Vladimir Putin l-a ironizat pe omologul său moldovean, Igor Dodon

0
147
  1. Vladimir Putin l-a ironizat pe omologul său moldovean, Igor Dodon. Cum interpretează analiștii politici gestul

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut glume pe seama președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Sankt Petersburg. Experţii politici spun că un astfel de gest reconfirmă faptul că lui Putin nu îi plac liderii slabi, fără personalitate, scrie Deschide.md.

Prezent la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, premierul indian Narendra Modi a fost întrebat de o jurnalistă dacă Federația Rusă s-a amestecat în alegerile prezindențiale din SUA. Vladimir Putin a intervenit, răspunzând: „Întrebaţi-l pe Dodon. El ştie mai bine”, a spus președintele Rusiei.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/video–vladimir-putin-l-a-ironizat-pe-omologul-sau-moldovean–igor-dodon–cum-interpreteaza-analistii-politici-gestul-452642

 

  1. O delegatie din Republica Moldova – Consiliul Raional Soroca ne viziteaza zilele acestea judetul

La initiativa responsabililor din Consiliul Judetean Buzau, in perioada 02-04 iunie 2017 o delegatie din Republica Moldova, Consiliul Raional Soroca, va efectua o vizita de lucru in judetul Buzau. Astazi, 03 iunie, ora 09.30, la Sala D. Flipescu din cadrul Consiliului Judetean Buzau, are avea loc o intalnire oficială cu reprezentantii autoritatilor locale din judetul Buzau.

http://www.newsbuzau.ro/social/17703-o-delegatie-din-republica-moldova-consiliul-raional-soroca-ne-viziteaza-zilele-acestea-judetul

 

  1. Propaganda rusă, tot mai prezentă în Republica Moldova

Posturile ruseşti de televiziune transmit informații unilaterale, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăției Occidentului, în primul rând a SUA, NATO şi UE. Este concluzia principală a celui de-al doilea raport de monitorizare a cinci dintre cele mai importante posturi de televiziune din Federația Rusă, retransmise în Republica Moldova. În acelaşi timp, ştirile şi opiniile predominante în talk-showuri, emisiuni informativ-analitice, emisiunile de autor şi în unele emisiuni de divertisment transmit mesajul că Uniunea Europeană degradează moral şi este pe cale de destrămare.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/6709

 

  1. Cu ce amenință Rusia după expulzarea unor diplomați din Republica Moldova

Prin expulzarea diplomaţilor ruşi, autorităţile Republicii Moldova au pus sub semnul ameninţării activitatea Comisiei Unificate de Control care gestionează misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, a declarat sâmbătă liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski, informează agenţia de presă TASS.

„Din cauza expulzării ataşaţilor militari acest organism şi-ar putea înceta existenţa”, a spus Krasnoselski, subliniind că din Comisia Unificată de Control fac parte delegaţii ale Rusiei, Chişinăului şi Tiraspolului, dar şi observatori din Ucraina şi ai misiunii OSCE.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/cu-ce-ameninta-rusia-dupa-expulzarea-unor-diplomati-din-republica-moldova-744321.html

 

  1. Statul-Palmă-Barbă-Cot

Miniştrii liberali s-au retras de la guvernare (preşedintele Dodon le-a semnat cu deosebită satisfacţie cererea, comentând actul ca pe o izbândă a sa); alţi doi miniştri sunt puşi sub urmărire penală, iar ministrul apărării a demisionat mai demult şi ministerul a rămas un fel de „рота почетного караула” pentru iubitorul de parade Dodon; primarul general al capitalei e arestat la domiciliu, cel din Orhei aşijderi, iar cel de la Bălţi conduce oraşul din exil, prin skype. Avem doar vreo nouă-zece miniştri în exerciţiu, avem şi „e-guvernare” (la Bălţi). Poate că asta este reforma administrativă?

http://www.jc.md/statul-palma-barba-cot/

 

  1. Republica Moldova a cucerit 17 medalii la Campionatul Internațional al României la natație

Republica Moldova a cucerit 17 medalii la Campionatul Internațional al României la natație. Nouă medalii au fost câștigate de Tatiana Salcuțan.

http://www.timpul.md/articol/republica-moldova-a-cucerit-17-medalii-la-campionatul-internaional-al-romaniei-la-nataie-110362.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ