Vladimir Voronin: Decizia României privind scutul antirachetă prejudiciază securitatea R.Moldova

1
106

Decizia României de a găzdui rachete de interceptare în cadrul scutului american antirachetă din Europa ar putea să transforme Republica Moldova într-o linie de front, a declarat duminică fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a anunţat joi că România este dispusă să găzduiască rachete de interceptare în cadrul scutului american antirachetă, destinat protejării aliaţilor europeni.

Un oficial din cadrul Departamentului american de Stat a anunţat ulterior că instalaţiile din România vor deveni operaţionale din 2015 şi sunt create pentru a asigura protecţie împotriva „actualelor şi viitoarelor ameninţări cu rachete balistice din partea Iranului”.

Voronin, care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor din R.Moldova, a declarat că poziţia României privins scutul american antirachetă şi sprijinul deschis acordat de aceasta actualei guvernări de la Chişinău ar putea avea consecinţe dezastruoase asupra securităţii în regiune.

Anterior, comuniştii moldoveni i-au cerut Guvernului moldovean să elaboreze o notă de protest faţă de România în legătură cu planurile sale privind scutul american antirachetă, subliniind că este inadmisibilă amplasarea unor elemente ale scutului american antirchetă pe teritoriul României.

Rusia şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la decizia României de a găzdui rachete în cadrul scutului american antirachetă, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut „clarificări”.

Sursa: REALITATEA.NET

1 COMENTARIU

  1. Nu mai dati toate aberatiile criminalului Voronin, individ ce ar trebui judecat si condamnat pentru crimele din Basarabia anului 2009 (aprilie). Aceasta s-ar intampla daca Basarabia ar fi cu adevarat libera si democratica, ceea ce nu este cazul cu bolsevicii care-i reprezinta pe porcii de rusi ai tatucului Putin.A saptea dimensiune

LĂSAȚI UN MESAJ