Vladimir Rusu, nepotul premierului R. Moldova vrea sa ajunga presedintele Romaniei

0
133

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat are o stransa legatura cu Iasul. Asta pentru ca el insusi a terminat facultatea de Drept de la Cuza, dar si pentru ca are la Iasi un nepot ce-i calca pe urme. Vladimir Rusu, baiatul surorii premierului, e si el student la Drept tot la Cuza si a intrat recent in politica, semnand adeziunea pentru PD-L. Iar ca plan pe termen lung, Vladimir Rusu isi doreste sa ajunga presedintele Romanie.

In Romania din 1997
Vladimir Rusu are 21 de ani si, daca ar fi sa ne luam dupa cv-ul sau, e tanar si nelinistit. Lucreaza la AWA Records, este fondatorul Asociatiei Talent,  student in anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Al.I. Cuza si proaspat membru PD-L, filiala Iasi. “Am intrat in urma cu trei luni in politica, in PD-L si ma tenteaza o cariera in acest domeniu. Dar vreau intai sa imi dovedesc calitatile pe care le am si sa devin, ca si unchiul meu, avocat. El este un exemplu pe care imi doresc sa il urmez”, spune Vladimir Rusu. A venit in Romania impreuna cu cele trei surori si parintii in 1997 si de atunci, studiaza si lucreaza aici. A terminat Liceul Vasile Alecsandri din Iasi si a dat la Drept, pentru ca visul sau este sa ajunga avocat.

Drept si muzica
“Imi doresc de mic sa fiu avocat. Cand eram acasa, in Republica Moldova glumeam cu unchiul meu si spuneam ca el va ajunge prim-ministrul Republicii Moldova, iar eu Presedintele Romaniei. Visul sau s-a realizat, pentru al meu, mai este de munca”, sustine tanarul. Desi mai are doi ani pana la terminarea facultatii, are deja mai multe oferte de la cabinete de avocatura din Iasi, pentru a-si face stagiatura. Asociatia a facut-o pentru a ajuta copiii talentati la muzica care ar dori sa inregistreze intr-un studio profesional, dar nu au posibilitati financiare. “La studioul la care lucrez au inregistrat mai multi copii care au participat la concursuri nationale si internationale de muzica. Nu toti isi permiteau sa plateasca costurile inregistrarii unui album intreg, de aceea, ii ajutam prin asociatie fie cu reduceri, fie cu inregistrarea totala pro bono”, explica Vladimir.

Traditie de familie
In familia lui, facultatea de drept a devenit deja o traditie. Sora sa geamana este studenta in aceeasi grupa cu el la facultate, sora mai mica este studenta in anul II la Drept, iar Adriana, cunoscuta pentru cariera in muzica, a terminat Facultatea de Psihologie, iar acum urmeaza cursurile Facultatii de Economie. “De cand ne-am stabilit in Romania, am mers de mai multe ori in Republica Moldova, in vizita la familia si la prietenii nostri de acolo. Ultima oara cand am fost, eu personal am ramas uimit de faptul ca fostii colegi de scoala, de varsta cu mine sunt fie casatoriti, deja parinti, fie plecati la munca in Italia sau Spania”, povesteste tanarul. Spune ca si-ar dori sa se implice mai mult si pentru a schimba mentalitatea celor din Republica Moldova, acesta fiind si unul din motivele pentru care s-a implicat alaturi de un alt coleg de facultate, Vlad Nedelcu, intr-un proiect transfortalier cultural.

Ca Ponta-Sarbu
“Vlad stia ca sunt capabil sa adun tineri in jurul meu si ca sunt basarabean. De aceea mi-a cerut ajutorul, pentru a ma ocupa de proiect in scolile din Moldova”, sustine baiatul. Vladimir Rusu este cel care a initiat protestul din aceasta vara din Piata Unirii, ocazie cu care a vorbit tinerilor despre situatia politica si economica din Republica Moldova. In putinul timp ramas liber, tanarul nu uita nici de preocuparile firesti ale varstei. Are o iubita “oficiala” de cateva luni, studenta in acelasi an la Facultatea de Drept si membra in acelasi partid politic in care s-a inscris Vladimir. “Avem aceleasi preocupari. Amandoi ne dorim sa avem o cariera in avocatura si in politica, si, dupa ce ne realizam, sa ne intemeiem eventual o familie”, dezvaluie tanarul. Spun razand ca nu ar fi singurul cuplu din politica care sa aiba o cariera in domeniul juridic in spate, dand chiar exemplul familiei Victor Ponta – Daciana Sarbu.

Plimbari si cluburi
Diana Radeanu, prietena lui Vladimir este o fata de 21 de ani, care a facut deja practica la cabinetul avocatului Daniel Remus Morar, la care isi va incepe stagiatura, la finalizarea studiilor. Este cea care il scoate la plimbare pe Vladimir, parcul Copou fiind locul unde cei doi tineri se relaxeaza zilnic. Merg in week-end in cluburi de “fite” din Iasi, in Office sau Skin si viseaza impreuna sa demareze afaceri, care sa le aduca venituri serioase. “Eu locuiesc cu parintii inca si imi doresc, ca orice tanar, sa am o locuinta proprie. Nu este o urgenta, dar este una din prioritatile mele”, arata Vladimir. Atat Diana cat si Vladimir sunt cinefili, motiv pentru care merg des la cinematograf. Nu si-au facut planuri de casatorie inca, relatia lor avand abia trei luni. “Nu ne-am gandit cum vom boteza copiii si nici nu ne-am hotarat cu privire la numarul lor”, glumeste Vladimir.

………………..

Vlad Filat (stanga) a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi in 1994 si s-a intors in Republica Moldova, tara natala, patru ani mai tarziu

Cine este Vlad Filat
Vlad Filat, actualul premier al Republici Moldova, s-a nascut in satul Lapusna, raionul Hincesti in 1969. Dupa ce a absolvit {coala Medie din Lapusna, a satisfacut stagiul militar obligatoriu in cadrul Armatei URSS. A studiat apoi la Tehnicumul Cooperativ din Republica Moldova si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la Drept, facultate pe care a terminat-o in 1994. Intre 1994 si 1998, premierul moldovean a initiat si condus o serie de afaceri in Romania, fiind director general la RoMold Trading SRL si presedinte al Consiliului administrativ al Societatii Dosoftei din Iasi. A revenit in Republica Moldova in 1998, fiind numit in functia de director general al Departamentului Privatizare sI Administrare a Proprietatii de Stat. In 1999, din martie si pana in noiembrie a fost Ministru de Stat in Guvernul Republicii Moldova. In 2000 a fost ales vicepresedinte al Partidului Democrat din Moldova si a revenit in afaceri. In martie 2005, Vlad Filat a obtinut mandatul de parlamentar pe listele Blocului Moldova Democrata. Vlad Filat este presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova si a fost investit la sfarsitul lunii septembrie in functia de premier de formatiunile democratice ce au castigat recentele alegeri.

…………….

Proiect EMINfest
Initiat de Elena Basescu, Dumitru Grumazescu sI Vlad Nedelcu, proiectul transfontalier EMINfest are ca punct de plecare valorificarea principalului pilon cultural comun intre Romania si Republica Moldova, poetul Mihai Eminescu. In cadrul proiectului, desfasurat in mai multe judete din Romania si in raioanele din Republica Moldova vor fi organizate expozitii cu lucrari originale din opera poetului, prezentate de critici, istorici literari, evenimente care vor fi insotite de programe artistice sustinute de actori si muzicieni. “Materia prima” va fi furnizata de la Galeriile Anticariat Dumitru Gruma. “EMINfest este un proiect transfontalier intre Romania sI Republica Moldova ce doreste a inchega relatii sociale intre tinerii care se regasesc in opera eminesciana”, spune Vlad Nedelcu, unul din initiatorii acestui proiect, membru PD-L, filiala Iasi.

……………………

Cariera muzicala


Adriana Rusu, sora mai mare a lui Vladimir, are de cativa ani o cariera in domeniul muzical. Primul contact cu muzica l-a avut la varsta de 7 ani, cand a inceput sa ia primele lectii de pian, in Lapusna, Republica Moldova. In 2003 a inceput sa frecventeze cursurile de canto. Un an mai tarziu, Adriana inregistra prima piesa, urmata de alte 10 si de filmarea primului videoclip, care a fost insa difuzat doar pe plan local. In 2005, fata a inregistrat piese pentru cel de-al doilea album, doua dintre acestea beneficiind chiar si de videoclipuri. Lansarea pe plan national, in Romania a avut loc in urma colaborarii pe care a avut-o cu Tataee, din trupa BUG Mafia pentru single-ul “Noi doi”, single difuzat la toate posturile de radio si televiziune si care a beneficiat si de un remix, ca varianta clubbing a piesei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ