratis.html

 

 

  1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti oferă burse tinerilor din Rep. Moldova

5 absolvenți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar din Republica Moldova vor beneficia de burse în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, la Facultatea de Poliţie, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”. Examenul de admitere a fost susținut luni în incinta Departamentului Instituţiilor Penitenciare de la Chișinău.

 

http://infoprut.ro/44792-academia-de-politie-alexandru-ioan-cuza-din-bucuresti-ofera-burse-tinerilor-din-rep-moldova.html

 

 

  1. Cum descoperă tinerii basarabeni Transilvania

Mai mult de 250 de basarabeni au vizitat, timp de trei zile, orașul Cluj. Ei au fost invitați în cadrul unui program organizat de Acțiunea 2012, care dorește să îi încurajeze pe basarabeni să descopere patria-mamă, România.

Unii dintre ei provin din localități controlate de regimul-marionetă din Transnistria, rezultat al ocupației ilegale a Rusiei în estul Republicii Moldova. „Noi suntem din Tighina și ne place foarte mult aici. Clujul este foarte frumos, foarte occidental. Am venit cu fetița mea, Adriana, care are 9 ani, care mi-a spus: Mami, hai să stăm aici, să nu mai mergem acasă“, spune o doamnă care trăiește în teritoriul ocupat de ruși în Basarabia. Titlul programului este „Cunoaște-ți țara“.

http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/timp-liber/cum-descopera-tinerii-basarabeni-transilvania-423769

 

  1. Prima intervenție SMURD România în Republica Moldova după tragedia de la Cantemir. Un copil de 5 ani, transportat la București

Un copil de 5 anișori a fost transportat azi la Institutul Oncologic din București cu un avion SMURD România. Minorul suferă de de o tumoare de trunchi cerebral.

http://www.realitatea.md/prima-interven-ie-smurd-romania-in-republica-moldova-dupa-tragedia-de-la-cantemir-un-copil-de-5-ani-ori-transportat-la-institutul-oncologic-din-bucure-ti_42799.html

 

  1. Radioteleviziunea de stat din Republica Moldova aduce mulțumiri Radio România Constanța

Radioteleviziunea de stat din Republica Moldova, Compania ,,Teleradio Moldova”, aduce mulțumiri Radio România Constanța, cu ocazia vizitei efectuate săptămâna trecută la Constanța de Olga Bordeianu, președintele instituției moldovene.
Înaltul oaspete de la Chișinău a fost însoțit în vizita sa la Radio România Constanța, de către Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

http://radioconstanta.ro/2016/07/25/radioteleviziunea-de-stat-din-republica-moldova-aduce-multumiri-radio-romania-constanta/

 

  1. 174 de tineri vor intra în competiţie la Concursul Enescu 2016

174 de tineri artiști, dintre care 12 români, au fost selecţionaţi de către juriul de specialitate al Concursului Internațional George Enescu 2016 pentru a intra în competiție la această ediție a Concursului Enescu. Artiștii au fost selectați dintr-un număr total de 317 înscriși în Concurs, cu 40% mai mulți față de ediția 2014. Tinerii artiști selectați provin din țări precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franța, Croația, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Coreea de Sud, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia, Thailanda, Cehia, Argentina.

 

http://www.cariereonline.ro/articol/174-de-tineri-vor-intra-competitie-la-concursul-enescu-2016

 

 

  1. Pictori internaţionali fascinaţi de Eminescu

Memorialul Mihai Eminescu găzduieşte, până pe 30 iulie, Tabăra internaţională de pictură „Time 4 Eminescu”. Pictori din 12 ţări, Republica Moldova, Italia, Turcia, SUA, Ucraina, Georgia, Cehia şi România au venit la Botoşani pentru a urmări rădăcinile lui Eminescu. Cea care face posibilă existenţa acestei tabere internaţionale în judeţul Botoşani este dr. Nicoleta Zagura.

http://www.ultimele-stiri.eu/articol/pictori-internationali-fascinati-de-eminescu/2218178

 

 

  1. Republica Moldova este gazda Taberei de Vară a Francofoniei

Republica Moldova găzduiește ediția 2016 a Taberei de vară Francofone, care se desfășoară în perioada 23-30 iulie curent la Vadul lui Vodă. La aceasta participă circa 45 de copii și cadre didactice din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, România și Moldova.

http://independent.md/republica-moldova-este-gazda-taberei-de-vara-francofoniei/#.V5ZdIhKmqM8

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ