Vladimir Voronin a avut o nouă întâlnire cu emisarul rus Iuri Zubakov

0
38

Voronin
Preşedintel� Vladimir Voronin a mai avut, miercuri, 4 iulie, o întrevedere cu Iuri Zubakov, secretarul adjunct al Consiliului Suprem de Securitate al Federaţiei Rusă.

Despre această întâlnire, Serviciul de presă al Preşedinţiei aminteşte într-o singură frază, la sfârşitul unui comunicat de prersă în care se vorbeşte pe larg despre întrevederea tete-a-tete cu preşedintele Croaţiei, Stjepan Mesic, aflat în vizită oficială în R. Moldova, despre întâlnirea cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germane la Chişinău, Wolfgang Lerke, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în RM, dar şi despre vizita şefului statului la Universitatea Tehnică din Moldova.

Potrivit Preşedinţiei, în cursul întrevederii cu Iuri Zubakov au fost discutate „diverse chestiuni ce ţin de stadiul actual şi perspectiva dezvoltării relaţiilor moldo-ruse, precum şi aspecte vizând problematica transnistreană”.

Pe parcursul acestui an, Vladimir Voronin a avut mai multe întrevederi cu emisarul rus Iuri Zubakov, fără ca detaliile acestora să fie făcute publice. Ultima lor întâlnire a avut loc la 23 mai, după care şeful statului s-a întâlnit repetat cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Presa rusă scria că în cadrul acestor întrevederi, cei doi şefi de stat ar fi discutat pe marginea unui plan rusesc de reglementare a conflictului transnistrean, care ar fi fost înaintat de Zubakov Ministerului moldovean de Externe încă la 3 martie, şi care ar fi o reeditare a Memorandumului Kozak din 2003. Autorităţile de la Chişinău au dezminţit constant existenţa unui asemenea plan, subliniind că se discută doar varianta propusă de Chişinău.

Sursa:� http://www.info-prim.md/?x=&y=9113�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ